Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Bebepiirakka

timer-iconNoin 1,5 tuntia  (josta 45 min aktiivista)
Fork and knife
12 Palaa
Fork and knife
12 Palaa
Klassikkoleivos bebe saa uuden ilmeen, kun se leivotaan kätevästi piirakaksi. Murotaikinan päällä on täyteläinen vaniljakreemi, ja kokonaisuuden viimeistelee kauniin vaaleanpunainen sokerikuorrute.

Ainekset

Pohja

100 g
voita
1 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja

Kreemitäyte

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
2 kpl
kananmunan keltuaista
175 g
voita tai leivontamargariinia
2 tl
vaniljasokeria

Kuorrute

3 dl
tomusokeria
2 rkl
vettä
muutama tippa punaista elintarvikeväriä

Vuoan voiteluun

1 rkl
voita tai leivontamargariinia

Lisäksi

1 dl
vadelmahilloa
nonparelleja tai koristerakeita

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri. Vatkaa muna vaahtoon. Lisää jauhot parissa erässä sekoittaen. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pohja jää väriltään vaaleaksi. Jäähdytä pohja.

100 g
voita
1 dl
sokeria
1 kpl
kananmuna
3 dl
vehnäjauhoja
2

Valmista täyte. Sekoita kerma, sokeri, perunajauhot ja keltuaiset pinnoitetussa kattilassa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee. Jäähdytä kiisseli.

2 dl
(1 prk) ruokakermaa
1/2 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
2 kpl
kananmunan keltuaista
3

Vaahdota huoneenlämpöinen rasva. Vatkaa kylmä kiisseli ja vaniljasokeri joukkoon.

175 g
voita tai leivontamargariinia
2 tl
vaniljasokeria
4

Levitä hillo piirakkapohjalle. Levitä kreemi hillon päälle ja tasoita pinta. Nosta jääkaappiin 10 minuutiksi.

1 dl
vadelmahilloa
5

Sekoita kuorrutteen tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää elintarvikevärillä. Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja koristele nonparelleilla. Anna kuorrutteen jähmettyä jääkaapissa.

3 dl
tomusokeria
2 rkl
vettä
muutama tippa punaista elintarvikeväriä
nonparelleja tai koristerakeita

Vinkki: Taikina pitää muotonsa ja paistuu kauniisti, kun piirakan päälle asettaa paiston ajaksi leivinpaperipalan ja painoksi kypsentämätöntä riisiä tai kuivattuja herneitä.

Vinkki: Oikaise käyttämällä valmista pakastemurotaikinaa. Vadelmahillon sijaan sopii myös kirsikkahillo.

Hyvästi hävikki: Käytä ylijäävät valkuaiset esimerkiksi marenkiin tai munakkaaseen.

Miltä maistui?(19 arviota)
Resepti:
S-kokeilukeittiö
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 26.1.2025
|
Muokattu: 30.1.2025

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

440

1842

24,6 g

14,9 g

49,4 g

36,8 g

0,7 g

4,3 g

0,5 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

muutama tippa punaista elintarvikeväriä,

nonparelleja tai koristerakeita.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli