Mango vie sinut pikamatkalle tropiikin hurmaavaan makumaailmaan. Mehukkaasta hedelmästä voit löytää niin persikan, appelsiinin, ananaksen kuin mustaherukan aromeja – makucocktail, jota on vaikea vastustaa.
Kypsä mango tuoksuu makealta ja antaa periksi kevyesti painettaessa. Mangoa voi kypsentää kotioloissa muutaman päivän ajan muovipussissa etyleeniä erittävän ja siten kypsymistä edistävän omenan kanssa. Parasta mangosesonkia on loka-helmikuu.
Leikkaa tuore mango pituussuunnassa kahteen puoliskoon litteän kiven kummaltakin puolelta. Ruuduta hedelmäliha juuresveitsellä kuoressaan, käännä kuori kuperaksi ja leikkaa palat irti. Ota talteen hedelmäliha myös kiven ympäriltä.
Video: Näin kuorit ja paloittelet mangon >>
Kätevät käyttövalmiit mangotuotteet
Kun tuoretta mangoa ei ole saatavilla, nappaa apuun eri tavoin käyttövalmiiksi pakatut vaihtoehdot, joissa maun lisäksi myös ravintoarvot ovat yllättävän lähellä tuoretta.
- Sileä mangosose on vauvoille tuttu ensisose purkista tai annospussista.
- Pastöroitua, 100-prosenttista mangososetta voit lorauttaa kartonkipakkauksesta suoraan jätskin tai jogurtin päälle, käyttää hedelmäsalaatin kastikkeena, juustokakun täytteessä tai broileripadassa maun antajana. Kokeile myös kivennäisveden maustajana ja kuohuviinillä jatkettuna juhlajuomana.
- Käyttövalmiit mangoviipaleet pakataan yleensä säilykepurkkeihin sokeriliemeen. Valuta palat liemestä ja käytä hedelmäpalat tuoreen mangon tavoin.
- Pakastetut mangokuutiot ovat omiaan smoothien, hedelmäsalaatin tai pikajäätelön raaka-aineeksi.