Mangoruusut

Arvostele resepti
16 Kappaletta

15 min

Mangoruusut onnistuvat myös säilykemangosta.

Ainekset

MääräAinesosa
8 kpl(500 g) lehtitaikinalevyä
1 kpl(425/225 g) säilykemangoviipaleita sokeriliemessä
1 dlaprikoosimarmeladia
2 tlkanelia

Pinnalle

tomusokeria

Valmistus

  1. 1

    Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta mangoviipaleet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
    Kauli taikinalevyjä hieman suuremmiksi pituus- ja leveyssuunnassa. Leikkaa levyt pituussuunnassa kahtia ja levitä taikinalevyille ohuelti aprikoosimarmeladia ja ripottele päälle kanelia. Nostele jokaisen taikinalevyn pitkälle reunalle lomittain noin 4 ohutta mangoviipaletta. Käännä taikinalevyn alapuoli mangoviipaleiden päälle niin, että hedelmät ovat puolittain taskussa. Kieritä taikinalevyt varoen rullalle.
    Nosta mangoruusut silikoniseen tai voideltuun muffinivuokaan. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Anna leivonnaisten jäähtyä. Siivilöi pinnalle tomusokeria.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: (500 g) lehtitaikinalevyä, 2 tl Kanelia, Tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä