Rommi-banaanikakku

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa

Pohja:

4 kplkananmunaa
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 dlvehnäjauhoja
1/4 dlperunajauhoja
1/4 dlkaakaojauhetta
1 tlleivinjauhettta

Kostutus:

1/4 dltummaa rommia
1/2 dlsitruunanmehua
3 rklsokeria

Täyte:

1 kplkypsä banaani
2 dlkuohu- tai vispikermaa
150 gmaustamatonta tuorejuustoa
1/2 dlsokeria
2 tlvaniljasokeria
1 tlkanelia
1 rkltummaa rommia

Päällys:

2 1/2 dltomusokeria
1 rklsitruunamehua
1 kplvalkuainen

Reunoihin:

2 dlkuohu- tai vispikermaa
koristeluun vaaleanpunaista sokerikuorrutetta

Valmistus

  1. 1

    Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun, voideltuun irtopohjavuokaan ja kypsennä uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä. Halkaise kakku kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita kostutusliemen ainekset keskenään ja kostuta kakkulevyt. Soseuta täytettä varten banaani ja vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Levitä täytettä kakun väleihin. Sekoita päällyksen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle, anna valua tasaiseksi. Koristele vaaleanpunaisella sokerikuorrutteella. Vatkaa kerma vaahdoksi ja pursota kakun reunoille.

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Katso myös nämä

Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025