Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Paahdettu punajuuritahna

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Punajuuritahna valmistuu uunissa paahdetuista punajuurista. Valkosipulilla ja tillillä maustettu tahna maistuu leivän päällä ja dippikasvisten kanssa.

Ainekset

1 kg
punajuuria
2 kpl
valkosipulinkynttä
1/4 tl
ruukkua tilliä
3/4 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese punajuuret. Laita punajuuret ja valkosipulit kuorimatta uunivuokaan. Kypsennä uunissa noin 50 minuuttia, kunnes punajuuret ovat pehmeitä.

1 kg
punajuuria
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuori ja kuutioi hieman jäähtyneet punajuuret. Kuori valkosipulit. Soseuta kaikki ainekset tehosekoittimella tahnaksi.

1/4 tl
ruukkua tilliä
3/4 dl
rypsiöljyä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
|
Muokattu: 10.6.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

249

1041

17,5 g

1,0 g

17,8 g

17,0 g

6,3 g

2,8 g

1,8 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,25 tl ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli