Mansikkajogurttikakku

Nappaa talteen!
| Pohja: | |
|---|---|
| 200 g | kaurakeksejä |
| 50 g | margariinia |
| 2 tl | sokeria |
| Täyte: | |
| 2 1/2 dl | mansikkakermaa |
| 4 dl | mansikkajogurttia |
| 200 g | vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvalevitettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 l | tuoreita mansikoita |
| 8 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | omenamehua |
| 2 tl | limetin mehua |
| Päälle ja reunoille: | |
| 1 l | tuoreita mansikoita |
- 1.
Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksien joukkoon. Lisää sokeri. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Anna vetäytyä jääkaapissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Soseuta marjat ja lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mehut ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita täytteeseen. Vuoraa vuoan reunat mansikanpuolikkailla. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja koristele kakku mansikoilla.
Mansikkajogurttikakku
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
Pohja: | |
| 200 g | kaurakeksejä |
| 50 g | margariinia |
| 2 tl | sokeria |
Täyte: | |
| 2 1/2 dl | mansikkakermaa |
| 4 dl | mansikkajogurttia |
| 200 g | vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvalevitettä |
| 1 dl | sokeria |
| 1 l | tuoreita mansikoita |
| 8 kpl | liivatelehteä |
| 1/2 dl | omenamehua |
| 2 tl | limetin mehua |
Päälle ja reunoille: | |
| 1 l | tuoreita mansikoita |
Valmistus
- 1
Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksien joukkoon. Lisää sokeri. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Anna vetäytyä jääkaapissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Soseuta marjat ja lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mehut ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita täytteeseen. Vuoraa vuoan reunat mansikanpuolikkailla. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja koristele kakku mansikoilla.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












