Mango-fetasalaatti

arvosana5/5

(1)arvio
4 Annosta

30 min

Hedelmäinen ja rapsakka fetasalaatti yhdistää suolaisen ja makean. Samalla se suorastaa pursuu vitamiineja.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kplmango
150 g(1/2 kpl) kurkkua
1 kplpunasipuli
1 kplruukku basilikaa
1/2 kplruukku minttua
200 gfetajuustoa
1 kpllime
180 gsalaattisekoitusta
1/4 tlsuolaa
rouhittua mustapippuria

Chili-minttukastike

1 kpllime
1 kplchili
1/2 kplruukku minttua
2 dlrypsiöljyä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlsokeria

Valmistus

  1. 1

    Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha.

    MääräAinesosa
    1 kplmango
  2. 2

    Kuutioi kurkku. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Murenna feta.

    MääräAinesosa
    150 g(1/2 kpl) kurkkua
    1 kplpunasipuli
    1 kplruukku basilikaa
    1/2 kplruukku minttua
    200 gfetajuustoa
  3. 3

    Pese ja raasta yhden limen kuori.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
  4. 4

    Asettele salaatti, kasvikset, mangot ja fetamurut vadille tai lautasille. Mausta limen kuorella, suolalla ja pippurilla.

    MääräAinesosa
    180 gsalaattisekoitusta
    1/4 tlsuolaa
    rouhittua mustapippuria
  5. 5

    Purista kahden limen mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta.

    MääräAinesosa
    1 kpllime
    1 kplchili
    1/2 kplruukku minttua
    1/2 tlsuolaa
    1/2 tlsokeria
    2 dlrypsiöljyä
  6. 6

    Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
17.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä