Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Suolaa ja anna maustua 30 minuuttia. Tee sillä aikaa ranskalaiset. Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta hyvin. Siirrä ne kulhoon ja kääntele öljy sekä mustapippuri pintaan. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia. Tee hernetahna ja paista kalapuikot bataattien kypsyessä.
Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.
Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.
Mausta kypsät bataatit sormisuolalla.
Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.
Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.
Mausta kypsät bataatit sormisuolalla.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
3850
920
53,3 g
6,3 g
68,5 g
7,5 g
11,3 g
36,0 g
1,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 tl Suolaa,
1 tl Sitruunapippuria,
0,5 tl Rouhittua mustapippuria,
1 tl Sormisuolaa,
1 - 2 rkl Silputtua minttua,
1 rkl Sitruunamehua,
0,25 tl (1/4 tl) suolaa.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli