Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Fish & chips on perjantai-illan rentoa sormiruokaa. Tee se itse lohesta ja bataatista. Laita tarjolle majoneesia, ketsuppia ja hernetahnaa.

Ainekset

500 g
Nahatonta lohifileetä
1 tl
Suolaa
150 g
Kaura- tai hapankorppuja
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Sitruunapippuria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Öljyä paistamiseen

bataattiranskalaiset

600 g
Bataattia
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Sormisuolaa

hernetahna

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 rkl
Öljyä
1 - 2 rkl
Silputtua minttua
1 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Suolaa ja anna maustua 30 minuuttia. Tee sillä aikaa ranskalaiset. Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta hyvin. Siirrä ne kulhoon ja kääntele öljy sekä mustapippuri pintaan. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia. Tee hernetahna ja paista kalapuikot bataattien kypsyessä.

Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.

Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.

Mausta kypsät bataatit sormisuolalla.

2

Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.

3

Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.

4

Mausta kypsät bataatit sormisuolalla.

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

3850

920

53,3 g

6,3 g

68,5 g

7,5 g

11,3 g

36,0 g

1,1 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

1 tl Sitruunapippuria,

0,5 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Sormisuolaa,

1 - 2 rkl Silputtua minttua,

1 rkl Sitruunamehua,

0,25 tl (1/4 tl) suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli