Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lime-inkivääri halsteribroileri ja grillattu ananas

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
2 Annosta
Fork and knife
2 Annosta
Kokonainen broileri on helppo valmistaa ja luullisena kypsentäminen säilyttää muuten helposti kuivuvan broilerin lihan mehevänä.

Ainekset

1 kpl
kokonainen broileri
2 kpl
limen mehu ja raastettu kuori
1 dl
rypsiöljyä
3 tl
raastettua inkivääriä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
savupaprikaa
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippurirouhetta
1/2 kpl
ananas
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
tummaa sokeria
1 tl
suolaa
1/4 punaista chiliä
0.5 prk Kulman Keittiön aiolia
1 tl
currya
1 kpl
limen mehu
1/2 tl
suolaa

Reseptin ainekset Kulman keittiöstä

Valmistus

1

Huuhtele broileri kylmällä vedellä. Laita leikkuulaudalle selkäpuoli alaspäin. Leikkaa broileri keittiösaksilla tai terävällä veitsellä auki rintafileiden välistä, rintalastan toiselta puolelta. Avaa broileri ja leikkaa rintalasta irti toisestakin rintafileestä ja levitä broileri.

1 kpl
kokonainen broileri
2

Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin aineet keskenään. Hiero puolet marinadista broilerin molemmille puolille, säästä loput grillaukseen. Anna broilerin maustua pussissa marinadin kanssa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Aseta broileri halsteriin ja anna lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen grillausta.

2 kpl
limen mehu ja raastettu kuori
1 dl
rypsiöljyä
3 tl
raastettua inkivääriä
2 kpl
valkosipulinkynttä
1 tl
savupaprikaa
2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippurirouhetta
3

Pilko ananas pitkiksi lohkoiksi ja sekoita keskenään rypsiöljy, sokeri, suola ja hienonnettu chili. Valele ananaslohkot marinadilla ja anna maustua hetki.

1/2 kpl
ananas
1/2 dl
rypsiöljyä
1 rkl
tummaa sokeria
1 tl
suolaa
1/4 punaista chiliä
4

Kuumenna grilli. Laita broileri halsterissa kuumaan grilliin. Paista ensin nahkapuolelta noin 10 minuuttia ja käännä halsteri. Valele broileria kääntämisen välillä marinadilla. Grillaa broileria, kunnes sisälämpö on 75 astetta paksuimmasta kohdasta.

5

Sekoita aiolin joukkoon curry, limen mehu ja suola.

0.5 prk Kulman Keittiön aiolia
1 tl
currya
1 kpl
limen mehu
1/2 tl
suolaa

Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!

Miltä maistui?
Kuvat:
Foody Allen / Jenni Virta
Julkaistu: 7.6.2019
|
Muokattu: 23.10.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

1352

5658

111,0 g

16,5 g

18,0 g

17,0 g

2,0 g

71,0 g

11,7 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

3 tl raastettua inkivääriä,

1/4 punaista chiliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli