Vaalea perunapizza | Pizzat | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Vaalea perunapizza
Play

Vaalea perunapizza

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Valmista pizzapohja vaihteeksi perunaviipaleista. Vaalea perunapizza on suomalainen versio pizza biancosta eli valkoisesta pizzasta. Päällystä jauhoton pizzapohja ranskankermalla, punasipulilla ja yrteillä.

Ainekset

pohja

500 g
perunoita
1 tl
suolaa
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
2 tl
rypsiöljyä

täytteet

1 kpl
punasipuli
150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(0,5 ps) emmentaljuustoraastetta
3 rkl
ruohosipulia tai muita
yrttejä hienonnettuna

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Laita kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Valuta ja kuivaa viipaleet talouspaperilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

500 g
perunoita
1/3 tl
rouhittua mustapippuria
1 tl
suolaa
2

Vuoraa matalareunainen pelti leivinpaperilla ja sivele siihen öljyllä ympyrä (Ø noin 25 cm). Asettele perunat öljytylle alueelle. Sivele öljyä myös perunoiden päällipinnoille ja aseta päälle leivinpaperi. Nosta toinen pelti päälle ja laita painoksi esimerkiksi valurautapannu. Paista uunissa noin 50 minuuttia.

2 tl
rypsiöljyä
3

Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi.

1 kpl
punasipuli
3 rkl
ruohosipulia tai muita
4

Poista paino ja päällimmäinen pelti perunapohjan päältä. Lusikoi ranskankerma pohjalle. Lisää sipulit ja juusto. Paista pizzaa 10 minuuttia tai kunnes juusto sulaa. Viimeistele yrteillä.

150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(0,5 ps) emmentaljuustoraastetta
yrttejä hienonnettuna

Vinkki: Täytä pizza paahdetuilla kasviksilla tai lado kypsän pizzan päälle kylmäsavulohta. Vegaanisen pizzan saat korvaamalla ranskankerman kaurafraichella ja raastamalla pinnalle juustonkaltaista kasvisrasvavalmistetta.

Resepti:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 23.9.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1235

295

18,8 g

11,0 g

21,5 g

2,5 g

1,5 g

8,5 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli