Mangomisu | Makeat leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Mangomisu
Play

Mangomisu

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
8 Annosta
Fork and knife
8 Annosta
Suussasulava mangomisu on uusi versio italialaisesta tiramisusta. Siinä maistuu kauralastujen, appelsiinituorejuuston ja tuoreen mangon viettelevä yhdistelmä.

Ruokavaliot

Ainekset

2 - 3
(900 g) mangoa
4 dl
(2 prk) vispikermaa
1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
400 g
(2 pkt) appelsiinituorejuustoa
1
appelsiini
1 rkl
sokeria
150 g
kauralastuja tai -keksejä
1/2 dl
kaakaojauhetta

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa mangot litteän kiven vierestä puolikkaiksi. Kuori palat. Leikkaa puolet mangoista noin 1 cm:n kuutioiksi. Soseuta loput sauvasekoittimella.

2 - 3
(900 g) mangoa
2

Mittaa kerman joukkoon ½ dl sokeria ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi. Sekoita tuorejuusto vaahtoon.

4 dl
(2 prk) vispikermaa
2 tl
vaniljasokeria
400 g
(2 pkt) appelsiinituorejuustoa
1/2 dl
sokeria
3

Purista appelsiinista mehu ja mausta se 1 ruokalusikalla sokeria. Kostuta keksit mehussa ja laita vuoan (15 cm x 20 cm) pohjalle.

1
appelsiini
1 rkl
sokeria
150 g
kauralastuja tai -keksejä
4

Levitä mangosose ja -palat keksien päälle. Lisää sitten 1/3 tuorejuustoseoksesta. Lusikoi loppu seos pursotin- tai muovipussiin ja leikkaa pussin kulma auki. Pursota palleroiksi mangomisun pinnalle.

5

Peitä vuoka kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia tai seuraavaan päivään. Siivilöi kaakaojauhe pinnalle juuri ennen tarjoamista.

1/2 dl
kaakaojauhetta

VINKKI: Voit koota mangomisun myös annosmaljoihin.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvausjärjestelyt:
Kaisa Jouhki
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 13.1.2019
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

1930

461

38,3 g

24,9 g

23,1 g

16,4 g

1,6 g

4,5 g

0,8 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(900 g) mangoa,

appelsiini.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli