Pane cashewpähkinät veteen likoamaan pariksi tunniksi.
Laita pähkinät ja 1 dl liotusvettä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta sileäksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja lyhennä kanta. Puolita kaalit, mikäli ne ovat isoja.
Sulata rasva pannulla. Lisää kaalit ja paista keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Lisää siirappi ja paista sekoitellen, kunnes kaalien pinta karamellisoituu. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
1007
241
19,8 g
6,0 g
9,5 g
5,3 g
1,0 g
6,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Pippurisekoitusta,
0,5 tl Suolaa,
1 dl Vettä,
Valkosipulinkynsi,
0,5 tl Suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli