Suklaakrokanttipalat

arvosana4/5

(4)arviota
30 Palaa

Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Mikäli pidät Daim-suklaasta, kokeile tätä suklaalla kuorrutettua mantelikrokanttia. Voit tehdä perinteistä, lohkeavaa karkkia tai hieman pehmeämpää ja vaaleampaa versiota.

Ainekset

MääräAinesosa
100 gvoita
3 dlruokokidesokeria
1/2 dlvaaleaa siirappia
1 tlsuolaa
80 g(1 ps) mantelirouhetta
400 g(2 levyä, à 200 g) maitosuklaata

Valmistus

  1. 1

    Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa, noin 10–12 minuuttia. Jos haluat karamellista pehmeämpää, keitä seosta vain noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa.

    MääräAinesosa
    100 gvoita
    3 dlruokokidesokeria
    1/2 dlvaaleaa siirappia
    1 tlsuolaa
  2. 2

    Tee kuulakoe tiputtamalla pari tippaa seosta jääkylmään veteen. Jos pisarat kovettuvat heti ja tuntuvat kovilta, karamellista tulee lohkeavan kovaa. Jos pisaraa voi muotoilla sormin, karamellista tulee pehmeämpää.

  3. 3

    Sekoita mantelirouhe karamelliseokseen. Kaada massa leivinpaperille pellille ja tasoita lastalla. Anna kovettua huoneenlämmössä pari tuntia.

    MääräAinesosa
    80 g(1 ps) mantelirouhetta
  4. 4

    Paloittele suklaa laakeaan mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa pienellä teholla 30–45 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuumentunut. Varo polttamasta. Huom! Suklaan on hyvä olla melko kuumaa, jotta suklaakerroksesta ei tule liian paksu. Jos suklaa ehtii jäähtyä, kuumenna se varovasti uudestaan.

    MääräAinesosa
    400 g(2 levyä, à 200 g) maitosuklaata
  5. 5

    Leikkaa jähmettynyt karkkimassa haluamasi kokoisiin paloihin, esimerkiksi perinteisen Daimin tapaan 3 cm x 8 cm:n kokoiseksi. Kasta palat yksitellen sulaan suklaaseen. Kun nostat palat suklaasta, pyyhkäise pohja kevyesti kulhon reunaan ja aseta leivinpaperin päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä 2–3 tuntia. Säilytä tiiviissä astiassa jääkaapissa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Kati Pohja
Kuvat:
Ninna Lindström
13.10.2018
|
Päivitetty: 3.10.2025

Samankaltaisia reseptejä