Mango-marenkitorttu
Noin 1,5 tuntia

Nappaa talteen!
Mango-marenkitorttu on raikas herkku, joka muistuttaa hieman sitruuna-marenkipiirakkaa. Tortussa yhdistyvät murotaikinapohja, mangotäyte ja pintaa koristava makea marenki.
| 400 g | pakastemurotaikinaa |
| 2 kpl | mangoa |
| 225 g | (1 prk 425/225 g) säilykemangoa |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | keltuaista |
| 50 g | voita |
| Marenki | |
|---|---|
| 3 kpl | valkuaista |
| 6 rkl | sokeria |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla.
- 2.
Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
- 3.
Valmista mangotäyte. Pese sitruunat. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunanmehu ja -kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.
- 4.
Kuori ja kuutioi mangot. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna täytteen jäähtyä ja hyytyä.
- 5.
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.
Mango-marenkitorttu
arvosana4/5
Noin 1,5 tuntia
Mango-marenkitorttu on raikas herkku, joka muistuttaa hieman sitruuna-marenkipiirakkaa. Tortussa yhdistyvät murotaikinapohja, mangotäyte ja pintaa koristava makea marenki.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 400 g | pakastemurotaikinaa |
| 2 kpl | mangoa |
| 225 g | (1 prk 425/225 g) säilykemangoa |
| 2 kpl | sitruunaa |
| 2 rkl | maissitärkkelystä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 3 kpl | keltuaista |
| 50 g | voita |
Marenki | |
| 3 kpl | valkuaista |
| 6 rkl | sokeria |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla.
- 2
Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 400 g pakastemurotaikinaa - 3
Valmista mangotäyte. Pese sitruunat. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunanmehu ja -kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.
Määrä Ainesosa 2 kpl sitruunaa 225 g (1 prk 425/225 g) säilykemangoa 2 rkl maissitärkkelystä 1/2 dl sokeria 3 kpl keltuaista 50 g voita - 4
Kuori ja kuutioi mangot. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna täytteen jäähtyä ja hyytyä.
Määrä Ainesosa 2 kpl mangoa - 5
Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.
Määrä Ainesosa 3 kpl valkuaista 6 rkl sokeria
Ravintosisältö
355
Energiaa kcal
1485
Energiaa kj
15,4 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
26,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
355
Energiaa kcal
1485
Energiaa kj
15,4 g
Rasvaa
7,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
47,3 g
Hiilihydraatteja
26,2 g
Sokereita
1,9 g
Kuituja
5,4 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























