Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaa-kirsikkakakku

timer-iconUseita tunteja  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Suussa sulava suklaatäytekakku on kirsikan- ja suklaanystävän unelma! Mehevässä kakussa on täytteenä kirsikkaista mascarponekermaa ja kirsikkahilloa.

Ainekset

Pohja

150 g
tummaa suklaata
200 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
4 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
(½ prk) kuohukermaa

Kirsikka-mascarponevaahto

350 g
(1 prk, 680/350 g) kivettömiä hapankirsikoita
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
500 g
(2 rs) mascarponejuustoa
1 dl
kirsikkahilloa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria

Kostutus

1 dl
hapankirsikoiden lientä
1 dl
sokeria

Suklaakuorrutus

150 g
tummaa suklaata
1 dl
(½ prk) kuohukermaa
2 rkl
voita

Lisäksi

1 dl
kirsikkahilloa kakkulevyjen väliin
cocktailkirsikoita tai tuoreita marjoja koristeluun

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.

2

Valmista kakkutaikina. Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseoksen ja kerman kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa jäähtyneenä.

150 g
tummaa suklaata
200 g
voita
3 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
kaakaojauhetta
1 tl
leivinjauhetta
1/2 tl
suolaa
4 kpl
kananmunaa
2 1/2 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
(½ prk) kuohukermaa
3

Valmista täyte. Valuta kirsikat. Säästä 1 desilitra kirsikkalientä kostutukseen. Soseuta kirsikat karkeasti sauva- tai tehosekoittimella ja painele soseesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, hillo, sokerit ja kirsikkasose vaahtoon.

350 g
(1 prk, 680/350 g) kivettömiä hapankirsikoita
2 dl
(1 prk) kuohukermaa
500 g
(2 rs) mascarponejuustoa
1 dl
kirsikkahilloa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
4

Sekoita kostutusliemi. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Tasoita kakun päällimmäinen kerros tarvittaessa. Kostuta pohjalevyt kirsikkaliemellä. Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Levitä puolet täytehillosta (½ dl) ja neljännes täytevaahdosta (noin 3 dl) levylle. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle, levitä loput hillosta ja toinen neljännes täytteestä levylle. Nosta alin kakkupohja päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin. Nosta kakku ja loppu täyte kylmään vähintään tunniksi.

1 dl
hapankirsikoiden lientä
1 dl
sokeria
1 dl
kirsikkahilloa kakkulevyjen väliin
5

Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Säästä halutessasi osa vaahdosta pursotettavaksi kakun pinnalle. Nosta kakku kylmään kuorrutteen valmistuksen ajaksi.

6

Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna pienellä teholla koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Sekoita voi suklaaseokseen. Nostele hieman jäähtynyttä suklaakuorrutusta lusikalla kakun reunoille ja anna sen valua reunoja pitkin. Levitä loppu kuorrutus kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä kylmässä ja koristele kakku halutessasi vaahtopursotuksilla ja kirsikoilla tai marjoilla.

150 g
tummaa suklaata
1 dl
(½ prk) kuohukermaa
2 rkl
voita
cocktailkirsikoita tai tuoreita marjoja koristeluun

Vinkki: Kakkupohja on hyvä tehdä täyttämistä edeltävänä päivänä.

Vinkki: Kostuta kakku kirsikan makuisella virvoitusjuomalla, jos haluat korostaa kirsikkaista makua.

Huom. Leveämmässä vuoassa paistoaika on lyhyempi. Saat kakusta korkean paistamalla pohjan ohjeen mukaisessa 20 cm leveässä vuoassa.

Miltä maistui?(8 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 2.10.2023
|
Muokattu: 7.12.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

849

3554

58,2 g

34,8 g

66,6 g

53,3 g

4,2 g

13,8 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

cocktailkirsikoita tai tuoreita marjoja koristeluun.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli