Täytetty ahvenpiirakka - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetty ahvenpiirakka

Annokset
4
Valmistusaika
Tunti
Uunin lämpötila
200°C
Kätke kalapiirakkaan tuttuja, perinteisiä makuja. Tee kuori valmiista ruistaikinasta, lado täytteeksi ahvenfileitä ja keitettyä perunaa. Viimeistele ahvenpiirakka tilkalla tilliöljyä.
Jaa Somessa

Ainekset

400 g
(1 pkt) ruis-perunataikinaa
4 - 6 kpl
keitettyä perunaa
350 - 500 g
ahvenfileitä
1 tl
suolaa
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
margariinia (maidotonta)

TILLIÖLJY

1
ruukku tilliä
4 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
rouhittua mustapippuria

LISÄKSI

1 kpl
kananmuna voiteluun

Näin teet

1

Anna taikinan sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä kohmeiseksi. Jos teet kalanmallisen piirakan, varaa noin 4 perunaa ja 350 g ahvenfileitä. Suorakaiteen muotoiseen piirakkaan tarvitset noin 6 perunaa ja 500 g kalaa.

400 g
(1 pkt) ruis-perunataikinaa
2

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi: Etsi sormella tunnustelemalla fileen keskellä oleva ruotorivi. Leikkaa viillot ruotorivin molemmin puolin ja irrota suikale ruotoineen fileestä.

350 - 500 g
ahvenfileitä
4 - 6 kpl
keitettyä perunaa
3

Säädä uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina jauhotetulla pöydällä 3–5 mm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kuori ja viipaloi perunat. Lado ne taikinan puolikkaalle niin, että 1,5 cm reunasta jää ilman täytettä. Jos muotoilet kalanmallisen piirakan, laita pyrstön kohdalle vähemmän täytettä. Aseta ahvenfileet perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää margariini nokareina päälle. Ota tilliöljyyn varatusta tillistä muutama oksa, hienonna ne ja ripota täytteen päälle.

1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2 rkl
margariinia (maidotonta)
4

Vatkaa kananmuna kevyesti ja sivele sillä taikinan reunat. Taita taikina täytteen yli ja painele reunat kiinni. Jätä piirakka suorakaiteeksi tai leikkaa kalanmalliseksi. Kuvioi pinta veitsellä ja painele reunat haarukalla. Voitele piirakka kananmunalla. Paista uunissa noin 35 minuuttia.

1 kpl
kananmuna voiteluun
5

Laita tilli, öljy, suola ja pippuri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa piirakan kanssa.

4 rkl
rypsiöljyä
1/4 tl
rouhittua mustapippuria
1/4 tl
suolaa
1
ruukku tilliä
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 21.10.2019

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja60 g241 g
Proteiinia33 g133 g
Rasvaa46 g184 g
Kuituja6 g23 g
Energiaa kj3360 13439
Energiaa kcal803 3210

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja60 g241 g
Proteiinia33 g133 g
Rasvaa46 g184 g
Kuituja6 g23 g
Energiaa kj3360 13439
Energiaa kcal803 3210
Resepti
Sanna Kekäläinen
Kuvat
Reetta Pasanen

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.