Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Fish & chips on perjantai-illan rentoa sormiruokaa. Tee se itse lohesta ja bataatista. Laita tarjolle majoneesia, ketsuppia ja hernetahnaa.
| 500 g | nahatonta lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 150 g | hapankorppuja |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | öljyä paistamiseen |
| Bataattiranskalaiset | |
|---|---|
| 600 g | bataattia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | sormisuolaa |
| Hernetahna | |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | minttua hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
- 1.
Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia. Tee sillä aikaa ranskalaiset.
- 2.
Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta hyvin. Siirrä ne kulhoon ja kääntele öljy sekä mustapippuri ja suola pintaan. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.
- 3.
Tee hernetahna ja paista kalapuikot bataattien kypsyessä. Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.
- 4.
Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.
Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset
arvosana5/5
Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)
Fish & chips on perjantai-illan rentoa sormiruokaa. Tee se itse lohesta ja bataatista. Laita tarjolle majoneesia, ketsuppia ja hernetahnaa.
Ainekset (4 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | nahatonta lohifileetä |
| 1 tl | suolaa |
| 150 g | hapankorppuja |
| 1 1/2 dl | vehnäjauhoja |
| 1 tl | sitruunapippuria |
| 2 kpl | kananmunaa |
| 1 dl | öljyä paistamiseen |
Bataattiranskalaiset | |
| 600 g | bataattia |
| 2 rkl | öljyä |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 1 tl | sormisuolaa |
Hernetahna | |
| 200 g | pakasteherneitä |
| 1 rkl | öljyä |
| 2 rkl | minttua hienonnettuna |
| 1 rkl | sitruunamehua |
| 1/4 tl | suolaa |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia. Tee sillä aikaa ranskalaiset.
Määrä Ainesosa 500 g nahatonta lohifileetä 1 tl suolaa - 2
Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta hyvin. Siirrä ne kulhoon ja kääntele öljy sekä mustapippuri ja suola pintaan. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.
Määrä Ainesosa 600 g bataattia 2 rkl öljyä 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 tl sormisuolaa - 3
Tee hernetahna ja paista kalapuikot bataattien kypsyessä. Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.
Määrä Ainesosa 200 g pakasteherneitä 1 rkl öljyä 2 rkl minttua hienonnettuna 1 rkl sitruunamehua 1/4 tl suolaa - 4
Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.
Määrä Ainesosa 150 g hapankorppuja 1 1/2 dl vehnäjauhoja 1 tl sitruunapippuria 2 kpl kananmunaa
Ravintosisältö
956
Energiaa kcal
4002
Energiaa kj
53,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,0 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
4,7 g
Suolaa
956
Energiaa kcal
4002
Energiaa kj
53,8 g
Rasvaa
6,3 g
Tyydyttynyttä rasvaa
73,0 g
Hiilihydraatteja
10,0 g
Sokereita
12,8 g
Kuituja
38,5 g
Proteiinia
4,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























