
Vanhanajan perunamuusi
Ainekset
Valmistus
Huuhtele ja kuori perunat. Leikkaa perunat neljään osaan.
Mittaa noin litra vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kokeile yhtä perunapalaa haarukalla. Kun haarukka uppoaa helposti perunaan, perunat ovat kypsiä. Jos peruna tuntuu kovalta, jatka keittämistä 5 minuuttia.
Valuta vesi pois kattilasta kannen raosta tai kaada perunat varovasti siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.
Lämmitä maito mikrossa, noin 30 sekuntia täydellä teholla. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunasurvokseen ja sekoita, kunnes saat pehmeän muusin.
Sekoita suola ja voi perunamuusiin.
Vinkki: Jos haluat tehdä muusin ilman maitoa, säästä 1 ½ dl perunoiden keitinvettä ja sekoita sitä perunasurvokseen.
Lisää aiheesta
Ravintosisältö
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
203
848
7,7 g
4,7 g
27,5 g
2,7 g
1,7 g
4,3 g
1,2 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli