Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset - Yhteishyvä

Rapeat lohipuikot ja bataattiranskalaiset

???
Fish & chips on perjantai-illan rentoa sormiruokaa. Tee se itse lohesta ja bataatista. Laita tarjolle majoneesia, ketsuppia ja hernetahnaa.
Jaa Somessa

Ainekset

500 g
Nahatonta lohifileetä
1 tl
Suolaa
150 g
Kaura- tai hapankorppuja
1 1/2 dl
Vehnäjauhoja
1 tl
Sitruunapippuria
2 kpl
Kananmunaa
1 dl
Öljyä paistamiseen

BATAATTIRANSKALAISET

600 g
Bataattia
2 rkl
Öljyä
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
1 tl
Sormisuolaa

HERNETAHNA

1 kpl
(200 g) pakasteherneitä
1 rkl
Öljyä
1 - 2 rkl
Silputtua minttua
1 rkl
Sitruunamehua
1/4 tl
(1/4 tl) suolaa

Näin teet

1

Leikkaa lohi 3 cm leveiksi puikoiksi. Suolaa ja anna maustua 30 minuuttia. Tee sillä aikaa ranskalaiset. Pese bataatti hyvin. Leikkaa kuorineen 1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Liota bataatteja kylmässä vedessä pari minuuttia, valuta hyvin. Siirrä ne kulhoon ja kääntele öljy sekä mustapippuri pintaan. Levitä bataatit uunipellille irti toisistaan. Paista 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia, käännä ja jatka kypsennystä 10–15 minuuttia. Tee hernetahna ja paista kalapuikot bataattien kypsyessä.

Kuumenna herneet vesitilkassa. Lisää öljy, survo karkeaksi tahnaksi ja mausta.

Jauha korput. Mausta vehnäjauhot sitruunapippurilla. Riko kananmunien rakenne lautasella. Kääntele kalapuikot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauhoissa. Kuumenna 1 cm:n kerros öljyä. Kypsennä kalapuikkoja öljyssä kohtalaisella lämmöllä noin 3 minuuttia/puoli.

Mausta kypsät bataatit sormisuolalla.

Resepti
Taina Salovaara
Kuvat
Elvi Rista
Julkaistu: 28.7.2017
Muokattu: 7.8.2018
Jaa Somessa

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja69 g274 g
Proteiinia36 g144 g
Rasvaa53 g213 g
Kuituja11 g45 g
Energiaa kj3850 15400
Energiaa kcal920 3679

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Sitruunapippuria

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Sormisuolaa

  • 1 - 2 rkl Silputtua minttua

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja69 g274 g
Proteiinia36 g144 g
Rasvaa53 g213 g
Kuituja11 g45 g
Energiaa kj3850 15400
Energiaa kcal920 3679

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

  • 1 tl Sitruunapippuria

  • 0,5 tl Rouhittua mustapippuria

  • 1 tl Sormisuolaa

  • 1 - 2 rkl Silputtua minttua

  • 1 rkl Sitruunamehua

  • 0,25 tl (1/4 tl) suolaa

Resepti
Taina Salovaara

Helppoja reseptejä arkeen

Tilaa viikoittainen uutiskirje.