Leikkaa kukin sulanut taikinalevy kahdeksi neliöksi.
A. Tähtitortut
1. Leikkaa jokaiseen taikinaneliön kulmaan viilto keskustaa kohti. Tee viilto hieman kulman vierestä, niin tortun kulmat eivät kärähdä paistettaessa.
2. Sipaise sormella rikkivatkattua kananmunaa torttulevyn keskelle. Käännä joka toinen kulma keskustaan ja nipistä hyvin kiinni.
3. Voitele torttupohjat kananmunalla.
4. Lisää keskelle nokare luumumarmeladia joko lusikalla tai pursottamalla.
B. Kukanmalliset joulutortut
1. Leikkaa taikinaneliöiden kulmiin kulman malliset viillot.
2. Lisää nokare luumumarmeladia torttuneliön keskelle.
3. Taita uloimmat kulmat vuorotellen kohti keskustaa.
4. Voitele tortut kananmunalla.
C. Luumukolmiot
1. Lisää nokare luumumarmeladia torttuneliön keskelle.
2. Sipaise kananmunaa kahteen kulmittain olevaan sivuun.
3. Taita taikinalevyt kolmioiksi. Painele kolmion reunat kiinni haarukalla.
4. Voitele tortut kananmunalla.
Paista tortut uunin keskitasolla 225 asteessa noin 12 minuuttia, kunnes tortut ovat kullanruskeita. Koristele hieman jäähtyneet tortut tomusokerilla. Käytä apuna esimerkiksi teesihtiä, jonka täytät tomusokerilla ja jota kopauttelet varovaisesti lusikalla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
44
184
1,0 g
0,3 g
6,9 g
6,9 g
0,2 g
1,4 g
0,0 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
500 g (1 pkt) torttutaikinalevyjä,
Tomusokeria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli