Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Noin 2 tuntia

Nappaa talteen!
Kokonainen broileri on helppo valmistaa ja luullisena kypsentäminen säilyttää muuten helposti kuivuvan broilerin lihan mehevänä.
| 1 kpl | kokonainen broileri |
| 2 kpl | limen mehu ja raastettu kuori |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 3 tl | raastettua inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 1/2 kpl | ananas |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | tummaa sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 punaista chiliä | |
| 0.5 prk kulman keittiön aiolia | |
| 1 tl | currya |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
Huuhtele broileri kylmällä vedellä. Laita leikkuulaudalle selkäpuoli alaspäin. Leikkaa broileri keittiösaksilla tai terävällä veitsellä auki rintafileiden välistä, rintalastan toiselta puolelta. Avaa broileri ja leikkaa rintalasta irti toisestakin rintafileestä ja levitä broileri.
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin aineet keskenään. Hiero puolet marinadista broilerin molemmille puolille, säästä loput grillaukseen. Anna broilerin maustua pussissa marinadin kanssa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Aseta broileri halsteriin ja anna lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen grillausta.
Pilko ananas pitkiksi lohkoiksi ja sekoita keskenään rypsiöljy, sokeri, suola ja hienonnettu chili. Valele ananaslohkot marinadilla ja anna maustua hetki.
Kuumenna grilli. Laita broileri halsterissa kuumaan grilliin. Paista ensin nahkapuolelta noin 10 minuuttia ja käännä halsteri. Valele broileria kääntämisen välillä marinadilla. Grillaa broileria, kunnes sisälämpö on 75 astetta paksuimmasta kohdasta.
Sekoita aiolin joukkoon curry, limen mehu ja suola.


Yhteistyössä: Kulman Keittiö

Kokonainen broileri on helppo valmistaa ja luullisena kypsentäminen säilyttää muuten helposti kuivuvan broilerin lihan mehevänä.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kokonainen broileri |
| 2 kpl | limen mehu ja raastettu kuori |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 3 tl | raastettua inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
| 1/2 kpl | ananas |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | tummaa sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 punaista chiliä | |
| 0.5 prk kulman keittiön aiolia | |
| 1 tl | currya |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
Huuhtele broileri kylmällä vedellä. Laita leikkuulaudalle selkäpuoli alaspäin. Leikkaa broileri keittiösaksilla tai terävällä veitsellä auki rintafileiden välistä, rintalastan toiselta puolelta. Avaa broileri ja leikkaa rintalasta irti toisestakin rintafileestä ja levitä broileri.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kpl | kokonainen broileri |
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin aineet keskenään. Hiero puolet marinadista broilerin molemmille puolille, säästä loput grillaukseen. Anna broilerin maustua pussissa marinadin kanssa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Aseta broileri halsteriin ja anna lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen grillausta.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 2 kpl | limen mehu ja raastettu kuori |
| 1 dl | rypsiöljyä |
| 3 tl | raastettua inkivääriä |
| 2 kpl | valkosipulinkynttä |
| 1 tl | savupaprikaa |
| 2 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippurirouhetta |
Pilko ananas pitkiksi lohkoiksi ja sekoita keskenään rypsiöljy, sokeri, suola ja hienonnettu chili. Valele ananaslohkot marinadilla ja anna maustua hetki.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1/2 kpl | ananas |
| 1/2 dl | rypsiöljyä |
| 1 rkl | tummaa sokeria |
| 1 tl | suolaa |
| 1/4 punaista chiliä |
Kuumenna grilli. Laita broileri halsterissa kuumaan grilliin. Paista ensin nahkapuolelta noin 10 minuuttia ja käännä halsteri. Valele broileria kääntämisen välillä marinadilla. Grillaa broileria, kunnes sisälämpö on 75 astetta paksuimmasta kohdasta.
Sekoita aiolin joukkoon curry, limen mehu ja suola.
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 0.5 prk kulman keittiön aiolia | |
| 1 tl | currya |
| 1 kpl | limen mehu |
| 1/2 tl | suolaa |
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
1352
Energiaa kcal
5658
Energiaa kj
111,0 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
71,0 g
Proteiinia
11,7 g
Suolaa
1352
Energiaa kcal
5658
Energiaa kj
111,0 g
Rasvaa
16,5 g
Tyydyttynyttä rasvaa
18,0 g
Hiilihydraatteja
17,0 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
71,0 g
Proteiinia
11,7 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 3 tl raastettua inkivääriä, 1/4 punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli