Airfryer on pieni pöydälle sijoitettava keittiölaite, joka kypsentää ruoan kuumalla kiertoilmalla. Siksi airfryeria kutsutaan myös nimillä kiertoilmakypsennin ja ilmafriteerauskeitin. Friteeraaminen tapahtuu perinteisesti uppopaistamalla ruoka rasvassa kattilassa tai friteerauskeittimessä. Airfryerissa rasvaa ei tarvita lainkaan tai sitä sipaistaan ruoan pintaan vain kevyesti antamaan makua ja lisäämään rapeutta. Monet uppopaistetut herkut, kuten ranskalaiset perunat tai kananugetit, voi siis valmistaa airfryerissa tavallista terveellisemmin. Alun perin airfryer on suunniteltu korvaamaan friteerauskeitin, mutta koska se muistuttaa tavallista kiertoilmauunia, airfryer on huomattavasti monikäyttöisempi kuin pelkästään uppopaistamiseen tarkoitetut laitteet. Airfryerilla voit paistaa ja paahtaa, mutta myös lämmittää ruokia. Siinä missä mikroaaltouuni lämmittää monet ruoat pehmeiksi ja jopa vetisiksi, airfryer säilyttää rapeuden ja miellyttävän rakenteen.
Rapeat lohkoperunat