Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ihastu aasialaisen keittiön monipuolisiin makuihin

Nauti vaihtelusta kotikokkailussa ja lainaa makuja aasialaisista keittiöistä! Mausta inkiväärillä, chilillä ja korianterilla, kokkaa keittoja, wokkeja, nuudeleita ja curryja. Tutustu Aasian maiden ruokakulttuureihin ja kokeile aasialaisia reseptejä!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.10.2020
|
Muokattu: 29.11.2023

Aasialaiseen ruokakulttuuriin mahtuu monenlaisia ruokia: se sisältää esimerkiksi Thaimaan, Intian, Japanin, Kiinan, Vietnamin ja Korean keittiöt. Aasialaisille ruoille on tyypillistä mausteisuus ja aromikkaat liemet: varaa käden ulottuville esimerkiksi korianteria, thaibasilikaa, inkivääriä, chiliä ja limeä. Makutwistiä saa helposti mukaan myös käyttämällä kaupan valmiita maustetahnoja ja -kastikkeita. Riisi ja nuudelit sekä kasvikset eri muodoissa ovat osana monia aasialaisia ruokia. Tuunaa aasialaiseen tyyliin myös perinteisiä suomalaisia ruokia, kuten karjalanpaistia, uunilohta tai kaalilaatikkoa.

Tutustu aasialaisiin keittiöihin

Kaipaatko lautasellesi raikkaita makuja? Tutustu vietnamilaiseen ja thaimaalaiseen keittiöön ja kokeile vaikkapa kesärullia, aromikasta pho-keittoa tai lempeän tulista pad thaita. Kiinalainen keittiö sopii moneen makuun, sillä isossa maassa ruokakulttuurialueita on paljon. Japani tarjoaa puolestaan hienostuneita makuja – myös muuta kuin sushia! Kastikkeet ja tahnat ovat korealaisen keittiön perusta, intialaisessa ruoassa ihastuttavat monipuoliset mausteet ja huumaavat tuoksut.

Aasialaisen keittiön suosikkeja

Makuja Kaakkois-Aasiasta

Itäisen Aasian parhaita paloja

Aromikkaita Intialaisia ruokia

Lisää aasialaisia reseptejä