Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Rahkapannari

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Leivo kuohkea pannukakku maitorahkasta ja herkuttele se raikkaan marjasoseen kanssa. Helppo rahkapannukakku on hyvä valipala tai sunnuntaiaamun ihana aamiainen.

Ainekset

50 g
margariinia
6 dl
Maitoa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa

Karpalosose

200 g
Pakastekarpaloita
3 rkl
Sokeria

Lisäksi

tomusokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata margariini. Vatkaa kulhossa maito, rahka ja munat. Lisää loput aineet. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

50 g
margariinia
6 dl
Maitoa
250 g
(1 prk) maitorahkaa
3 kpl
Kananmunaa
4 dl
Vehnäjauhoja
2 rkl
Sokeria
2 tl
Vaniljasokeria
1/2 tl
Suolaa
2

Peitä reunallinen uunipannu tai vuoka (n. 25 x 30 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä pannaria 225-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä haaleaksi ja leikkaa pannari paloiksi.

3

Survo sulaneet karpalot sokerin kanssa soseeksi ja tarjoa pannarin kanssa. Viimeistele annokset halutessasi tomusokerilla.

200 g
Pakastekarpaloita
3 rkl
Sokeria
tomusokeria
Miltä maistui?(10 arviota)
Resepti:
Katri Schröder, Taina Salovaara
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 18.12.2014
|
Muokattu: 28.2.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

367

1539

10,0 g

3,2 g

50,7 g

19,2 g

2,7 g

15,8 g

0,9 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

tomusokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli