Tummat katkarapuleivät

Arvostele resepti
16 Kappaletta

Ainekset

MääräAinesosa
1 kpl(325 g) viipaloitua maalahden limppua

Täyte

300 gmaustamatonta tuorejuustoa
1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
2 rkllimetinmehua
1 dlsilputtua tilliä
1/2 dlsilputtua ruohosipulia
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistus

  1. 1

    Sulata ja valuta katkaravut siivilässä ja paina lusikalla päältä niin, että mahdollisimman paljon nestettä valuu pois. Silppua katkaravut veitsellä. Notkista tuorejuusto ja lisää siihen katkaravut, limetinmehu, tilli, ruohosipuli, suola ja pippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai pippuria.

    MääräAinesosa
    1 kpl(180 g) isoja pakastekatkarapuja
    2 rkllimetinmehua
    1 dlsilputtua tilliä
    1/2 dlsilputtua ruohosipulia
    suolaa
    rouhittua mustapippuria
    300 gmaustamatonta tuorejuustoa
  2. 2

    Levitä täytettä puolelle leipäviipaleista. Nosta loput leivät päälle kansiksi päältä painaen. Leikkaa jokainen leipä kahdeksi suorakaiteen tai kolmion muotoiseksi palaksi. Tarjoa heti tai siirrä kelmulla peitettynä jääkaappiin vetäytymään 1–2 tunniksi.

    MääräAinesosa
    1 kpl(325 g) viipaloitua maalahden limppua

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Ainekset, joita laskelma ei huomioi: 1 dl Silputtua tilliä, Suolaa, Rouhittua mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Elina Jyväs
Kuvat:
Laura Riihelä
22.10.2018
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä