Skagen-joulutortut
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Täytä suolaiset joulutortut katkarapuskagenilla! Skagen-joulutortut valmistuvat helposti voi- tai lehtitaikinasta ja ne sopivat alkupalaksi ja pikkusuolaiseksi loppuvuoden juhliin.
| 500 g | (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste) |
| Täyte | |
|---|---|
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (msc-sertifioitu) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan.
- 2.
Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
- 3.
Puolita taikinalevyt. Leikkaa neliöiden vastakkaisiin kulmiin, noin sentin päähän reunasta, reunojen suuntaiset viillot. Sivele levyn keskelle kylmää vettä. Nosta uloimmat kulmat keskelle ja paina tiukasti kiinni. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
- 4.
Lusikoi täytettä kunkin tortun keskelle ja koristele halutessasi tillillä.
Täytä suolaiset joulutortut katkarapuskagenilla! Skagen-joulutortut valmistuvat helposti voi- tai lehtitaikinasta ja ne sopivat alkupalaksi ja pikkusuolaiseksi loppuvuoden juhliin.
Ainekset (10 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 500 g | (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste) |
Täyte | |
| 180 g | (1 ps) katkarapuja (msc-sertifioitu) |
| 1 kpl | pieni punasipuli |
| 1/2 | ruukkua tilliä |
| 150 g | (1 prk) ranskankermaa |
| 1/2 dl | majoneesia |
| 2 tl | sitruunanmehua |
| 1/2 tl | suolaa |
| 1/4 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 225°C)
- 1
Ota taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan.
Määrä Ainesosa 500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste) - 2
Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.
Määrä Ainesosa 180 g (1 ps) katkarapuja (msc-sertifioitu) 1 kpl pieni punasipuli 1/2 ruukkua tilliä 150 g (1 prk) ranskankermaa 1/2 dl majoneesia 2 tl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa 1/4 tl mustapippuria rouhittuna - 3
Puolita taikinalevyt. Leikkaa neliöiden vastakkaisiin kulmiin, noin sentin päähän reunasta, reunojen suuntaiset viillot. Sivele levyn keskelle kylmää vettä. Nosta uloimmat kulmat keskelle ja paina tiukasti kiinni. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
- 4
Lusikoi täytettä kunkin tortun keskelle ja koristele halutessasi tillillä.
Ravintosisältö
90
Energiaa kcal
377
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
90
Energiaa kcal
377
Energiaa kj
8,1 g
Rasvaa
3,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
0,8 g
Hiilihydraatteja
0,7 g
Sokereita
0,1 g
Kuituja
3,1 g
Proteiinia
0,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste), ruukkua tilliä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























