Kalkkunafilee ja persikka-sinihomejuustokastike - Yhteishyvä

Kalkkunafilee ja persikka-sinihomejuustokastike

???
Annokset
6
Jaa Somessa

Ainekset

(noin 1,2 kg) kalkkunan fileerulla

PERSIKKA-SINIHOMEJUUSTOKASTIKE

2 dl
Paistolientä (+ vettä)
3 kpl
Säilykepersikanpuolikasta
50 g
Sinihomejuustoa
2 dl
Kermaa

Näin teet

1

Ota kalkkunanfilee huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsentämistä. Nosta filee uunivuokaan. Paina paistomittari fileen keskelle. Kypsennä ensin 200 asteessa 15 minuuttia ja laske uunin lämpötila 125 asteeseen. Kypsennä, kunnes fileen sisälämpötila on noin 75 astetta. Nosta filee uunista ja kääri folioon. Anna vetäytyä hetki.Siivilöi fileestä valunut liemi talteen kastiketta varten. Valmista kastike. Mittaa kattilaan liemi. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää persikat, paloiteltu homejuusto ja kerma. Keitä kastiketta muutama minuutti. Siivilöi kastike. Tarkista maku. Poista fileestä verkko ja leikkaa liha viipaleiksi. Tarjoile kuuman kastikkeen kanssa.

Resepti
Katri Schröder
Kuvat
Laura Riihelä
Julkaistu: 25.3.2012
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa