Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Joulupullat

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Joulun aikaan pikkupullat tuoksuvat sahramilta. Leivo pehmeään pullataikinaan myös runsaasti rusinoita ja pyöräytä sahramipullat ässiksi eli ruotsalaisittain luciapulliksi.

Ainekset

1/2 l
maitoa
75 g
(1 ½ palaa) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
hienonnettua kardemummaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 tl
suolaa
1 kg
(noin) vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
200 g
leivontamargariinia

Lisäksi

1 kpl
kananmuna
1 dl
mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri ja mausteet.

1/2 l
maitoa
75 g
(1 ½ palaa) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
hienonnettua kardemummaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 tl
suolaa
2

Sekoita jauhot pienissä erissä joukkoon. Lisää rusinat ja pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Alusta taikina kimmoisaksi.

1 kg
(noin) vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
200 g
leivontamargariinia
3

Kohota taikina huoneenlämmössä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kohota 20–30 minuuttia.

4

Voitele pullat munalla ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.

1 kpl
kananmuna
1 dl
mantelilastuja
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 1.2.2021

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

228

954

7,6 g

2,7 g

32,6 g

8,3 g

1,8 g

6,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl hienonnettua kardemummaa,

0,5 g (1 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli