Mansikkajogurttikakku

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

200 gkaurakeksejä
50 gmargariinia
2 tlsokeria

Täyte:

2 1/2 dlmansikkakermaa
4 dlmansikkajogurttia
200 gvaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvalevitettä
1 dlsokeria
1 ltuoreita mansikoita
8 kplliivatelehteä
1/2 dlomenamehua
2 tllimetin mehua

Päälle ja reunoille:

1 ltuoreita mansikoita

Valmistus

  1. 1

    Murskaa keksit esimerkiksi tehosekoittimessa. Sulata rasva ja sekoita keksien joukkoon. Lisää sokeri. Aseta leivinpaperi irtopohjaisen kakkuvuoan pohjalle. Painele keksiseos vuoan pohjalle. Anna vetäytyä jääkaapissa. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, tuorejuusto ja sokeri. Soseuta marjat ja lisää täytteeseen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 10 minuuttia. Sekoita mehut ja kuumenna kiehuvaksi. Purista liivatelehdet vedestä ja liuota kuumaan mehuun. Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita täytteeseen. Vuoraa vuoan reunat mansikanpuolikkailla. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Irrota vuoan reunat ja koristele kakku mansikoilla.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025