Kookoscurry-simpukat
Kookoscurry-simpukat
Yhteistyössä

Kookoscurry-simpukat

Arvostele resepti
4 Annosta

30 min

Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kulman Keittiön keittiömestari Jouni Vaaralan kookoscurry-simpukat nautitaan paahdetun leivän kera.

Ainekset (4 annosta)

MääräAinesosa
1 kgsinisimpukoita
3/4 dlkirkastettua voita
1 dlsipulikuutiota
1 dl redcurry pastea
1 dlvalkoviiniä
3 dlkookoskermaa
2 kplkaffirlimenlehteä
1/2 kplsitruunan mehu
korianteria hienonnettuna
paahdettua leipää

Valmistus

  1. 1

    Puhdista sinisimpukat juoksevan veden alla juuresharjalla harjaamalla ja poista simpukoista veitsen terän avulla parta pois.

    MääräAinesosa
    1 kgsinisimpukoita
  2. 2

    Kuullota kattilassa kirkastetussa voissa sipulia ja redcurry pastea, jotta maut aukeavat.

    MääräAinesosa
    3/4 dlkirkastettua voita
    1 dlsipulikuutiota
    1 dl redcurry pastea
  3. 3

    Lisää joukkoon valkoviini, kookoskerma sekä kaffirlimenlehdet. Purista joukkoon sitruunanmehu ja keitä hetki kasaan. Tarkista maku.

    MääräAinesosa
    1 dlvalkoviiniä
    3 dlkookoskermaa
    2 kplkaffirlimenlehteä
  4. 4

    Lisää puhtaat simpukat, laita kansi päälle ja kiehauta. Poista aukeamattomat simpukat kattilasta ja sekoita kevyesti. Koristele hienonnetulla korianterilla.

    MääräAinesosa
    1 kgsinisimpukoita
    korianteria hienonnettuna
  5. 5

    Paahda leipäsiivuja kuumalla pannulla ja tarjoa simpukoiden kera. Ruokajuomaksi simpukoille sopii valkoviini.

    MääräAinesosa
    paahdettua leipää

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Ravintosisältö

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: korianteria hienonnettuna, paahdettua leipää .

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Lisää reseptejä aiheesta

Resepti:
Kulman keittiö
Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
6.6.2019
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä