Rapeat uunimuikut
60 min (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Valmista rapeat muikut hieman kevyemmin uunissa. Samalla uunipellillä kypsyvät muikkujen kaveriksi hunajaiset porkkanat.
| 200 g | porkkanoita tai naposteluporkkanoita |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 600 g | muikkuja |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 3/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | juoksevaa margariinia |
- 1.
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos käytät kokonaisia muikkuja, perkaa muikut puhkaisemalla vatsa pään takaa ja vetämällä sisälmykset ulos. Poista päät halutessasi. Huuhtele tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat.
- 2.
Jos käytät tavallisia porkkanoita, kuori ja paloittele porkkanat sormen paksuisiksi tikuiksi. Naposteluporkkanat voit käyttää sellaisenaan. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle hunajaa. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
- 3.
Sekoita korppujauhot ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut korppujauhoseoksessa. Ota pelti uunista ja siirrä muikut vieri viereen pellille porkkanoiden seuraksi. Valuta päälle margariinia. Kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes muikut ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Valmista rapeat muikut hieman kevyemmin uunissa. Samalla uunipellillä kypsyvät muikkujen kaveriksi hunajaiset porkkanat.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 200 g | porkkanoita tai naposteluporkkanoita |
| 2 tl | juoksevaa hunajaa |
| 600 g | muikkuja |
| 1 dl | korppujauhoja |
| 1 tl | suolaa |
| 3/4 tl | paprikajauhetta |
| 1/2 tl | rouhittua mustapippuria |
| 2 rkl | juoksevaa margariinia |
Valmistus (Uuni 200°C)
- 1
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Jos käytät kokonaisia muikkuja, perkaa muikut puhkaisemalla vatsa pään takaa ja vetämällä sisälmykset ulos. Poista päät halutessasi. Huuhtele tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat.
Määrä Ainesosa 600 g muikkuja - 2
Jos käytät tavallisia porkkanoita, kuori ja paloittele porkkanat sormen paksuisiksi tikuiksi. Naposteluporkkanat voit käyttää sellaisenaan. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle hunajaa. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
Määrä Ainesosa 200 g porkkanoita tai naposteluporkkanoita 2 tl juoksevaa hunajaa - 3
Sekoita korppujauhot ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut korppujauhoseoksessa. Ota pelti uunista ja siirrä muikut vieri viereen pellille porkkanoiden seuraksi. Valuta päälle margariinia. Kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes muikut ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.
Määrä Ainesosa 2 rkl juoksevaa margariinia 1/2 tl rouhittua mustapippuria 1 dl korppujauhoja 1 tl suolaa 3/4 tl paprikajauhetta
Vinkki: Katso mallia muikkujen perkaamiseen videolta!
Ravintosisältö
232
Energiaa kcal
972
Energiaa kj
9,2 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
4,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
232
Energiaa kcal
972
Energiaa kj
9,2 g
Rasvaa
2,8 g
Tyydyttynyttä rasvaa
11,8 g
Hiilihydraatteja
4,6 g
Sokereita
1,6 g
Kuituja
23,8 g
Proteiinia
1,4 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli






























