Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Skagen-joulutortut

timer-icon45 min  (josta 15 min aktiivista)
Fork and knife
10 Annosta
Fork and knife
10 Annosta

Ainekset

500 g
(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

180 g
(1 ps) katkarapuja (msc-sertifioitu)
1 kpl
pieni punasipuli
1/2
ruukkua tilliä
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 dl
majoneesia
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupoista

Valmistus

1

Ota taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan.

500 g
(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste)
2

Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

180 g
(1 ps) katkarapuja (msc-sertifioitu)
1 kpl
pieni punasipuli
1/2
ruukkua tilliä
150 g
(1 prk) ranskankermaa
1/2 dl
majoneesia
2 tl
sitruunanmehua
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
3

Puolita taikinalevyt. Leikkaa neliöiden vastakkaisiin kulmiin, noin sentin päähän reunasta, reunojen suuntaiset viillot. Sivele levyn keskelle kylmää vettä. Nosta uloimmat kulmat keskelle ja paina tiukasti kiinni. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.

4

Lusikoi täytettä kunkin tortun keskelle ja koristele halutessasi tillillä.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 14.11.2022
|
Muokattu: 14.11.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

90

377

8,1 g

3,1 g

0,8 g

0,7 g

0,1 g

3,1 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste),

ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli