Mango-fetasalaatti
30 min

Nappaa talteen!
Hedelmäinen ja rapsakka fetasalaatti yhdistää suolaisen ja makean. Samalla se suorastaa pursuu vitamiineja.
| 1 kpl | mango |
| 150 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 200 g | fetajuustoa |
| 1 kpl | lime |
| 180 g | salaattisekoitusta |
| 1/4 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
| Chili-minttukastike | |
|---|---|
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | chili |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
- 1.
Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha.
- 2.
Kuutioi kurkku. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Murenna feta.
- 3.
Pese ja raasta yhden limen kuori.
- 4.
Asettele salaatti, kasvikset, mangot ja fetamurut vadille tai lautasille. Mausta limen kuorella, suolalla ja pippurilla.
- 5.
Purista kahden limen mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta.
- 6.
Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Mango-fetasalaatti
arvosana5/5
30 min
Hedelmäinen ja rapsakka fetasalaatti yhdistää suolaisen ja makean. Samalla se suorastaa pursuu vitamiineja.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | mango |
| 150 g | (1/2 kpl) kurkkua |
| 1 kpl | punasipuli |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 200 g | fetajuustoa |
| 1 kpl | lime |
| 180 g | salaattisekoitusta |
| 1/4 tl | suolaa |
| rouhittua mustapippuria | |
Chili-minttukastike | |
| 1 kpl | lime |
| 1 kpl | chili |
| 1/2 kpl | ruukku minttua |
| 2 dl | rypsiöljyä |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | sokeria |
Valmistus
- 1
Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha.
Määrä Ainesosa 1 kpl mango - 2
Kuutioi kurkku. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Murenna feta.
Määrä Ainesosa 150 g (1/2 kpl) kurkkua 1 kpl punasipuli 1 kpl ruukku basilikaa 1/2 kpl ruukku minttua 200 g fetajuustoa - 3
Pese ja raasta yhden limen kuori.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime - 4
Asettele salaatti, kasvikset, mangot ja fetamurut vadille tai lautasille. Mausta limen kuorella, suolalla ja pippurilla.
Määrä Ainesosa 180 g salaattisekoitusta 1/4 tl suolaa rouhittua mustapippuria - 5
Purista kahden limen mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta.
Määrä Ainesosa 1 kpl lime 1 kpl chili 1/2 kpl ruukku minttua 1/2 tl suolaa 1/2 tl sokeria 2 dl rypsiöljyä - 6
Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoamista.
Ravintosisältö
631
Energiaa kcal
2641
Energiaa kj
57,8 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
631
Energiaa kcal
2641
Energiaa kj
57,8 g
Rasvaa
10,0 g
Tyydyttynyttä rasvaa
14,8 g
Hiilihydraatteja
9,3 g
Sokereita
3,3 g
Kuituja
10,8 g
Proteiinia
3,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























