Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Valuta ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.
Vuoraa matalareunainen pelti leivinpaperilla ja sivele siihen öljyllä ympyrä (Ø noin 25 cm). Asettele perunat öljytylle alueelle. Sivele öljyä myös perunoiden päällipinnoille ja aseta päälle leivinpaperi. Nosta toinen pelti päälle ja laita painoksi esimerkiksi valurautapannu. Paista uunissa noin 50 minuuttia.
Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.
Poista paino ja päällimmäinen pelti perunapohjan päältä. Lusikoi ranskankerma pohjalle. Lisää sipulit ja juusto. Paista pizzaa 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Viimeistele yrteillä.
Vinkki: Täytä pizza paahdetuilla kasviksilla tai lado kypsän pizzan päälle kylmäsavulohta. Vegaanisen pizzan saat korvaamalla ranskankerman kaurafraichella ja raastamalla pinnalle juustonkaltaista kasvisrasvavalmistetta.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
295
1237
18,8 g
11,0 g
21,5 g
2,5 g
1,5 g
8,5 g
1,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli