

Grillatut kanavartaat ja romesco-kastike
Kaikki broilerin osat sopivat grilliin: kokeile esimerkiksi tahmeita wingsejä, jamaikalaisittain maustettuja broilerinkoipia, nopeasti valmistuvia fileepihvejä osana jaettua grilliplatteria tai paistileikkeestä tehtyjä, japanilaisia yakitori-vartaita. Kananliha tarttuu helposti kiinni grilliritilöihin, joten grillaa sitä grillausalustalla, öljytyllä foliolla tai öljyllä sipaistun grillin parilaosan päällä. Ota kananlihaan grilliraidat vasta lopuksi.
Grillin lämpö houkuttelee lihoista mehevät aromit esiin. Makkarat, pihvit ja vartaat kypsyvät grillissä nopeasti, kun taas ribsit ja grillikylki viihtyvät miedossa lämmössä pitkään. Mitä uutta grillilihaa kokeilet tänä kesänä: meheviä entrecôte-pihvejä, maukasta kassleria vai ihanan mehevää, kolmen pippurin maustamaa ulkofilettä?
Porsaanlihasta teet grilliherkkuja edullisesti isommallekin porukalle! Erityisen hyvin possun grillaus onnistuu, kun käytät valmiiksi marinoituja lihoja, kuten ribsejä ja porsaanfileenoisetteja. Liha maistuu grillattuna perunoiden kanssa sellaisenaankin, mutta voit myös upottaa grillatut possusuikaleet meksikolaiseen salaattiin.
Grillatun makkaran parina maistuu perinteisesti perunasalaatti, mutta voit sujauttaa sen myös sämpylän väliin ja tehdä hodareita!