Persikkainen rahkahyytelökakku

Nappaa talteen!
| 150 g | kaurakeksejä |
| 1/2 dl | juoksevaa margariinia |
| Täyte: | |
|---|---|
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | (820 g/470 g) persikoita 2 dl täytteeseen, loput pohjan päälle ja pinnalle |
| 250 g | maitorahkaa |
| 400 g | vaniljakasvisrasvalevitettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | persikoiden lientä |
| Koristeluun: | |
| hedelmiä | |
- 1.
Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon juokseva margariini. Aseta levinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjalevylle. Kiristä reuna kiinni, jolloin paperi jää väliin. Kaada muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja painele kakun pohjaksi. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Avaa persikkatölkki ja ota ½ dl liemestä talteen. Valuta persikat. Viipaloi kaksi persikanpuolikasta murupohjan päälle, soseuta loput persikat pestyssä monitoimikoneen kulhossa. Lisää persikoiden joukkoon rahka, vaniljatuorejuusto ja sokeri. Kuumenna persikoiden liemi ja liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Lisää haalea liivateseos rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä kylmässä yön yli. Irrota rengas varovasti ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele hedelmillä.
Persikkainen rahkahyytelökakku
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 150 g | kaurakeksejä |
| 1/2 dl | juoksevaa margariinia |
Täyte: | |
| 6 kpl | liivatelehteä |
| 1 kpl | (820 g/470 g) persikoita 2 dl täytteeseen, loput pohjan päälle ja pinnalle |
| 250 g | maitorahkaa |
| 400 g | vaniljakasvisrasvalevitettä |
| 1/2 dl | sokeria |
| 1/2 dl | persikoiden lientä |
Koristeluun: | |
| hedelmiä | |
Valmistus
- 1
Hienonna kaurakeksit monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon juokseva margariini. Aseta levinpaperi irtopohjaisen vuoan pohjalevylle. Kiristä reuna kiinni, jolloin paperi jää väliin. Kaada muruseos vuoan pohjalle leivinpaperin päälle ja painele kakun pohjaksi. Pehmennä liivatelehdet kylmässä vedessä. Avaa persikkatölkki ja ota ½ dl liemestä talteen. Valuta persikat. Viipaloi kaksi persikanpuolikasta murupohjan päälle, soseuta loput persikat pestyssä monitoimikoneen kulhossa. Lisää persikoiden joukkoon rahka, vaniljatuorejuusto ja sokeri. Kuumenna persikoiden liemi ja liuota pehmenneet liivatelehdet kuumaan nesteeseen. Lisää haalea liivateseos rahkaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä kylmässä yön yli. Irrota rengas varovasti ja siirrä kakku tarjoiluastiaan. Koristele hedelmillä.
Ravintosisältö
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Katso myös nämä
- 1.Tätä kasvovettä suomalaiset rakastavat – Sokoksella kestohitti
- 2.Ethän tee kylässä kuten lähes kaikki suomalaiset? Se ei ole kiva tapa
- 3.Haaveiletko otsatukasta? Tällaisille ihmisille se sopii parhaiten
- 4.Kumpi ensin, imurointi vai pölyjen pyyhintä? Nyt et arvaa vastausta!
- 5.Kokeile ammattisiivoojien taika-ainetta! Nyt lähtee lika uunista
- 6.Kaisa viihtyi Prismassa niin pitkään, että sai sakot – ”En ole maksanut itselleni vuoteen palkkaa”












