Näin käytät mangoa – katso makeat ja suolaiset makuparit - Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Näin käytät mangoa – katso makeat ja suolaiset makuparit

Näin käytät mangoa

Mango vie sinut pikamatkalle tropiikin hurmaavaan makumaailmaan. Mehukkaasta hedelmästä voit löytää niin persikan, appelsiinin, ananaksen kuin mustaherukan aromeja – makucocktail, jota on vaikea vastustaa.

Jaa Somessa
Teksti
Helena Saine-Laitinen
Kuvat
Tuomas Kolehmainen

Kypsä mango tuoksuu makealta ja antaa periksi kevyesti painettaessa. Mangoa voi kypsentää kotioloissa muutaman päivän ajan muovipussissa etyleeniä erittävän ja siten kypsymistä edistävän omenan kanssa. Parasta mangosesonkia on loka-helmikuu.

Leikkaa tuore mango pituussuunnassa kahteen puoliskoon litteän kiven kummaltakin puolelta. Ruuduta hedelmäliha juuresveitsellä kuoressaan, käännä kuori kuperaksi ja leikkaa palat irti. Ota talteen hedelmäliha myös kiven ympäriltä.

Video: Näin kuorit ja paloittelet mangon >>

Uusia makupareja mangolle

Suolaista

  1. Kiepauta minimozzarellapallon ja mangopalan ympärille ilmakuivattua kinkkua, kiinnitä cocktailtikulla ja tarjoa pikkupurtavana.

  2. Paloittele sipulin lisäksi mangoa intialaistyyliseen, currylla maustettuun jogurttipohjaiseen broileripataan.

  3. Tee porsaan fileesuikaleista thaihenkinen kookosmaitopohjainen kastike, jonka maustat valkosipulilla, inkiväärillä, korianterilla ja chilillä. Kääntele mangokuutiot joukkoon juuri ennen tarjoilua.

  4. Lisää salaattiin sattumiksi katkarapuja sekä kurkku- ja mangokuutioita. Sekoita kastike limettimehusta, seesamiöljystä ja makeasta chilikastikkeesta.

  5. Täytä tacokuoret texmex-maustetuilla broilerisuikaleilla, jääsalaatilla, sipulisilpulla sekä mangopaloilla. Tarjoa lisänä kermaviilikastiketta.

Ja makeaa

  1. Pyöräytä kakku pöytään ennätysnopeasti eli levitä valmiille marenkilevylle vaniljarahkaa tai -vaahtoa, nostele päälle kunnon keko mangopaloja ja valuta päälle suklaakastikeraitoja.

  2. Kokeile pikajätskiä ja kumoa tehosekoittimeen saman verran kohmeisia mango- ja banaanipaloja, lisää hieman vaniljakastiketta ja pyöräytä tasaiseksi. Pökerryttävän hyvää pehmistä!

Kätevät käyttövalmiit mangotuotteet

Kun tuoretta mangoa ei ole saatavilla, nappaa apuun eri tavoin käyttövalmiiksi pakatut vaihtoehdot, joissa maun lisäksi myös ravintoarvot ovat yllättävän lähellä tuoretta.

  • Sileä mangosose on vauvoille tuttu ensisose purkista tai annospussista.
  • Pastöroitua, 100-prosenttista mangososetta voit lorauttaa kartonkipakkauksesta suoraan jätskin tai jogurtin päälle, käyttää hedelmäsalaatin kastikkeena, juustokakun täytteessä tai broileripadassa maun antajana. Kokeile myös kivennäisveden maustajana ja kuohuviinillä jatkettuna juhlajuomana.
  • Käyttövalmiit mangoviipaleet pakataan yleensä säilykepurkkeihin sokeriliemeen. Valuta palat liemestä ja käytä hedelmäpalat tuoreen mangon tavoin.
  • Pakastetut mangokuutiot ovat omiaan smoothien, hedelmäsalaatin tai pikajäätelön raaka-aineeksi.

Katso mangoreseptit

Video: Mangon kuoriminen ja paloittelu

Julkaistu: 3.10.2019
Muokattu: 3.10.2019
Jaa Somessa