Persikkainen rahkahyytelökakku - Yhteishyvä

Persikkainen rahkahyytelökakku

???
Annokset
10
Ruokavalio
Jaa Somessa

Ainekset

150 g
Kaurakeksejä
1/2 dl
Juoksevaa margariinia

TÄYTE:

6 kpl
Liivatelehteä
1 kpl
(820 g/470 g) persikoita 2 dl täytteeseen, loput pohjan päälle ja pinnalle
250 g
Maitorahkaa
400 g
Vaniljakasvisrasvalevitettä
1/2 dl
Sokeria
1/2 dl
Persikoiden lientä

KORISTELUUN:

Hedelmiä

Näin teet

1

Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon juokseva margariini. Aseta levinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjalevylle. Kiristä reuna kiinni, jolloin paperi jää väliin. Kaada muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja painele kakun pohjaksi. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Avaa persikkatölkki ja ota ½ dl liemestä talteen. Valuta persikat. Viipaloi kaksi persikanpuolikasta murupohjan päälle, soseuta loput persikat pestyssä monitoimikoneen kulhossa. Lisää persikoiden joukkoon rahka, vaniljatuorejuusto ja sokeri. Kuumenna persikoiden liemi ja liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Lisää haalea liivateseos rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä kylmässä yön yli. Irrota rengas varovasti ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele hedelmillä.

Resepti
MInna Saarni
Kuvat
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 27.3.2006
Muokattu: 15.11.2018
Jaa Somessa