Thaimaalainen mango-nuudelisalaatti

arvosana4/5

(1)arvio
4 Annosta

15 min

Mango kuuluu thaisalaattiin. Lisää Aasian makuja saat maustamalla katkaravut valmiilla currytahnalla.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmango
1 kplporkkana
1/2 kplkiinankaalia
100 griisinuudeleita
5 dlvettä
1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 rklöljyä
1 kpllimen mehu
2 rklvihreää currytahnaa
1 rklsokeria
1 tlsoijakastiketta
1 tlsuolaa

Valmistus

  1. 1

    Kuori ja viipaloi mango. Suikaloi porkkana ja kiinankaali. Yhdistä mango ja kasvikset kulhossa.

    MääräAinesosa
    1 kplmango
    1 kplporkkana
    1/2 kplkiinankaalia
  2. 2

    Kiehauta vesi ja keitä nuudeleita 3–5 minuuttia. Siivilöi ja huuhtele kylmällä vedellä.

    MääräAinesosa
    5 dlvettä
    100 griisinuudeleita
  3. 3

    Paista katkarapuja öljyssä pannulla 2 minuuttia. Lisää limen mehu, currytahna, sokeri, soijakastike ja suola. Kiehauta kunnes sokeri liukenee. Siirrä sivuun.

    MääräAinesosa
    1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
    2 rklöljyä
    1 kpllimen mehu
    2 rklvihreää currytahnaa
    1 rklsokeria
    1 tlsoijakastiketta
    1 tlsuolaa
  4. 4

    Sekoita nuudelit ja katkaravut mango-kasvisseokseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Mango, 5 dl Vettä, 2 rkl Vihreää currytahnaa, 1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
5.8.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä