Aasialaiseen ruokakulttuuriin mahtuu monenlaisia ruokia: se sisältää esimerkiksi Thaimaan, Intian, Japanin, Kiinan, Vietnamin ja Korean keittiöt. Aasialaisille ruoille on tyypillistä mausteisuus ja aromikkaat liemet: varaa käden ulottuville esimerkiksi korianteria, thaibasilikaa, inkivääriä, chiliä ja limeä. Makutwistiä saa helposti mukaan myös käyttämällä kaupan valmiita maustetahnoja ja -kastikkeita. Riisi ja nuudelit sekä kasvikset eri muodoissa ovat osana monia aasialaisia ruokia. Tuunaa aasialaiseen tyyliin myös perinteisiä suomalaisia ruokia, kuten karjalanpaistia, uunilohta tai kaalilaatikkoa.
![Raastettu bulgogitofu, riisiä ja kurkkua lautasella kevätsipulilla ja chilillä koristeltuna.](http://images.ctfassets.net/0yf82hjfqumz/3XgZVU6kKa2EL3HU6KMgdu/0e9a0cb6c0cdf2d806b38af09e00951d/Raastettu_tofu_korealaisittain_bulgogi_vaaka_netti.jpg?fit=fill&h=900&q=75&w=1600)
Tahnat ja kastikkeet ovat moniulotteisen korealaisen keittiön perusta