Mango-marenkitorttu

arvosana4/5

(1)arvio
10 Palaa

Noin 1,5 tuntia

Mango-marenkitorttu on raikas herkku, joka muistuttaa hieman sitruuna-marenkipiirakkaa. Tortussa yhdistyvät murotaikinapohja, mangotäyte ja pintaa koristava makea marenki.

Ainekset

MääräAinesosa
400 gpakastemurotaikinaa
2 kplmangoa
225 g(1 prk 425/225 g) säilykemangoa
2 kplsitruunaa
2 rklmaissitärkkelystä
1/2 dlsokeria
3 kplkeltuaista
50 gvoita

Marenki

3 kplvalkuaista
6 rklsokeria

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla.

  2. 2

    Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    400 gpakastemurotaikinaa
  3. 3

    Valmista mangotäyte. Pese sitruunat. Raasta yhden sitruunan kuori ja purista sitruunoista 1 dl mehua. Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunanmehu ja -kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.

    MääräAinesosa
    2 kplsitruunaa
    225 g(1 prk 425/225 g) säilykemangoa
    2 rklmaissitärkkelystä
    1/2 dlsokeria
    3 kplkeltuaista
    50 gvoita
  4. 4

    Kuori ja kuutioi mangot. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle. Anna täytteen jäähtyä ja hyytyä.

    MääräAinesosa
    2 kplmangoa
  5. 5

    Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.

    MääräAinesosa
    3 kplvalkuaista
    6 rklsokeria

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 28.11.2025

Samankaltaisia reseptejä