Sulata ja valuta katkaravut siivilässä ja paina lusikalla päältä niin, että mahdollisimman paljon nestettä valuu pois. Silppua katkaravut veitsellä. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen katkaravut, limetinmehu, tilli, ruohosipuli, suola ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.
Levitä täytettä puolelle leipäviipaleista. Nosta loput leivät päälle kansiksi päältä painaen. Leikkaa jokainen leipä kahdeksi suorakaiteen tai kolmion muotoiseksi palaksi. Tarjoa heti tai siirrä kelmulla peitettynä jääkaappiin vetäytymään 1–2 tunniksi.
Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Yksi annos
Koko resepti
262
63
5,9 g
3,8 g
1,3 g
0,7 g
0,2 g
0,8 g
0,1 g
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl Silputtua tilliä,
Suolaa,
Rouhittua mustapippuria.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli