Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Lucia-pullat

timer-iconNoin 2 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Joulupullat tuovat ihanan sahramin tuoksun keittiöön. Leivo pehmeään pullataikinaan myös runsaasti rusinoita ja pyöräytä pullat ässän muotoon. Sahramipullat leivotaan perinteisesti 13. joulukuuta vietettävän Lucia-päivän kunniaksi.

Ainekset

1/2 l
maitoa
75 g
(1 ½ palaa) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
hienonnettua kardemummaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 tl
suolaa
1 kg
(noin 15 dl) vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
200 g
leivontamargariinia

Lisäksi

1 kpl
kananmuna
1 dl
mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri ja mausteet.

1/2 l
maitoa
75 g
(1 ½ palaa) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
hienonnettua kardemummaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 tl
suolaa
2

Sekoita jauhot pienissä erissä joukkoon. Lisää rusinat ja pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Alusta taikina kimmoisaksi.

1 kg
(noin 15 dl) vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
200 g
leivontamargariinia
3

Kohota taikina huoneenlämmössä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kohota 20–30 minuuttia.

4

Voitele pullat munalla ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.

1 kpl
kananmuna
1 dl
mantelilastuja
Miltä maistui?
Resepti:
Kati Pohja, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 29.12.2004
|
Muokattu: 19.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

228

954

7,6 g

2,7 g

32,6 g

8,3 g

1,8 g

6,1 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl hienonnettua kardemummaa,

0,5 g (1 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli