Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Yhteishyvän lukijat paljastavat ikimuistoisen illanvieton ainekset

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Getty Images
Lähde:
Yhteishyvän Facebook-kysely
Julkaistu: 26.9.2019
|
Muokattu: 31.8.2020
Yksille kohokohta on makkara raviradalla ja toisille rosvopaisti. Yhteishyvän Facebook-kyselyn mukaan onnistuneiden iltojen yhdistävänä tekijänä ovat hyvät ystävät.

Lukijat muistelivat ikimuistoisia illanviettoja Yhteishyvän Facebookissa:

”Vuonna 2008 neljä toisilleen tuntematonta paria tapasi lentokoneessa, sillä lentoyhtiö oli tehnyt parinvaihtoa ja sijoitellut istumapaikat uusiksi. Sattumalta päädyimme kohteessa samaan hotelliinkin. Siitä alkoi hauska lomaseikkailu, jonka jälkeen on tavattu kerran, pari vuodessa – aina hyvien tarjoilujen äärellä. On syöty esimerkiksi itse pyydetystä peurasta tehtyä makkaraa, ja viimeksi olimme koolla yhden osallistujan perustamassa ravintolassa. Hyvä ruoka ja juoma sekä huono huumori on yhdistänyt porukkaa alusta asti. Kokoonpanoon on tullut pieni muutos, mutta tapaamiset ovat yhtä mahtavia joka kerta!”

"On tavattu kerran, pari vuodessa – aina hyvien tarjoilujen äärellä."

”Minulla ja ystävälläni on muutaman kerran vuodessa ruokahaaste. Teemme saman ruuan kumpikin, esimerkiksi risoton, ja siihen vapaavalintaisen alku- ja jälkiruoan. Pisteitä annamme ruoan esillepanosta ja mausta.”

”Äitini ja pari hänen ystäväänsä, välillä myös anoppini, on niin sanottu Hopeakettukerho (naiset ovat 65–80-vuotiaita). Haluan kuulua kerhoon itsekin, ja olen yrittänyt värjätä hiuksiani sulautuakseni joukkoon. Kokoonnumme yhdessä raveihin lähipaikkakunnille. Ohjelmaan kuuluvat yhteiset ajoreissut maisemareittejä pitkin, jännät totoamiset, syömingit (syödään reteesti raviradan ravintolassa tai vedetään grillimakkaraa), kahvittelut, jälkipelit ja voitonjaot. Ja parin viikon päästä uudestaan! Talvella ei tavata porukalla ollenkaan, mutta kesät kuluvat näin. Ihanat rouvat!”

”Kaveriporukalla pelataan tuntikausia lautapelejä, perä puutuu istumisesta ja maha täyttyy erilaisista herkuista. Aivan parasta viihdettä!”

"Maha täyttyy erilaisista herkuista."

”Meillä on joka kesä sisarusten ja perheiden yhteinen urheilupäivä. Ohjelmassa on esimerkiksi pesäpalloa, lentopalloa, frisbeetä ja tikkakisaa. Lisäksi grillausta, nokipannukahvit laavulla ja muistelua lapsuudesta.”

”Meillä on kaveriporukka noin 30 vuoden takaa, ja järjestämme kerran vuodessa saunaillan jossakin hienossa paikassa. Aina eri paikka, ettei mene samalla kaavalla vuodesta toiseen.”

”Entisten naapureiden porukka on pitänyt yhtä jo parikymmentä vuotta. Asumme edelleen samalla kylällä. Vietämme yhteisiä iltoja nauttien hyvästä ruoasta, juomasta ja seurasta. Matkustamme ja retkeilemme yhdessä eri kokoonpanoissa: on koettu esimerkiksi viikko Toscanassa, vappu Amsterdamissa ja naisten vaellusretki Pyhälle. Parasta on samanhenkisyys ja yhteisöllisyys.”

"Tästä perinteestä en luopuisi!"

”Ala-aste- ja nuoruusiän kavereiden kanssa tavataan pari kolme kertaa vuodessa. Juttu jatkuu sujuvasti siitä, mihin se edellisellä kerralla jäi. Kesätapaaminen on perinteisesti savusaunalla lapsuuden kotikylässä.”

”Jartsin ja Timon kanssa olisi tarkoitus vuokrata mökki Lapista ja tehdä aitoa rosvopaistia siellä. Ja tietenkin pelataan Trivial Pursuitia ja kuunnellaan rokkia.”

”Syödään joulupuuro yhdessä lasten, tuttujen ja perheystävien kanssa aina neljäntenä adventtina. Näin on tehty kymmeniä vuosia. Tästä perinteestä en luopuisi!”

Kokoa hyvän mielen illallinen kotimaisista kasviksista