Joulupullat | Leivonnaiset | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
???

Joulupullat

Fork and knife
1 Kappaletta
Fork and knife
1 Kappaletta

Ainekset

1/2 l
Maitoa
1 1/2 kpl
(75 g) hiivaa
2 kpl
Munaa
1 tl
Suolaa
2 dl
Sokeria
1 rkl
Hienonnettua kardemummaa
1 kpl
(0,5 g) sahramia
1 kg
(noin) vehnäjauhoja
1 dl
Rusinoita
200 g
Leivontamargariinia

voiteluun

Munaa

pinnalle

Raesokeria tai mantelirouhetta (punaisia ja vihreitä kirsikoita)

Reseptin ainekset S-ryhmän kaupoista

Valmistus

1

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, 37 asteeseen, ja liuota siihen murennettu hiiva. Lisää munat, suola, sokeri ja mausteet. Hienonna sahrami, jos se on kokonaista.Sekoita joukkoon vähitellen jauhot ja alusta taikina sitten lopuilla jauhoilla kimmoisaksi. Lisää alustamisen lopulla rusinat ja huoneenlämmössä pehmennyt tai sulatettu ja jäähdytetty rasva.Kohota taikina kaksinkertaiseksi, leivo haluamasi muotoisiksi pulliksi, kohota uudelleen ja kypsennä voideltuina ja koristeltuina. Pienet pullat paistuvat parhaiten uunin keskiosassa 250 asteessa ja isot uunin alaosassa 200 asteessa.

Resepti:
Pirjo Muurinen
Kuvat:
Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
Julkaistu: 29.12.2004
Muokattu: 15.5.2019

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.