Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Street food vie makumatkalle maailmalle

Street food eli katuruoka tuo koko maailman maut kotikeittiöön mutkattomasti ja mausteita säästelemättä. Street food onkin pikaruokaa parhaimmillaan – maukasta, helppoa tehdä, käteen sopivaa ja koukuttavaa.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 1.4.2022
|
Muokattu: 12.2.2024

Burgerit joka makuun

Hampurilaiset ovat monen suosikkiherkkuja ja monipuolista street foodia parhaimmillaan, sillä voit täyttää ne mielesi mukaan lihalla, kasviksilla ja erilaisilla juustoilla. Isommalle porukalle hampparit kannattaa tehdä pellillä, jolloin ne on helpompi täyttää ja lämmittää kerralla. Kasvissyöjän lihattomat vaihtoehdot eivät todellakaan jää lihaa sisältäville serkuilleen kakkoseksi!

Meksikolaista street foodia erilaisilla twisteillä

Täytä tacot lempitäytteilläsi ja käy makumatkalla Meksikossa! Valmiiden tortillalettujen avulla teet meksikolaiset tacot käden käänteessä. Kanatacojen välissä maistuu guacamole ja chili, Suomi-tacojen täytteenä rouskuvat härkäpapupallerot ja vihreä hernemole. Shanghai-tacojen itse tehdyt tortillaletut täytetään rapealla kanalla, maukkailla kastikkeilla ja raikkailla kasviksilla.

Haukkaa hodaria

Hot dogit ovat katuruokien kiistaton kunkku, ja niiden väliin saa upotettua nakkien lisäksi niin kasviksia, ravunlihaa, tofua kuin lihapulliakin. Mikä on sinun suosikkihodarisi?

Bowlit, se kevyempi street food

Viime vuosina superhitiksi nousseet kulhoruoat eli bowlit ovat totuttua kevyempää street foodia. Kulhot ovat saaneet vaikutteensa Aasiasta. Ne tehdään usein riisipohjaan, mutta voit keventää annosta entisestään tekemällä kulhosta salaattiversion tai korvaamalla riisin kukkakaalimurulla.

Muikut ovat kotimaista katuruokaa

Festarikesään kuuluvat rapeat, isolla muurikalla paistetut ja sormin suuhun napsittavat muikut. Muikkuja on hauska paistaa myös itse eikä muurikkakaan ole pakollinen – saat muikuista hyviä myös tavallisella pannulla paistellen.

Vietnamilaista street foodia: Bánh mì -patongit ja kesärullat

Vietnamilaiset katuruokatrendit rantautuivat muutamia vuosia sitten Suomeen rytinällä. Raikkaiden kesärullien ja Bánh mì -patonkien täytteeksi sopii niin tofu, katkaravut kuin nyhtöpossukin. Leipien erityinen juju ovat rouskuvat kasvikset, jotka on helppo pikkelöidä itse pikaisellakin aikataululla.

Kebab kulkee kädessä

Monilla mailla on oma versionsa kebabista, eikä ihme! Grillatusta kanasta savuisen makunsa saavan kreikkalaisen kanagyroksen voit kääräistä joko itse tehtyyn tai kaupasta ostettuun pitaleipään. Perinteinen pitakebab täytetään mehevillä kebablastuilla ja lempikastikkeillasi.

Löydä oma street food -lempparisi