Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Mango-fetasalaatti

Fork and knife
4 Annosta
Hedelmäinen ja rapsakka fetasalaatti yhdistää suolaisen ja makean. Samalla se suorastaa pursuu vitamiineja.

Ainekset

1 kpl
Mango
150 g
(1/2 kpl) Kurkkua
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Ruukku minttua
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
1 kpl
Limen kuori
1 kpl
Salaattisekoitusta
1/4 tl
suolaa
Rouhittua mustapippuria

chili-minttukastike

2 kpl
Limen mehu
1 kpl
Chili
1/2 kpl
Ruukku minttua
2 dl
Rypsiöljyä
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Halkaise mango litteän kiven vierestä kahdeksi puolikkaaksi. Kuori puolikkaat ja paloittele hedelmäliha.

1 kpl
Mango
2

Kuutioi kurkku. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi viipaleiksi. Hienonna yrtit. Murenna feta.

150 g
(1/2 kpl) Kurkkua
1 kpl
Punasipuli
1 kpl
Ruukku basilikaa
1/2 kpl
Ruukku minttua
200 g
(1 pkt) fetajuustoa
3

Pese ja raasta limen kuori.

1 kpl
Limen kuori
4

Asettele salaatti, kasvikset, mangot ja fetamurut vadille tai lautasille. Mausta limen kuorella, suolalla ja pippurilla.

1 kpl
Salaattisekoitusta
1/4 tl
suolaa
Rouhittua mustapippuria
5

Purista kahden limen mehu. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna chili. Hienonna minttu. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta.

2 kpl
Limen mehu
1 kpl
Chili
1/2 kpl
Ruukku minttua
1/2 tl
Suolaa
1/2 tl
Sokeria
2 dl
Rypsiöljyä
6

Sekoita kastike salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.9.2018
Muokattu: 18.8.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

615

2572

57,8 g

10,0 g

13,8 g

8,5 g

1,8 g

10,3 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 kpl Ruukku basilikaa,

0,5 kpl Ruukku minttua,

1 kpl Limen kuori,

Rouhittua mustapippuria,

2 kpl Limen mehu,

0,5 kpl Ruukku minttua.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli