Murea porsaan ulkofilee uunissa
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Porsaan ulkofilee maustetaan yrteillä ja sitruunalla ja kypsennetään meheväksi uunissa. Tarjoa heti tai jäähtyneenä ohuiksi viipaleiksi leikattuna esimerkiksi uunikasvisten kanssa.
| 1 kg | porsaan ulkofileetä |
| Maustetahna | |
|---|---|
| 1/2 kpl | sitruuna (luomu) |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 2 tl | rosmariinia |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
- 1.
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
- 2.
Pese sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
- 3.
Sekoita kaikki maustetahnan ainekset keskenään.
- 4.
Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Nosta filee uunivuokaan.
- 5.
Hiero maustetahna lihan pintaan. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.
- 6.
Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta, noin 1 tunti ja 40 minuuttia.
- 7.
Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa kypsä filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi uunikasvisten kanssa.
Murea porsaan ulkofilee uunissa
arvosana5/5
Noin 2 tuntia (josta 15 min aktiivista)
Porsaan ulkofilee maustetaan yrteillä ja sitruunalla ja kypsennetään meheväksi uunissa. Tarjoa heti tai jäähtyneenä ohuiksi viipaleiksi leikattuna esimerkiksi uunikasvisten kanssa.
Ainekset (5 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1 kg | porsaan ulkofileetä |
Maustetahna | |
| 1/2 kpl | sitruuna (luomu) |
| 3 kpl | valkosipulinkynttä |
| 3 rkl | oliiviöljyä |
| 2 tl | hunajaa |
| 2 tl | rosmariinia |
| 1 tl | timjamia |
| 1 tl | suolaa |
| 1/2 tl | mustapippuria rouhittuna |
Valmistus (Uuni 150°C)
- 1
Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
Määrä Ainesosa 1 kg porsaan ulkofileetä - 2
Pese sitruuna. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista 1 rkl mehua. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet.
Määrä Ainesosa 1/2 kpl sitruuna (luomu) 3 kpl valkosipulinkynttä - 3
Sekoita kaikki maustetahnan ainekset keskenään.
Määrä Ainesosa 3 rkl oliiviöljyä 2 tl hunajaa 2 tl rosmariinia 1 tl timjamia 1 tl suolaa 1/2 tl mustapippuria rouhittuna - 4
Kuivaa lihan pinta talouspaperilla. Nosta filee uunivuokaan.
- 5
Hiero maustetahna lihan pintaan. Työnnä paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan.
- 6
Kypsennä 150 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 70 astetta, noin 1 tunti ja 40 minuuttia.
- 7
Peitä filee foliolla ja anna vetäytyä 15 minuuttia. Leikkaa kypsä filee ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa esimerkiksi uunikasvisten kanssa.
Ravintosisältö
384
Energiaa kcal
1608
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
43,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
384
Energiaa kcal
1608
Energiaa kj
22,0 g
Rasvaa
6,4 g
Tyydyttynyttä rasvaa
2,8 g
Hiilihydraatteja
2,4 g
Sokereita
0,2 g
Kuituja
43,2 g
Proteiinia
1,5 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























