Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri. Lisää jauhoja desi kerrallaan, ensin sekoittaen, sitten vaivaten. Kun olet lisännyt 5 dl jauhoja, vaivaa joukkoon oliiviöljy.
Laita taikina kohoamaan lämpimään paikkaan, suojaa kulho puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
Taikinan noustessa valmista tomaattikastike. Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä. Lisää sekaan pyree ja kuullota hetken. Lisää paseerattu tomaatti ja mausteet. Anna tomaattikastikkeen hautua matalalla lämmöllä kunnes alat leipoa pizzoja.
Laita grilli kuumimalle teholle ja aseta pizzakivi grilliin, jotta se kuumenee kunnolla.
Kun taikina on kohonnut (noin tunnin), jaa se kolmeen osaan. Kauli taikinapala pyöreään muotoon. Levitä ohuesti tomaattikastiketta ja lisää täytteet. Älä laita liikaa täytteitä jotta lopputlos on rapea ja ohut.
Aseta pizza varovasti pizzakivelle ja paista täydellä teholla n. 6–8 minuuttia.
Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.