Rapeat uunimuikut

arvosana5/5

(3)arviota
5 Annosta

60 min (josta 30 min aktiivista)

Valmista rapeat muikut hieman kevyemmin uunissa. Samalla uunipellillä kypsyvät muikkujen kaveriksi hunajaiset porkkanat.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
200 gporkkanoita tai naposteluporkkanoita
2 tljuoksevaa hunajaa
600 gmuikkuja
1 dlkorppujauhoja
1 tlsuolaa
3/4 tlpaprikajauhetta
1/2 tlrouhittua mustapippuria
2 rkljuoksevaa margariinia

Valmistus (Uuni 200°C)

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos käytät kokonaisia muikkuja, perkaa muikut puhkaisemalla vatsa pään takaa ja vetämällä sisälmykset ulos. Poista päät halutessasi. Huuhtele tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat.

    MääräAinesosa
    600 gmuikkuja
  2. 2

    Jos käytät tavallisia porkkanoita, kuori ja paloittele porkkanat sormen paksuisiksi tikuiksi. Naposteluporkkanat voit käyttää sellaisenaan. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle hunajaa. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.

    MääräAinesosa
    200 gporkkanoita tai naposteluporkkanoita
    2 tljuoksevaa hunajaa
  3. 3

    Sekoita korppujauhot ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut korppujauhoseoksessa. Ota pelti uunista ja siirrä muikut vieri viereen pellille porkkanoiden seuraksi. Valuta päälle margariinia. Kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes muikut ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.

    MääräAinesosa
    2 rkljuoksevaa margariinia
    1/2 tlrouhittua mustapippuria
    1 dlkorppujauhoja
    1 tlsuolaa
    3/4 tlpaprikajauhetta

Vinkki: Katso mallia muikkujen perkaamiseen videolta!

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
30.9.2019
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä