Ässäpullat

arvosana5/5

(6)arviota
16 Kappaletta

Noin 2 tuntia (josta 60 min aktiivista)

Mehevien kierrepullien täytteenä maistuu pähkinäinen itsetehty pistaasitahna. Pistaasipullat viimeistellään kauniilla sokeripinnalla. Katso vinkki vegaanisten pistaasipullien leipomiseen.

Ainekset

MääräAinesosa

Taikina

2 1/2 dlmaitoa
25 g(½ pkt) hiivaa
3/4 dlsokeria
1/2 tlsuolaa
2 tlkardemummaa
7 dlvehnäjauhoja
75 gvoita

Täyte

150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä (n. 1 ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä)
75 gvoita (huoneenlämpöistä)
3/4 dlsokeria 
2 tlvaniljasokeria

Pinnalle 

50 gvoita
1 dlsokeria (erikoishienoa)

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa, kunnes taikina alkaa irrota kulhon reunoista. Lisää huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppupuolella. Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi, noin 30 minuuttia.

    MääräAinesosa
    25 g(½ pkt) hiivaa
    2 1/2 dlmaitoa
    3/4 dlsokeria
    1/2 tlsuolaa
    2 tlkardemummaa
    7 dlvehnäjauhoja
    75 gvoita
  2. 2

    Kuori pistaasipähkinät. Tee täyte  soseuttamalla täytteen ainekset karkeaksi tahnaksi sauvasekoittimella.

    MääräAinesosa
    150 g(1 ps) suolattuja pistaasipähkinöitä (n. 1 ½ dl kuorittuja pistaasipähkinöitä)
    75 gvoita (huoneenlämpöistä)
    3/4 dlsokeria 
    2 tlvaniljasokeria
  3. 3

    Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi (60 x 30 cm). Levitä täyte levylle. Taita levy lyhyeltä sivulta kolminkerroin, siten että kumpikin reuna taitetaan keskelle. Kauli taitettu levy 1 cm paksuksi ja leikkaa lyhyeltä sivulta noin 1,5 cm:n paksuja nauhoja.

  4. 4

    Muotoile nauhat ässiksi: Taita nauha puoliksi ja venytä niin, että nauhan pituus kaksinkertaistuu. Taita nauhan pää kohti keskustaa. Tee samoin nauhan toiselle päälle, mutta toiseen suutaan. Nauhasta muodostuu numeroa 8 muistuttava kuvio. Nipistä nauhojen päät kiinni toisiinsa. Nosta pullat sauma alaspäin pellille leivinpaperille.

  5. 5

    Paista 225 asteessa 8–10 minuuttia, kunnes pullat ovat kullanruskeita.

  6. 6

    Sulata pinnalle tuleva voi. Voitele hieman jäähtyneet pullat ja pyöräytä pinta sokerissa.

    MääräAinesosa
    50 gvoita
    1 dlsokeria (erikoishienoa)

Vinkki: Leivo pullat vegaanisena korvaamalla maito kaurajuomalla ja voi maidottomalla leivontamargariinilla.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.11.2023
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä