Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Vanhanajan perunamuusi

timer-icon30 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Paras perunamuusi syntyy jauhoisista perunalajikkeista. Maito notkistaa soseutetut perunat ja voi viimeistelee maun täydelliseksi.

Ainekset

1 kg
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
2 dl
Maitoa
1 tl
Suolaa
50 g
Voita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Huuhtele ja kuori perunat. Leikkaa perunat neljään osaan.

1 kg
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
2

Mittaa noin litra vettä kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat kiehuvaan veteen. Keitä noin 15 minuuttia. Kokeile yhtä perunapalaa haarukalla. Kun haarukka uppoaa helposti perunaan, perunat ovat kypsiä. Jos peruna tuntuu kovalta, jatka keittämistä 5 minuuttia. Sammuta sitten liesi.

1 kg
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
3

Valuta vesi pois kattilasta kannen raosta tai kaada perunat varovasti siivilään ja sitten takaisin kattilaan. Soseuta perunat perunasurvimella tai sähkövatkaimella.

4

Lämmitä maito mukissa mikrossa, noin 30 sekuntia täydellä teholla. Lisää maitoa vähän kerrallaan perunasurvokseen ja sekoita, kunnes saat pehmeän muusin.

2 dl
Maitoa
5

Sekoita suola ja voi perunamuusiin.

1 tl
Suolaa
50 g
Voita

Vinkki: Jos haluat tehdä muusin ilman maitoa, säästä 1 ½ dl perunoiden keitinvettä ja sekoita sitä perunasurvokseen.

Miltä maistui?
Resepti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 10.7.2018
|
Muokattu: 31.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

203

848

7,7 g

4,7 g

27,5 g

2,7 g

1,7 g

4,3 g

1,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli