Joulupullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Joulupullat

Joulupullat

timer-iconUseita tunteja
Fork and knife
30 Kappaletta
Fork and knife
30 Kappaletta
Joulun aikaan pikkupullat tuoksuvat sahramilta. Leivo pehmeään pullataikinaan myös runsaasti rusinoita ja pyöräytä sahramipullat ässiksi eli ruotsalaisittain luciapulliksi.

Ruokavaliot

Ainekset

1/2 l
maitoa
75 g
(1 ½ palaa) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
hienonnettua kardemummaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 tl
suolaa
1 kg
(noin) vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
200 g
leivontamargariinia

lisäksi

1 kpl
kananmuna
1 dl
mantelilastuja

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota hiiva siihen. Lisää munat, sokeri ja mausteet.

1/2 l
maitoa
75 g
(1 ½ palaa) hiivaa
2 kpl
kananmunaa
2 dl
sokeria
1 rkl
hienonnettua kardemummaa
1/2 g
(1 ps) sahramia
1 tl
suolaa
2

Sekoita jauhot pienissä erissä joukkoon. Lisää rusinat ja pehmeä tai sulatettu ja jäähdytetty rasva. Alusta taikina kimmoisaksi.

1 kg
(noin) vehnäjauhoja
1 dl
rusinoita
200 g
leivontamargariinia
3

Kohota taikina huoneenlämmössä liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja kohota 20–30 minuuttia.

4

Voitele pullat munalla ja ripottele mantelilastuja pinnalle. Paista 225-asteisen uunin keskiosassa 10–15 minuuttia.

1 kpl
kananmuna
1 dl
mantelilastuja
Resepti:
Pirjo Muurinen, Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 29.12.2004
Muokattu: 25.11.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Yksi annos

Koko resepti

954

228

7,6 g

2,7 g

32,6 g

8,3 g

1,8 g

6,1 g

0,3 g

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl hienonnettua kardemummaa,

0,5 g (1 ps) sahramia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli