Rapeat uunimuikut | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Rapeat uunimuikut
Play

Rapeat uunimuikut

timer-iconNoin tunti
Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Valmista rapeat muikut hieman kevyemmin uunissa. Samalla uunipellillä kypsyvät muikkujen kaveriksi hunajaiset porkkanat.

Ruokavaliot

Ainekset

200 g
porkkanoita tai naposteluporkkanoita
2 tl
juoksevaa hunajaa
600 g
muikkuja
1 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
3/4 tl
paprikajauhetta
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
2 rkl
juoksevaa margariinia

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Säädä uuni 200 asteeseen. Jos käytät kokonaisia muikkuja, perkaa muikut puhkaisemalla vatsa pään takaa ja vetämällä sisälmykset ulos. Poista päät halutessasi. Huuhtele tarvittaessa nopeasti kylmällä vedellä. Valuta kalat.

600 g
muikkuja
2

Jos käytät tavallisia porkkanoita, kuori ja paloittele porkkanat sormen paksuiksi tikuiksi. Naposteluporkkanat voit käyttää sellaisenaan. Levitä porkkanat leivinpaperin päälle pellille. Valuta päälle hunajaa. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.

200 g
porkkanoita tai naposteluporkkanoita
2 tl
juoksevaa hunajaa
3

Sekoita korppujauhot ja mausteet kulhossa. Pyöräytä muikut korppujauhoseoksessa. Ota pelti uunista ja siirrä muikut vieri viereen pellille porkkanoiden seuraksi. Valuta päälle margariinia. Kypsennä uunissa vielä 15 minuuttia tai kunnes muikut ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoa esimerkiksi perunamuusin kanssa.

2 rkl
juoksevaa margariinia
1/2 tl
rouhittua mustapippuria
1 dl
korppujauhoja
1 tl
suolaa
3/4 tl
paprikajauhetta

Vinkki: Katso mallia muikkujen perkaamiseen videolta!

Resepti:
Kati Pohja
Kuvausjärjestelyt:
Henna Siponen
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 30.9.2019
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

966

231

9,2 g

2,8 g

11,8 g

4,6 g

1,4 g

23,8 g

0,2 g

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli