Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tällaista Prisma-muotia et ole ennen nähnyt – 15-vuotiaan ottamat kuvat lumoavat

Teksti:
Sanna Vaitjoki
Kuvat:
Lotta Sulin, SOK
Julkaistu: 13.12.2017
|
Muokattu: 31.8.2020
Yhteishyvän tet-harjoittelija Lotta Sulin sai tehtäväkseen kuvata muotia Jumbon Prismassa. Tulos on kansainvälistä tasoa.

Vantaalainen Lotta Sulin, 15, vietti osan työelämään tutustumisjaksostaan Yhteishyvän toimituksessa. Yksi hänen tehtävistään oli kuvata muotia Jumbon Prismassa. Päivän tuloksena syntyi tasokas kuvasarja.

Lotta valitsi mallien asut ja suunnitteli kuvat alusta asti itse. Kuvissa näkyy muun muassa New Yorkin katumuotia huokuvan Boy Meets Girl -malliston vaatteita.

"Muoti myymälässä näytti kansainvälisemmältä kuin olin ajatellut."

Ideat Lotta sai myymälää kiertämällä.

Muoti myymälässä näytti kansainvälisemmältä kuin olin ajatellut.

"Mietin etukäteen, että ainakin ruokaosastolla olisi kiva ottaa kuvia, samoin leluosastolla karusellin kanssa. Lopulliset kuvauspaikat valikoituivat kuitenkin vasta sen mukaan, mikä tausta sopi kullekin asulle:"

Muodissa Lottaa kiinnostaa mahdollisuus ilmaista itseään vaatteiden avulla.

"On ihanaa suunnitella ja koota asuja. Tykkään siitä prosessista. Vaikka en ostaisi kaikkea, on kiva katsella, mitkä vaatteet sopivat yhteen."

Tavoite: Voguen päätoimittajaksi

Yhdeksättä luokkaa käyvä Lotta suunnittelee jatkavansa peruskoulun jälkeen opintoja medialukiossa. Tulevaisuudessa hän toivoo kerryttävänsä kokemusta ulkomailla.

"Haluaisin lähteä lukion aikana vaihtoon Italiaan, koska siellä muoti on niin iso juttu. Lukion jälkeen voisin mennä yliopistoon tai au pairiksi New Yorkiin. Siellä voisin imeä itseeni uusia muotivaikutteita."

Lopulta Lotta haluaisi työskennellä kansainvälisessä muotilehdessä.

New Yorkissa voisin imeä itseeni uusia muotivaikutteita.

"Ja sitten kun olen vanhempi ja viisaampi, noin 40-vuotias, haluaisin palata Suomeen ja tuoda tänne kaiken tiedon ja taidon, mitä olen ulkomailta saanut. Voisin perustaa tänne oman lehden tai tuoda Voguen Suomeen. Itse ryhtyisin sen päätoimittajaksi."

Sulinin muotikuvia ja tulevaa maailmanvalloitusta voit seurata Instagramissa lottabylotta-tilillä.

Kuvat on otettu Canon EOS 1200D –kameralla ilman lisävalaistusta.

Lue lisää

Lisää aiheesta