Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mango-marenkitorttu

Mango-marenkitorttu

Fork and knife
10 Palaa
Marenkinen mangotorttu on raikas kahvipöydän herkku tai jälkiruoka.

Ainekset

400 g
Pakastemurotaikinaa
1 - 2 kpl
Kypsää mangoa
225 g
(1 prk 425/225 g) säilykemangoa
1 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Maissitärkkelystä
1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Keltuaista
50 g
Voita

marenki

3 kpl
Valkuaista
6 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla.

2

Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

400 g
Pakastemurotaikinaa
3

Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.

225 g
(1 prk 425/225 g) säilykemangoa
1 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Maissitärkkelystä
1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Keltuaista
50 g
Voita
4

Kuori ja kuutioi mango. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

1 - 2 kpl
Kypsää mangoa
5

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.

3 kpl
Valkuaista
6 rkl
Sokeria
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 30.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

357

1493

15,4 g

7,5 g

47,5 g

26,4 g

1,9 g

5,4 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli