Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.
Kuori ja kuutioi mango. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
727
174
7,8 g
3,5 g
20,5 g
19,3 g
1,5 g
4,0 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
400 g Pakastemurotaikinaa,
Sitruunan raastettu kuori.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli