Vaalea perunapizza

arvosana3/5

(4)arviota
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 20 min aktiivista)

Valmista pizzapohja vaihteeksi perunaviipaleista. Vaalea perunapizza on suomalainen versio pizza biancosta eli valkoisesta pizzasta. Päällystä jauhoton pizzapohja ranskankermalla, punasipulilla ja yrteillä.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa

Pohja

500 gperunoita
1 tlsuolaa
1/4 tlrouhittua mustapippuria
2 tlrypsiöljyä

Täytteet

1 kplpunasipuli
150 g(1 prk) ranskankermaa
75 g(1/2 ps) emmentaljuustoraastetta
3 rklruohosipulia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Valuta ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    500 gperunoita
    1/4 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Vuoraa matalareunainen pelti leivinpaperilla ja sivele siihen öljyllä ympyrä (Ø noin 25 cm). Asettele perunat öljytylle alueelle. Sivele öljyä myös perunoiden päällipinnoille ja aseta päälle leivinpaperi. Nosta toinen pelti päälle ja laita painoksi esimerkiksi valurautapannu. Paista uunissa noin 50 minuuttia.

    MääräAinesosa
    2 tlrypsiöljyä
  3. 3

    Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

    MääräAinesosa
    1 kplpunasipuli
    3 rklruohosipulia
  4. 4

    Poista paino ja päällimmäinen pelti perunapohjan päältä. Lusikoi ranskankerma pohjalle. Lisää sipulit ja juusto. Paista pizzaa 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla. Lisää halutessasi myös muita yrttejä.

    MääräAinesosa
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    75 g(1/2 ps) emmentaljuustoraastetta

Vinkki: Täytä pizza paahdetuilla kasviksilla tai lado kypsän pizzan päälle kylmäsavulohta. Vegaanisen pizzan saat korvaamalla ranskankerman kaurafraichella ja raastamalla pinnalle juustonkaltaista kasvisrasvavalmistetta.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
23.9.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä