Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Virkattu siksak-tyyny

Teksti:
Sisko Sälpäkivi
Kuvat:
Päivi Ristell
Julkaistu: 11.4.2013
|
Muokattu: 4.7.2022
Raidalliset tyynyliinat virkataan aaltomaisella siksak-kuviolla. Tyynyjen raidoista voi virkata kapeat tai leveät oman maun mukaan.

Tyynyliinan koko: noin 45 x 45 cm

Langanmenekki: Novita Hanko (010) luonnonvalkoinen, (379) timotei sekä (506) puuteri tai (230) sinappi 150 grammaa kutakin väriä.

Novita Hanko on poistunut valmistajan valikoimasta. Sen tilalle voi käyttää esimerkiksi Novita Cotton Soft -lankaa kaksinkertaisena.

Virkkuukoukku: nro 5 tai käsialan mukaan

Muut tarvikkeet: sisustyyny 45 x 45 cm

Mallivirkkaus: virkkaa ohjeen ja piirroksen mukaan

Tiheys: 20 s = 14 cm.

Siksak-raidallisen tyynyn virkkausohje

Raidallisen siksak-tyynyliinan virkkaaminen

Virkkaa aloitusketjuksi 61 kjs + 3 kjs kääntymiseen.

1. krs: virkkaa 1 p neljänteen kjs:aan koukusta laskien, virkkaa 8 p, virkkaa 3 p yhteen (= virkkaa 3 p viimeistä langankiertoa ja läpivetoa vaille valmiiksi, kierrä lanka koukulle ja vedä kaikkien koukulla olevien silmukoiden läpi), *8 p, (1 p, 1 kjs, 1 p) seuraavaan s:aan, virkkaa 8 p, virkkaa 3 p yhteen*, toista vielä kerran, virkkaa 8 p ja lopuksi 2 p viimeiseen aloitusketjun s:aan.

Jatka virkkaamista piirroksen mukaan 2. kerrokselta ja toista kerroksia 2–3 raidallisena, kunnes kappaleen korkeus on 90 cm tai kun jokaista väriä on yhtä paljon.

Leveäraitainen tyyny:

  • 6 krs sinappi
  • 6 krs timotei
  • 6 krs luonnonvalkoinen.

Kapearaitainen tyyny:

  • 2 krs timotei
  • 2 krs puuteri
  • 2 krs luonnonvalkoinen.

Viimeistely

Päätä langanpäät huolellisesti. Ompele aloitus- ja lopetusreuna yhteen. Saumasta tulee siksakmallinen. Ompele toinen sivu kiinni. Pujota sisustyyny päällisen sisään ja ompele toinen sauma umpeen.

Lisää virkkausohjeita

Lisää aiheesta