Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ässäpullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 60 min aktiivista)
Fork and knife
16 Kappaletta
Fork and knife
16 Kappaletta
Mehevien kierrepullien täytteenä maistuu pähkinäinen itsetehty pistaasitahna. Pistaasipullat viimeistellään kauniilla sokeripinnalla. Katso vinkki vegaanisten pistaasipullien leipomiseen.

Ainekset

Taikina

2 1/2 dl
maitoa
25 g
(½ pkt) hiivaa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita

Täyte

150 g
(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä (n. 1 ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä)
75 g
voita (huoneenlämpöistä)
3/4 dl
sokeria 
2 tl
vaniljasokeria

Pinnalle 

50 g
voita
1 dl
sokeria (erikoishienoa)

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

25 g
(½ pkt) hiivaa
2 1/2 dl
maitoa
3/4 dl
sokeria
1/2 tl
suolaa
2 tl
kardemummaa
7 dl
vehnäjauhoja
75 g
voita
2

Kuori pistaasipähkinät. Tee täyte  soseuttamalla täytteen ainekset karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.

150 g
(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä (n. 1 ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä)
75 g
voita (huoneenlämpöistä)
3/4 dl
sokeria 
2 tl
vaniljasokeria
3

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä täyte levylle. Taita levy lyhyeltä sivulta kolminkerroin, siten että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Kauli taitettu levy 1 cm paksuksi ja leikkaa lyhyeltä sivulta noin 1,5 cm:n paksuja nauhoja.

4

Muotoile nauhat ässiksi: Taita nauha puoliksi ja venytä niin, että nauhan pituus kaksinkertaistuu. Taita nauhan pää kohti keskustaa. Tee samoin nauhan toiselle päälle, mutta toiseen suutaan. Nauhasta muodostuu numeroa 8 muistuttava kuvio. Nipistä nauhojen päät kiinni toisiinsa. Nosta pullat sauma alaspäin pellille leivinpaperille.

5

Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.

6

Sulata pinnalle tuleva voi. Voitele hieman jäähtyneet pullat ja pyöräytä pinta sokerissa.

50 g
voita
1 dl
sokeria (erikoishienoa)

Vinkki: Leivo pullat vegaanisena korvaamalla maito kaurajuomalla ja voi maidottomalla leivontamargariinilla.

Miltä maistui?(5 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 24.11.2023
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

314

1313

15,2 g

7,4 g

37,1 g

15,4 g

2,1 g

6,2 g

0,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli