Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kinkkukakku

timer-iconNoin 2 tuntia
Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta
Perinteinen voileipäkakku on huipputrendikäs juhlapöydän kunkku. Kinkusta, kurkusta, ranskankermasta ja tuorejuustosta sekoitettu mehevä täyte saa potkua makeasta chilikastikkeesta.

Ainekset

12 kpl
isoa grahampaahtoleipäviipaletta
6 kpl
isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta

Kostutus

1 1/2 dl
Maitoa

Täyte 1

250 g
palvikinkkua palana tai leikkeleenä
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
1 rkl
Sinappia

Täyte 2

100 g
(1/3) kurkkua
75 g
(½) maustekurkkua
200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa

Kuorrutus

½ ruukkua basilikaa
200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
1 1/2 dl
majoneesia

Koristelu

1 ruukku persiljaa
½ ruukkua basilikaa
kinkkuleikkelettä
kirsikkatomaatteja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Valmista täyte 1. Jos käytät kokonaista kinkkupalaa, leikkaa se pienempiin osiin. Laita kaikki täytteen ainesosat tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes kinkku on leikkautunut ja massa on sopivan rakeista.

1 rkl
Sinappia
250 g
palvikinkkua palana tai leikkeleenä
1/2 dl
makeaa chilikastiketta
150 g
(1 prk) ranskankermaa
2

Valmista täyte 2. Kuutioi kurkut pieniksi ja valuta hetki lävikössä. Sekoita kulhossa kurkkukuutiot, tuorejuusto ja ranskankerma.

200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
150 g
(1 prk) ranskankermaa
75 g
(½) maustekurkkua
100 g
(1/3) kurkkua
3

Levitä tarjoilualustan (noin 25 x 35 cm) päälle ensin iso pala foliota ja sen päälle kaksi reilua palaa tuorekelmua. Leikkaa leivistä reunat pois. Aseta 6 grahampaahtoleipäpalaa kelmun päälle vieri viereen kahteen riviin. Kostuta leivät maidolla ja levitä päälle täyte 1.

1 1/2 dl
Maitoa
12 kpl
isoa grahampaahtoleipäviipaletta
4

Laita täytteen päälle 6 vehnäpaahtoleipäpalaa ja kostuta maidolla. Levitä leipäpalojen päälle täyte 2 ja sen päälle loput grahampaahtoleipäviipaleet. Kostuta myös päällimmäinen kerros. Kääri kakku tiiviisti alla olevilla kelmuilla ja niiden jälkeen vielä foliolla. Aseta kakun päälle leikkuulauta painoksi ja laita jääkaappiin tekeytymään seuraavaan päivään.

6 kpl
isoa vehnäpaahtoleipäviipaletta
1 1/2 dl
Maitoa
5

Kuorrutetta varten hienonna basilika sauvasekoittimella. Lisää tuorejuustot, majoneesi ja basilikasilppu ja surauta tasaikseksi. Levitä kuorrute kakun päälle ja sivuille.

200 g
(1 pkt) maustamatonta tuorejuustoa
½ ruukkua basilikaa
1 1/2 dl
majoneesia
200 g
(1 pkt) valkosipulituorejuustoa
6

Koristelua varten hienonna yrtit. Painele yrttisekoitus kakun reunoille. Koristele pinta kinkkuleikkeleellä, kirsikkatomaateilla ja basilikalla.

½ ruukkua basilikaa
1 ruukku persiljaa
kirsikkatomaatteja
kinkkuleikkelettä

Vinkki: Voileipäkakku säilyy jääkaapissa täytettynä pari päivää. Kuorruta ja koristele kakku kuitenkin vasta tarjoilupäivän aamuna.

Miltä maistui?(2 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.4.2006
|
Muokattu: 8.10.2021

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.