Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pizzaa grillissä

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

Pohja:

2 1/2 dl
kädenlämpöistä vettä
3/4 tl
suolaa
25 g
hiivaa
3 rkl
oliiviöljyä
ripaus sokeria
7-8 dl vehnäjauhoja "00"

Tomaattikastike:

3 rkl
tomaattipyreetä
1 kpl
tlk (500 g) paseerattua tomaattia
1 kpl
sipuli
1 kpl
valkosipulinkynsi
1 tl
suolaa
loraus oliiviöljyä
ripaus sokeria
mustapippuria
kuivattua chiliä
oreganoa

Täytteeksi:

juustoraastetta, mozzarellaa, tomaattia, sieniä, paprikaa, vuohenjuustoa, ricottaa, antipastoja tai mitä ikinä mielesi tekee...

Reseptin ainekset Food Market Herkusta

Valmistus

1

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja desi kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy.

2

Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, suojaa kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä.

3

Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja kuullota hetken. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna tomaattikastikkeen hautua matalalla lämmöllä kunnes alat leipoa pizzoja.

4

Laita grilli kuumimalle teholle ja aseta pizzakivi grilliin, jotta se kuumenee kunnolla.

5

Kun taikina on kohonnut (noin tunnin), jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapala pyöreään muotoon. Levitä ohuesti tomaattikastiketta ja lisää täytteet. Älä laita liikaa täytteitä jotta lopputlos on rapea ja ohut.

6

Aseta pizza varovasti pizzakivelle ja paista täydellä teholla n. 6–8 minuuttia.

Miltä maistui?
Kuvat:
Food Market Herkku
Julkaistu: 1.12.2016
|
Muokattu: 12.4.2022

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.