Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset

arvosana5/5

(2)arviota
4 Annosta

Noin 1,5 tuntia (josta 45 min aktiivista)

Fish & chips on perjantai-illan rentoa sormiruokaa. Tee se itse lohesta ja bataatista. Laita tarjolle majoneesia, ketsuppia ja hernetahnaa.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
500 gnahatonta lohifileetä
1 tlsuolaa
150 ghapankorppuja
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1 tlsitruunapippuria
2 kplkananmunaa
1 dlöljyä paistamiseen

Bataattiranskalaiset

600 gbataattia
2 rklöljyä
1/2 tlrouhittua mustapippuria
1 tlsormisuolaa

Hernetahna

200 gpakasteherneitä
1 rklöljyä
2 rklminttua hienonnettuna
1 rklsitruunamehua
1/4 tlsuolaa

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Lisää suola ja anna maustua 30 minuuttia. Tee sillä aikaa ranskalaiset.

    MääräAinesosa
    500 gnahatonta lohifileetä
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta hyvin. Siirrä ne kulhoon ja kääntele öljy sekä mustapippuri ja suola pintaan. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia.

    MääräAinesosa
    600 gbataattia
    2 rklöljyä
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 tlsormisuolaa
  3. 3

    Tee hernetahna ja paista kalapuikot bataattien kypsyessä. Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.

    MääräAinesosa
    200 gpakasteherneitä
    1 rklöljyä
    2 rklminttua hienonnettuna
    1 rklsitruunamehua
    1/4 tlsuolaa
  4. 4

    Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.

    MääräAinesosa
    150 ghapankorppuja
    1 1/2 dlvehnäjauhoja
    1 tlsitruunapippuria
    2 kplkananmunaa

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Elvi Rista
23.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä