Kinkkukakku - Yhteishyvä

Kinkkukakku

???
Annokset
20
Jaa Somessa

Ainekset

18 kpl
Isoa paahtoleipäviipaletta
11 kpl
Ruisleipäviipaletta

KOSTUTUS:

2 dl
Maitoa

TÄYTE 1:

200 g
Kinkkua
50 g
Pepperonimakkaraa
2 dl
Kevytranskankermaa
2 rkl
Salsaketsuppia
2 tl
Sinappia

TÄYTE 2:

300 g
Tsatsiki-tuorejuustoa
1/2 kpl
Ranskankermaa
1 1/2 dl
Kurkkua kuutioina
1/2 kpl
Maustekurkkua

KUORRUTUS:

200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
Valkosipuli tuorejuustoa
1/2 kpl
Kevytranskankermaa
1 dl
Basilikaa

KORISTELUUN:

Ohuen ohuita savukinkkuleikkeitä
Keltaisia kirsikkatomaatteja
Punaisia kirsikkatomaatteja
Basilikan lehtiä

Näin teet

1

Hienonna kinkku ja pepperoni leikkuuterällä monitoimikoneessa tai veitsellä työlaudalla. Sekoita joukkoon ranskankerma, salsaketsuppi ja sinappi. Valmista toinen täyte sekoitamalla tsatsikituorejuustoon ranskankerma ja kuutioidut kurkut. Kokoa kakku isolle lautaselle neliön muotoon. Leikkaa leivinpaperista suikaleet lautasen suojaksi. Poista leivistä kuoret. Nosta alimpaan kerrokseen paahtoleipäviipaleet vieri viereen siten, että leivinpaperisuikaleista jää puolet leivän alle. Kostuta. Levitä kinkkutäyte leiville. Nosta päälle ruisleipäviipaleet. Kostuta ja levitä toinen täyte päälle. Astettele paahtoleipäviipaleet kanneksi. Kostuta. Päällystä kakku huolellisesti kelmulla ja foliolla. Nosta kakun päälle kevyt leikkuulauta painoksi ja siirrä kylmään. Sekoita kuorrutusta varten maustamaton tuorejuusto ja valkosipulituorejuusto. Lisää joukkoon hienonnettu basilika. Levitä kuorrute kakun päälle ja reunoille. Poista suojapaperit ja koristele kakku leikkeillä, tomaateilla ja basilikanlehdillä.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 26.4.2006
Muokattu: 23.7.2018
Jaa Somessa