Suklaakrokanttipalat - Yhteishyvä

Suklaakrokanttipalat

Paloja
30
Ruokavalio
Mikäli pidät Daim-suklaasta, kokeile tätä suklaalla silattua mantelikrokanttia. Voit tehdä perinteistä, lohkeavaa karkkia tai hieman pehmeämpää ja vaaleampaa versiota.
Jaa Somessa

Ainekset

100 g
Voita
3 dl
Ruokokidesokeria
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Suolaa
1 kpl
(80 g) mantelirouhetta
2 kpl
Levyä (à 200 g) maitosuklaata

Näin teet

1

Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa, noin 10–12 minuuttia. Jos haluat karamellista pehmeämpää, keitä seosta vain noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa.

100 g
Voita
3 dl
Ruokokidesokeria
1/2 dl
Vaaleaa siirappia
1 tl
Suolaa
2

Tee kuulakoe tiputtamalla pari tippaa seosta jääkylmään veteen. Jos pisarat kovettuvat heti ja tuntuvat kovilta, karamellista tulee lohkeavan kovaa. Jos pisaraa voi muotoilla sormin, karamellista tulee pehmeämpää.

3

Sekoita mantelirouhe karamelliseokseen. Kaada massa leivinpaperille pellille ja tasoita lastalla. Anna kovettua huoneenlämmössä pari tuntia.

1 kpl
(80 g) mantelirouhetta
4

Paloittele suklaa laakeaan mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa pienellä teholla 30–45 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuumentunut. Varo polttamasta. Huom! Suklaan on hyvä olla melko kuumaa, jotta suklaakerroksesta ei tule liian paksu. Jos suklaa ehtii jäähtyä, kuumenna se varovasti uudestaan.

2 kpl
Levyä (à 200 g) maitosuklaata
5

Leikkaa jähmettynyt karkkimassa haluamasi kokoisiin paloihin, esimerkiksi perinteisen Daimin tapaan 3 cm x 8 cm:n kokoiseksi. Kasta palat yksitellen sulaan suklaaseen. Kun nostat palat suklaasta, pyyhkäise pohja kevyesti kulhon reunaan ja aseta leivinpaperin päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä 2–3 tuntia. Säilytä tiiviissä astiassa jääkaapissa.

Resepti
Kati Pohja
Kuvat
Ninna Lindström
Julkaistu: 9.10.2018
Muokattu: 28.11.2018
Jaa Somessa

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g324 g
Proteiinia0 g9 g
Rasvaa3 g101 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj315 9437
Energiaa kcal75 2255

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

Ravintosisältö

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

AnnosResepti
Hiilihydraatteja11 g324 g
Proteiinia0 g9 g
Rasvaa3 g101 g
Kuituja0 g3 g
Energiaa kj315 9437
Energiaa kcal75 2255

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

  • 1 tl Suolaa

Resepti
Kati Pohja

Älä jää paitsi herkuista

Tilaa uutiskirje tästä.