Pippuriset ruusukaalit ja cashewkastike
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Pinnalta ihanasti karamellisoituneet ja sisältä sopivan napakat ruusukaalit maustetaan pippurilla ja tarjotaan sitruunaisen cashewkastikkeen kera.
| 400 g | ruusukaaleja |
| 2 rkl | margariinia (vegaaninen) |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 tl | suolaa |
| Kastike | |
|---|---|
| 2 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
- 1.
Pane cashewpähkinät veteen likoamaan pariksi tunniksi.
- 2.
Laita pähkinät ja 1 dl liotusvettä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta sileäksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
- 3.
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja lyhennä kanta. Puolita kaalit, mikäli ne ovat isoja.
- 4.
Sulata rasva pannulla. Lisää kaalit ja paista keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.
- 5.
Lisää siirappi ja paista sekoitellen, kunnes kaalien pinta karamellisoituu. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa.
Pippuriset ruusukaalit ja cashewkastike
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 20 min aktiivista)
Pinnalta ihanasti karamellisoituneet ja sisältä sopivan napakat ruusukaalit maustetaan pippurilla ja tarjotaan sitruunaisen cashewkastikkeen kera.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | ruusukaaleja |
| 2 rkl | margariinia (vegaaninen) |
| 1 rkl | siirappia |
| 1 tl | pippurisekoitusta |
| 1/2 tl | suolaa |
Kastike | |
| 2 dl | cashewpähkinöitä |
| 1 dl | vettä |
| 1 kpl | valkosipulinkynsi |
| 2 rkl | sitruunamehua |
| 1/2 tl | suolaa |
Valmistus
- 1
Pane cashewpähkinät veteen likoamaan pariksi tunniksi.
Määrä Ainesosa 2 dl cashewpähkinöitä - 2
Laita pähkinät ja 1 dl liotusvettä tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon, lisää kuorittu valkosipulinkynsi. Soseuta sileäksi. Mausta sitruunamehulla ja suolalla.
Määrä Ainesosa 2 dl cashewpähkinöitä 1 dl vettä 1 kpl valkosipulinkynsi 2 rkl sitruunamehua 1/2 tl suolaa - 3
Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja lyhennä kanta. Puolita kaalit, mikäli ne ovat isoja.
Määrä Ainesosa 400 g ruusukaaleja - 4
Sulata rasva pannulla. Lisää kaalit ja paista keskilämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 2 rkl margariinia (vegaaninen) - 5
Lisää siirappi ja paista sekoitellen, kunnes kaalien pinta karamellisoituu. Mausta suolalla ja pippurisekoituksella. Tarjoa cashewkastikkeen kanssa.
Määrä Ainesosa 1 rkl siirappia 1/2 tl suolaa 1 tl pippurisekoitusta
Ravintosisältö
266
Energiaa kcal
1113
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
266
Energiaa kcal
1113
Energiaa kj
20,0 g
Rasvaa
4,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
12,0 g
Hiilihydraatteja
7,3 g
Sokereita
3,8 g
Kuituja
7,5 g
Proteiinia
1,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























