Mangomisu
Useita tunteja

Nappaa talteen!
Suussasulava mangomisu on uusi versio italialaisesta tiramisusta. Siinä maistuu kauralastujen, appelsiinituorejuuston ja tuoreen mangon viettelevä yhdistelmä.
| 2 - 3 | (900 g) mangoa |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 400 g | (2 pkt) appelsiinituorejuustoa |
| 1 | appelsiini |
| 1 rkl | sokeria |
| 150 g | kauralastuja tai -keksejä |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
- 1.
Leikkaa mangot litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori palat. Leikkaa puolet mangoista noin 1 cm:n kuutioiksi. Soseuta loput sauvasekoittimella.
- 2.
Mittaa kerman joukkoon ½ dl sokeria ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto vaahtoon.
- 3.
Purista appelsiinista mehu ja mausta se 1 ruokalusikalla sokeria. Kostuta keksit mehussa ja laita vuoan (15 cm x 20 cm) pohjalle.
- 4.
Levitä mangosose ja -palat keksien päälle. Lisää sitten 1/3 tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loppu seos pursotin- tai muovipussiin ja leikkaa pussin kulma auki. Pursota palleroiksi mangomisun pinnalle.
- 5.
Peitä vuoka kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään. Siivilöi kaakaojauhe pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Mangomisu
Suussasulava mangomisu on uusi versio italialaisesta tiramisusta. Siinä maistuu kauralastujen, appelsiinituorejuuston ja tuoreen mangon viettelevä yhdistelmä.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 - 3 | (900 g) mangoa |
| 4 dl | (2 prk) vispikermaa |
| 1/2 dl | sokeria |
| 2 tl | vaniljasokeria |
| 400 g | (2 pkt) appelsiinituorejuustoa |
| 1 | appelsiini |
| 1 rkl | sokeria |
| 150 g | kauralastuja tai -keksejä |
| 1/2 dl | kaakaojauhetta |
Valmistus
- 1
Leikkaa mangot litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori palat. Leikkaa puolet mangoista noin 1 cm:n kuutioiksi. Soseuta loput sauvasekoittimella.
Määrä Ainesosa 2 - 3 (900 g) mangoa - 2
Mittaa kerman joukkoon ½ dl sokeria ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto vaahtoon.
Määrä Ainesosa 4 dl (2 prk) vispikermaa 2 tl vaniljasokeria 400 g (2 pkt) appelsiinituorejuustoa 1/2 dl sokeria - 3
Purista appelsiinista mehu ja mausta se 1 ruokalusikalla sokeria. Kostuta keksit mehussa ja laita vuoan (15 cm x 20 cm) pohjalle.
Määrä Ainesosa 1 appelsiini 1 rkl sokeria 150 g kauralastuja tai -keksejä - 4
Levitä mangosose ja -palat keksien päälle. Lisää sitten 1/3 tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loppu seos pursotin- tai muovipussiin ja leikkaa pussin kulma auki. Pursota palleroiksi mangomisun pinnalle.
- 5
Peitä vuoka kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään. Siivilöi kaakaojauhe pinnalle juuri ennen tarjoamista.
Määrä Ainesosa 1/2 dl kaakaojauhetta
VINKKI: Voit koota mangomisun myös annosmaljoihin.
Ravintosisältö
461
Energiaa kcal
1930
Energiaa kj
38,3 g
Rasvaa
24,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,1 g
Hiilihydraatteja
16,4 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
461
Energiaa kcal
1930
Energiaa kj
38,3 g
Rasvaa
24,9 g
Tyydyttynyttä rasvaa
23,1 g
Hiilihydraatteja
16,4 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
4,5 g
Proteiinia
0,8 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (900 g) mangoa, appelsiini.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





