Vanhanajan perunamuusi

Arvostele resepti
6 Annosta

30 min (josta 15 min aktiivista)

Paras perunamuusi syntyy jauhoisista perunalajikkeista. Maito notkistaa soseutetut perunat ja voi viimeistelee maun täydelliseksi.

Ainekset (6 annosta)

MääräAinesosa
1 kgjauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
2 dlmaitoa
1 tlsuolaa
50 gvoita

Valmistus

  1. 1

    Huuhtele ja kuori perunat. Leikkaa perunat neljään osaan.

    MääräAinesosa
    1 kgjauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
  2. 2

    Mittaa noin litra vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kokeile yhtä perunapalaa haarukalla. Kun haarukka uppoaa helposti perunaan, perunat ovat kypsiä. Jos peruna tuntuu kovalta, jatka keittämistä 5 minuuttia.

    MääräAinesosa
    1 kgjauhoisia perunoita (esim. rosamunda)
  3. 3

    Valuta vesi pois kattilasta kannen raosta tai kaada perunat varovasti siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

  4. 4

    Lämmitä maito mikrossa, noin 30 sekuntia täydellä teholla. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunasurvokseen ja sekoita, kunnes saat pehmeän muusin.

    MääräAinesosa
    2 dlmaitoa
  5. 5

    Sekoita suola ja voi perunamuusiin.

    MääräAinesosa
    1 tlsuolaa
    50 gvoita

Vinkki: Jos haluat tehdä muusin ilman maitoa, säästä 1 ½ dl perunoiden keitinvettä ja sekoita sitä perunasurvokseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Reetta Pasanen
10.7.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä