Mango-marenkitorttu | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mango-marenkitorttu

Mango-marenkitorttu

Fork and knife
10 Palaa
Fork and knife
10 Palaa
Marenkinen mangotorttu on raikas kahvipöydän herkku tai jälkiruoka.

Ainekset

400 g
Pakastemurotaikinaa
1 - 2 kpl
Kypsää mangoa
1 kpl
(425/225 g) säilykemangoa
1 dl
Sitruunamehua
1 kpl
Sitruunan raastettu kuori
2 rkl
Maissitärkkelystä
1/2 dl
Sokeria
3 kpl
Keltuaista
50 g
Voita

marenki

3 kpl
Valkuaista
6 rkl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Peitä irtopohjavuoan pohja (halk. 24-25 cm) leivinpaperilla. Kauli sulanut taikina vuoan pohjan ja reunat peittäväksi pyöreäksi levyksi. Painele levy vuokaan. Peitä taikinareunukset kaksinkertaisella foliokauluksella, ettei reuna valu paistamisen aikana. Kypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Poista kaulus ja jatka kypsennystä vielä noin 10 minuuttia.

Soseuta säilykemango liemineen sauvasekoittimella. Kaada sose kattilaan. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, maissitärkkelys, sokeri ja keltuaiset. Kuumenna seos hitaasti kiehuvaksi ja hauduta hiljalleen, kunnes sakenee kiisseliksi. Siirrä pois liedeltä. Lisää voi.

Kuori ja kuutioi mango. Lisää kiisseliin. Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi marenki kiisselin pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa kunnes marenki ruskistuu kevyesti.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.2.2016
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

727

174

7,8 g

3,5 g

20,5 g

19,3 g

1,5 g

4,0 g

0,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

400 g Pakastemurotaikinaa,

Sitruunan raastettu kuori.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli