Suklaakrokanttipalat
Useita tunteja (josta 30 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Mikäli pidät Daim-suklaasta, kokeile tätä suklaalla kuorrutettua mantelikrokanttia. Voit tehdä perinteistä, lohkeavaa karkkia tai hieman pehmeämpää ja vaaleampaa versiota.
| 100 g | voita |
| 3 dl | ruokokidesokeria |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 80 g | (1 ps) mantelirouhetta |
| 400 g | (2 levyä, à 200 g) maitosuklaata |
- 1.
Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa, noin 10–12 minuuttia. Jos haluat karamellista pehmeämpää, keitä seosta vain noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa.
- 2.
Tee kuulakoe tiputtamalla pari tippaa seosta jääkylmään veteen. Jos pisarat kovettuvat heti ja tuntuvat kovilta, karamellista tulee lohkeavan kovaa. Jos pisaraa voi muotoilla sormin, karamellista tulee pehmeämpää.
- 3.
Sekoita mantelirouhe karamelliseokseen. Kaada massa leivinpaperille pellille ja tasoita lastalla. Anna kovettua huoneenlämmössä pari tuntia.
- 4.
Paloittele suklaa laakeaan mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa pienellä teholla 30–45 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuumentunut. Varo polttamasta. Huom! Suklaan on hyvä olla melko kuumaa, jotta suklaakerroksesta ei tule liian paksu. Jos suklaa ehtii jäähtyä, kuumenna se varovasti uudestaan.
- 5.
Leikkaa jähmettynyt karkkimassa haluamasi kokoisiin paloihin, esimerkiksi perinteisen Daimin tapaan 3 cm x 8 cm:n kokoiseksi. Kasta palat yksitellen sulaan suklaaseen. Kun nostat palat suklaasta, pyyhkäise pohja kevyesti kulhon reunaan ja aseta leivinpaperin päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä 2–3 tuntia. Säilytä tiiviissä astiassa jääkaapissa.
Mikäli pidät Daim-suklaasta, kokeile tätä suklaalla kuorrutettua mantelikrokanttia. Voit tehdä perinteistä, lohkeavaa karkkia tai hieman pehmeämpää ja vaaleampaa versiota.
Ainekset
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 100 g | voita |
| 3 dl | ruokokidesokeria |
| 1/2 dl | vaaleaa siirappia |
| 1 tl | suolaa |
| 80 g | (1 ps) mantelirouhetta |
| 400 g | (2 levyä, à 200 g) maitosuklaata |
Valmistus
- 1
Mittaa voi, sokeri, siirappi ja suola kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä ahkerasti sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa, noin 10–12 minuuttia. Jos haluat karamellista pehmeämpää, keitä seosta vain noin 6–8 minuuttia, kunnes seos on vaaleanruskeaa.
Määrä Ainesosa 100 g voita 3 dl ruokokidesokeria 1/2 dl vaaleaa siirappia 1 tl suolaa - 2
Tee kuulakoe tiputtamalla pari tippaa seosta jääkylmään veteen. Jos pisarat kovettuvat heti ja tuntuvat kovilta, karamellista tulee lohkeavan kovaa. Jos pisaraa voi muotoilla sormin, karamellista tulee pehmeämpää.
- 3
Sekoita mantelirouhe karamelliseokseen. Kaada massa leivinpaperille pellille ja tasoita lastalla. Anna kovettua huoneenlämmössä pari tuntia.
Määrä Ainesosa 80 g (1 ps) mantelirouhetta - 4
Paloittele suklaa laakeaan mikronkestävään kulhoon. Kuumenna mikrossa pienellä teholla 30–45 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuumentunut. Varo polttamasta. Huom! Suklaan on hyvä olla melko kuumaa, jotta suklaakerroksesta ei tule liian paksu. Jos suklaa ehtii jäähtyä, kuumenna se varovasti uudestaan.
Määrä Ainesosa 400 g (2 levyä, à 200 g) maitosuklaata - 5
Leikkaa jähmettynyt karkkimassa haluamasi kokoisiin paloihin, esimerkiksi perinteisen Daimin tapaan 3 cm x 8 cm:n kokoiseksi. Kasta palat yksitellen sulaan suklaaseen. Kun nostat palat suklaasta, pyyhkäise pohja kevyesti kulhon reunaan ja aseta leivinpaperin päälle. Anna kovettua huoneenlämmössä 2–3 tuntia. Säilytä tiiviissä astiassa jääkaapissa.
Ravintosisältö
154
Energiaa kcal
644
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
17,1 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
154
Energiaa kcal
644
Energiaa kj
8,5 g
Rasvaa
4,1 g
Tyydyttynyttä rasvaa
17,1 g
Hiilihydraatteja
17,1 g
Sokereita
0,5 g
Kuituja
2,0 g
Proteiinia
0,3 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























