Pippuriset ruusukaalit ja cashewkastike

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Pinnalta ihanasti karamellisoituneet ja sisältä sopivan napakat ruusukaalit maustetaan pippurilla ja tarjotaan sitruunaisen cashewkastikkeen kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 gruusukaaleja
2 rklmargariinia (vegaaninen)
1 rklsiirappia
1 tlpippurisekoitusta
1/2 tlsuolaa

Kastike

2 dlcashewpähkinöitä
1 dlvettä
1 kplvalkosipulinkynsi
2 rklsitruunamehua
1/2 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Pane cashewpähkinät veteen likoamaan pariksi tunniksi.

    MääräAinesosa
    2 dlcashewpähkinöitä
  2. 2

    Laita pähkinät ja 1 dl liotusvettä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta sileäksi.  Mausta sitruunamehulla ja suolalla.

    MääräAinesosa
    2 dlcashewpähkinöitä
    1 dlvettä
    1 kplvalkosipulinkynsi
    2 rklsitruunamehua
    1/2 tlsuolaa
  3. 3

    Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja lyhennä kanta. Puolita kaalit, mikäli ne ovat isoja.

    MääräAinesosa
    400 gruusukaaleja
  4. 4

    Sulata rasva pannulla. Lisää kaalit ja paista keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 rklmargariinia (vegaaninen)
  5. 5

    Lisää siirappi ja paista sekoitellen, kunnes kaalien pinta karamellisoituu. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa.

    MääräAinesosa
    1 rklsiirappia
    1/2 tlsuolaa
    1 tlpippurisekoitusta

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Ninna Lindström
17.9.2018
|
Päivitetty: 2.10.2025

Samankaltaisia reseptejä