Skagen-joulutortut

arvosana4/5

(6)arviota
10 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Täytä suolaiset joulutortut katkarapuskagenilla! Skagen-joulutortut valmistuvat helposti voi- tai lehtitaikinasta ja ne sopivat alkupalaksi ja pikkusuolaiseksi loppuvuoden juhliin.

Ainekset (10 annosta)

MääräAinesosa
500 g(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste)

Täyte

180 g(1 ps) katkarapuja (msc-sertifioitu)
1 kplpieni punasipuli
1/2 ruukkua tilliä
150 g(1 prk) ranskankermaa
1/2 dlmajoneesia
2 tlsitruunanmehua
1/2 tlsuolaa
1/4 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 225°C)

  1. 1

    Ota taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan.

    MääräAinesosa
    500 g(1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste)
  2. 2

    Laita avaamaton katkarapupussi kylmään veteen noin puoleksi tunniksi. Valuta sulaneet ravut. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna tilli. Sekoita kaikki täytteen ainekset kulhossa. Siirrä jääkaappiin maustumaan.

    MääräAinesosa
    180 g(1 ps) katkarapuja (msc-sertifioitu)
    1 kplpieni punasipuli
    1/2 ruukkua tilliä
    150 g(1 prk) ranskankermaa
    1/2 dlmajoneesia
    2 tlsitruunanmehua
    1/2 tlsuolaa
    1/4 tlmustapippuria rouhittuna
  3. 3

    Puolita taikinalevyt. Leikkaa neliöiden vastakkaisiin kulmiin, noin sentin päähän reunasta, reunojen suuntaiset viillot. Sivele levyn keskelle kylmää vettä. Nosta uloimmat kulmat keskelle ja paina tiukasti kiinni. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.

  4. 4

    Lusikoi täytettä kunkin tortun keskelle ja koristele halutessasi tillillä.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 500 g (1 pkt) voi- tai lehtitaikinalevyjä (pakaste), ruukkua tilliä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Mette, S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
14.11.2022
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä