Paahdettu punajuuritahna

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Punajuuritahna valmistuu uunissa paahdetuista punajuurista. Valkosipulilla ja tillillä maustettu tahna on herkullista leivän päällä ja dippikasvisten kanssa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgpunajuuria
2 kplvalkosipulinkynttä
1/4 tlruukkua tilliä
3/4 dlrypsiöljyä
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret. Laita punajuuret ja valkosipulit kuorimatta uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

    MääräAinesosa
    1 kgpunajuuria
    2 kplvalkosipulinkynttä
  2. 2

    Kuori ja kuutioi hieman jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulit. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella tahnaksi.

    MääräAinesosa
    1/4 tlruukkua tilliä
    3/4 dlrypsiöljyä
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 0.25 tl ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.9.2019
|
Päivitetty: 11.11.2025

Samankaltaisia reseptejä