Huuhtele broileri kylmällä vedellä. Laita leikkuulaudalle selkäpuoli alaspäin. Leikkaa broileri keittiösaksilla tai terävällä veitsellä auki rintafileiden välistä, rintalastan toiselta puolelta. Avaa broileri ja leikkaa rintalasta irti toisestakin rintafileestä ja levitä broileri.
Valmista marinadi sekoittamalla kaikki marinadin aineet keskenään. Hiero puolet marinadista broilerin molemmille puolille, säästä loput grillaukseen. Anna broilerin maustua pussissa marinadin kanssa vähintään kaksi tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Aseta broileri halsteriin ja anna lämmetä hetki huoneenlämmössä ennen grillausta.
Pilko ananas pitkiksi lohkoiksi ja sekoita keskenään rypsiöljy, sokeri, suola ja hienonnettu chili. Valele ananaslohkot marinadilla ja anna maustua hetki.
Kuumenna grilli. Laita broileri halsterissa kuumaan grilliin. Paista ensin nahkapuolelta noin 10 minuuttia ja käännä halsteri. Valele broileria kääntämisen välillä marinadilla. Grillaa broileria, kunnes sisälämpö on 75 astetta paksuimmasta kohdasta.
Sekoita aiolin joukkoon curry, limen mehu ja suola.
Maistuvimmat reseptit Turusta löytyvät kulman keittiöstä. Katso kaikki!
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
1352
5658
111,0 g
16,5 g
18,0 g
17,0 g
2,0 g
71,0 g
11,7 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
3 tl raastettua inkivääriä,
1/4 punaista chiliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli