Murea porsaan ulkofilee uunissa

arvosana5/5

(2)arviota
5 Annosta

Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Porsaan ulkofilee maustetaan yrteillä ja sitruunalla ja kypsennetään meheväksi uunissa. Tarjoa heti tai jäähtyneenä ohuiksi viipaleiksi leikattuna esimerkiksi uunikasvisten kanssa.

Ainekset (5 annosta)

MääräAinesosa
1 kgporsaan ulkofileetä

Maustetahna

1/2 kplsitruuna (luomu)
3 kplvalkosipulinkynttä
3 rkloliiviöljyä
2 tlhunajaa
2 tlrosmariinia
1 tltimjamia
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria rouhittuna

Valmistus (Uuni 150°C)

  1. 1

    Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.

    MääräAinesosa
    1 kgporsaan ulkofileetä
  2. 2

    Pese sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.

    MääräAinesosa
    1/2 kplsitruuna (luomu)
    3 kplvalkosipulinkynttä
  3. 3

    Sekoita kaikki maustetahnan ainekset keskenään.

    MääräAinesosa
    3 rkloliiviöljyä
    2 tlhunajaa
    2 tlrosmariinia
    1 tltimjamia
    1 tlsuolaa
    1/2 tlmustapippuria rouhittuna
  4. 4

    Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Nosta filee uunivuokaan.

  5. 5

    Hiero maustetahna lihan pintaan. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.

  6. 6

    Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta, noin 1 tunti ja 40 minuuttia.

  7. 7

    Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa kypsä filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi uunikasvisten kanssa.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
6.9.2018
|
Päivitetty: 25.9.2025

Samankaltaisia reseptejä