Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suomi viettää itsenäisyyspäivää 6.12. – reseptit juhlapöytään

6.12. on aika muistaa itsenäistä Suomea. Kokoa itsenäisyyspäivän menu tai kata cocktailpaloja kotimaan parhaista mauista. Itsenäisyyspäivän jälkiruokana maistuu sinivalkoinen kakku tai muu juhlava jälkiruoka. Katso reseptit itsenäisyyspäivän ruokiin!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 18.9.2019
|
Muokattu: 28.11.2022

Itsenäisyyspäivän menuehdotukset

Juhlista itsenäisyyspäivää ihanalla menulla! Kokosimme yhteen neljä erilaista ehdotusta, joissa maistuvat kotimaan parhaat maut ja ruokalajit. Kokkaa juhlavia makuja karjalanpaistista juustokakkuihin ja katso menuehdotus myös kasvissyöjille! Rentoon itsenäisyyspäivän viettoon sopii hyvin myös juhlava pikkujoulumenu, jonka herkut valmistuvat vaivattomasti ja nopeasti.

Pääruokia itsenäisyyspäivään

Tee päivällishetkestä astetta juhlavampi ja valmista pitkään hautunut pata, täytetty paisti tai nopeita kanapihvejä herkullisella vuohenjuustovaahdolla.

Itsenäisyyspäivän jälkiruoat

Katso kaikki ideat itsenäisyyspäivän jälkiruokiin tai leivo kauniin sinivalkoinen mustikkabritakakku.

Juhlavat pikkusuolaiset

Tee ystävien tapaamista tai Linnan juhlien katselua varten helppoja pikkusuolaisia ja cocktail-paloja! Skagen-tortut valmistuvat salamannopeasti valmistaikinasta, graavilohirullien teko helpottuu valmiiksi graavatun lohen avulla ja kaunis kranssisalaatti on pöydässä alle vartissa. Katso myös muut ohjeet ihaniin talvisiin pikkusuolaisiin!

Katso kaikki itsenäisyyspäivän reseptit