Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Suklaakrokanttipalat

Fork and knife
30 Palaa
Fork and knife
30 Palaa
Mikäli pidät Daim-suklaasta, kokeile tätä suklaalla silattua mantelikrokanttia. Voit tehdä perinteistä, lohkeavaa karkkia tai hieman pehmeämpää ja vaaleampaa versiota.

Ainekset

100 g
Voita
3 dl
Ruokokidesokeria
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Suolaa
1 kpl
(80 g) mantelirouhetta
2 kpl
Levyä (à 200 g) maitosuklaata

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa, noin 10–12 minuuttia. Jos haluat karamellista pehmeämpää, keitä seosta vain noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa.

100 g
Voita
3 dl
Ruokokidesokeria
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Suolaa
2

Tee kuulakoe tiputtamalla pari tippaa seosta jääkylmään veteen. Jos pisarat kovettuvat heti ja tuntuvat kovilta, karamellista tulee lohkeavan kovaa. Jos pisaraa voi muotoilla sormin, karamellista tulee pehmeämpää.

3

Sekoita mantelirouhe karamelliseokseen. Kaada massa leivinpaperille pellille ja tasoita lastalla. Anna kovettua huoneenlämmössä pari tuntia.

1 kpl
(80 g) mantelirouhetta
4

Paloittele suklaa laakeaan mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa pienellä teholla 30–45 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuumentunut. Varo polttamasta. Huom! Suklaan on hyvä olla melko kuumaa, jotta suklaakerroksesta ei tule liian paksu. Jos suklaa ehtii jäähtyä, kuumenna se varovasti uudestaan.

2 kpl
Levyä (à 200 g) maitosuklaata
5

Leikkaa jähmettynyt karkkimassa haluamasi kokoisiin paloihin, esimerkiksi perinteisen Daimin tapaan 3 cm x 8 cm:n kokoiseksi. Kasta palat yksitellen sulaan suklaaseen. Kun nostat palat suklaasta, pyyhkäise pohja kevyesti kulhon reunaan ja aseta leivinpaperin päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä 2–3 tuntia. Säilytä tiiviissä astiassa jääkaapissa.

Miltä maistui?(4 arviota)
Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.10.2018
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

75

315

3,4 g

2,0 g

10,8 g

10,8 g

0,1 g

0,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli