Pingota irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Asettele reunoille leivinpaperisuikaleet.
Valmista kakkutaikina. Paloittele suklaa. Sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Lisää suklaa ja sekoita kunnes suklaa sulaa. Yhdistä vehnäjauhot, kaakao, leivinjauhe ja suola. Vatkaa munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhoseos vaahtoon vuorotellen voi-suklaaseoksen ja kerman kanssa. Sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 60–70 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Kakku on kypsä, kun taikina ei enää tartu tikkuun. Kumoa jäähtyneenä.
Valmista täyte. Valuta kirsikat. Säästä 1 desilitra kirsikkalientä kostutukseen. Soseuta kirsikat karkeasti sauva- tai tehosekoittimella ja painele soseesta siivilässä ylimääräinen neste pois. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, hillo, sokerit ja kirsikkasose vaahtoon.
Sekoita kostutusliemi. Leikkaa kakku kolmeksi kerrokseksi. Tasoita kakun päällimmäinen kerros tarvittaessa. Kostuta pohjalevyt kirsikkaliemellä. Aseta kakkupohjan päällimmäinen kerros irtopohjavuoan pohjalle leikkauspinta ylöspäin. Levitä puolet täytehillosta (½ dl) ja neljännes täytevaahdosta (noin 3 dl) levylle. Aseta keskimmäinen kakkupohja täytteen päälle, levitä loput hillosta ja toinen neljännes täytteestä levylle. Nosta alin kakkupohja päällimmäiseksi leikkauspinta alaspäin. Nosta kakku ja loppu täyte kylmään vähintään tunniksi.
Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille. Levitä loppu täyte kuorrutteeksi kakun päälle ja reunoille. Säästä halutessasi osa vaahdosta pursotettavaksi kakun pinnalle. Nosta kakku kylmään kuorrutteen valmistuksen ajaksi.
Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää kerma. Kuumenna pienellä teholla koko ajan sekoittaen, kunnes suklaa sulaa. Sekoita voi suklaaseokseen. Nostele hieman jäähtynyttä suklaakuorrutusta lusikalla kakun reunoille ja anna sen valua reunoja pitkin. Levitä loppu kuorrutus kakun pinnalle. Anna kuorrutuksen jähmettyä kylmässä ja koristele kakku halutessasi vaahtopursotuksilla ja kirsikoilla tai marjoilla.
Vinkki: Kakkupohja on hyvä tehdä täyttämistä edeltävänä päivänä.
Vinkki: Kostuta kakku kirsikan makuisella virvoitusjuomalla, jos haluat korostaa kirsikkaista makua.
Huom. Leveämmässä vuoassa paistoaika on lyhyempi. Saat kakusta korkean paistamalla pohjan ohjeen mukaisessa 20 cm leveässä vuoassa.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
849
3554
58,2 g
34,8 g
66,6 g
53,3 g
4,2 g
13,8 g
1,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
cocktailkirsikoita tai tuoreita marjoja koristeluun.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli