Täytetty ahvenpiirakka

Arvostele resepti
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Kätke kalapiirakkaan tuttuja, perinteisiä makuja. Tee kuori valmiista ruistaikinasta, lado täytteeksi ahvenfileitä ja keitettyä perunaa. Viimeistele ahvenpiirakka tilkalla tilliöljyä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
400 g(1 pkt) ruis-perunataikinaa
4 - 6 kplkeitettyä perunaa
350 - 500 gahvenfileitä
1 tlsuolaa
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rklmargariinia (maidotonta)

Tilliöljy

1 kplruukku tilliä
4 rklrypsiöljyä
1/4 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria

Lisäksi

1 kplkananmuna voiteluun

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Anna taikinan sulaa jääkaapissa tai huoneenlämmössä kohmeiseksi. Jos teet kalanmallisen piirakan, varaa noin 4 perunaa ja 350 g ahvenfileitä. Suorakaiteen muotoiseen piirakkaan tarvitset noin 6 perunaa ja 500 g kalaa.

    MääräAinesosa
    400 g(1 pkt) ruis-perunataikinaa
  2. 2

    Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa ahvenfileet ruodottomiksi: Etsi sormella tunnustelemalla fileen keskellä oleva ruotorivi. Leikkaa viillot ruotorivin molemmin puolin ja irrota suikale ruotoineen fileestä.

    MääräAinesosa
    350 - 500 gahvenfileitä
    4 - 6 kplkeitettyä perunaa
  3. 3

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli kylmä taikina jauhotetulla pöydällä 3–5 mm:n paksuiseksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Kuori ja viipaloi perunat. Lado ne taikinan puolikkaalle niin, että 1,5 cm reunasta jää ilman täytettä. Jos muotoilet kalanmallisen piirakan, laita pyrstön kohdalle vähemmän täytettä. Aseta ahvenfileet perunoiden päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää margariini nokareina päälle. Ota tilliöljyyn varatusta tillistä muutama oksa, hienonna ne ja ripota täytteen päälle.

    MääräAinesosa
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
    2 rklmargariinia (maidotonta)
  4. 4

    Vatkaa kananmuna kevyesti ja sivele sillä taikinan reunat. Taita taikina täytteen yli ja painele reunat kiinni. Jätä piirakka suorakaiteeksi tai leikkaa kalanmalliseksi. Kuvioi pinta veitsellä ja painele reunat haarukalla. Voitele piirakka kananmunalla. Paista uunissa noin 35 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kplkananmuna voiteluun
  5. 5

    Laita tilli, öljy, suola ja pippuri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Tarjoa piirakan kanssa.

    MääräAinesosa
    4 rklrypsiöljyä
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1/4 tlsuolaa
    1 kplruukku tilliä

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.9.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä