Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Ideoita fiksuihin välipaloihin

Kunnon välipala on ravitseva ja auttaa jaksamaan. Selaa ideoita ja valitse suosikkisi. Reseptien joukosta löydät myös perheen pienimmille ja koululaisille sopivia välipaloja.
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 26.8.2017
|
Muokattu: 17.5.2023

Koululaisten helpot välipalat

Koulupäivän jälkeen maistuu nopeatekoinen tai valmiina jääkapissa odotteleva välipala, joka pitää nälkää pitkään. Tee koululaiselle jääkaappiin valmiiksi dippailtavia vihanneksia, tuorepuuro tai vaikka smoothiesta tehty terveellinen mehujää! Isommille lapsille sopivat esimerkiksi esivalmistellut munakkaat, jotka on helppo lämmittää pannulla tai mikrossa.

Terveelliset tuorepuurot ja smoothiet

Tuorepuuro on erinomainen välipala, sillä se on terveellinen ja ravitseva, mutta myös helppo tehdä etukäteen jääkaappiin odottelemaan. Tuorepuuron makuyhdistelmissä vain taivas on rajana, sillä voit täyttää puuron lempimarjoillasi, hedelmillä ja pähkinöillä sekä käyttää maustamisessa lähes mitä tahansa mausteita. Voit vaihdella makumaailmaa myös vaihtamalla osan käytettävästä nesteestä jogurttiin. Toinen mainio etukäteen tehtävä ja ravitseva välipala on raikas smoothie. Saat lisäproteiinia smoothien sekaan esimerkiksi rahkasta tai piimästä. Voit tehdä smoothiesta lusikoitavan version tekemällä siitä paksumman smoothie-bowlin.

6 x mainio leipävälipala

Leivän syömisen ei tarvitse olla tylsää! Kokeile välipalaleivissä uusia makuyhdistelmiä ja erilaisia leipiä pohjana. Tutun ruisleivän sijaan voit kokeilla esimerkiksi kauraleipää, riisikakkuja tai hapankorppuja ja päällystää leivät erilaisilla tahnoilla. Hummukset, hernetahnat ja pesto ovat ravintorikkaita ja maistuvia vaihtoehtoja margariinille! Perinteisten kurkun ja tomaatin lisäksi leivälle kannattaa pilkkoa myös erilaisia hedelmiä ja yrttejä.

Katso kaikki välipalareseptit