Kuori ja paloittele banaanit ja mangot. Pakasta banaanit ja mangot eri pusseissa tai rasioissa, vähintään 2–4 tuntia.
Soseuta kohmeiset banaanit ja hunaja tehokkaalla tehosekoittimella tai sauvasekoittimella soseeksi. Soseuta sitten mangopalat ja yhdistä soseet. Halkaise passionhedelmät ja lusikoi sisus soseeseen. Raasta inkivääri joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita seos pakastuksenkestävään vuokaan ja jäädytä pakastimessa vähintään 4 tuntia.
Nauti pehmeä hedelmäjäätelö sellaisenaan tai tarjoa sen kanssa sokeritonta täysjyvämysliä tai pähkinöitä ja siemeniä.
Vinkki: Lisää makua ripauksella kanelia, kardemummaa tai chiliä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
177
739
0,5 g
—
38,3 g
35,8 g
3,5 g
2,0 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
4 kpl Passionhedelmää,
1 rkl Raastettua inkivääriä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli