Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

"Kappelissa treffataan yksillä ennen kuin suunnataan eteenpäin tai sitten tullaan syömään kolmen ruokalajin menu ja viihtymään", kertoo Kappelin liikeideapäällikkö Anna Ekholm-Röyti.

Lämmin pimenevä ilta, ystävät, pullo viiniä ja hyvää ruokaa – elokuu on terassien kulta-aikaa

Teksti:
Leena Lukkari
Kuvat:
Marja Astikainen
Julkaistu: 27.7.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Elokuu on monesti terasseille parasta myyntiaikaa. Kolmen Helsingin ravintolan ammattilaiset kertovat, millaista kesää heidän ravintoloidensa terasseilla vietetään.

Salaatti suosittua kesäterassilla

Moni tulee terassille syömään hyvin, yhtä laadukkaasti kuin ruokaravintolaan tavallisestikin.

Ravintola Kappelin terassilla à la carte -annoksia tarjoillaan myös terassille. Kesäsäässä maistuvat erityisesti salaatit.

”Terassilla suosittuja ovat esimerkiksi vuohenjuusto- ja katkarapusalaatti”, ravintolan liikeideapäällikkö Anna Ekholm-Röyti kertoo.

Myös Kappelin legendaarinen lohikeitto maistuu terassilla vuodesta toiseen. Keitto valmistetaan edelleen samalla vuosikymmeniä vanhalla reseptillä, jonka salaisuus on laadukas, kermainen liemi.

Terassin toinen puoli on varattu juomien ja kahvilatuotteiden nauttimiseen. Koronakevään jälkeen ravintolassa käy kuhina.

”Iloitsemme siitä, että suomalaiset ovat lähteneet liikkeelle koronarajoitusten jälkeen.”

Ainutlaatuinen puistomiljöö ja vuonna 1867 valmistunut rakennus tekevät Kappelin terassista jäljittelemättömän.

Yhteinen pullo ruoan seuraksi

Pullo proseccoa tai roseeta – siinä tyypillinen terassin juomatilaus.

”Jo muutaman vuoden trendinä on ollut tilata koko pullo kerralla. Näin lasillisten jonottaminen ei katkaise seurustelua”, kertoo La Famiglian ravintolajohtaja Tiina Kruus.

Muita suosittuja terassijuomia ovat oluet, lonkerot ja kesäiset drinkit, kuten Aperol Spritz.

La Famiglian terassilla lähestulkoon kaikki ruokailevat.

”Meille tullaan erityisesti maukkaiden risottojen ja pastojen takia. Toki pizzojakin menee. Risotto al mare saa monet palaamaan meille aina uudestaan. Suosittuja annoksia ovat myös siika sitruunarisoton kera ja vuohenjuustosalaatti”, Tiina Kruus sanoo.

Kruus kutsuu terassin tunnelmaa italialaiseksi – se on tyylikäs, mutta vapautuneen rento. Keskuskadun terassilla voi rauhassa katsella ohikulkijoita ja olla vähän itsekin katseen kohteena.

Terassilla tutustutaan

Ruoan ja juomien nauttimisen lisäksi terasseille lähdetään viihtymään ja tutustumaan. Ystäväporukat kokoontuvat yhteen, ja illan edetessä kahdesta seurueesta saattaa tulla yksi.

Hakaniemen Ympyrätalon keskeinen sijainti kokoaa Memphisin terassille seurueita eri puolilta Helsinkiä. 70 prosenttia asiakaskunnasta on naisia.

”Terassille tullaan pitämään rennosti hauskaa”, Memphis Hakaniemen ravintolajohtaja Sanna Laitinen kuvailee.

”Monet tulevat nauttimaan lähinnä juomia. Tuoreista hedelmistä tehtäviä drinkkejä tilataan paljon.”

Kun nälkä iskee, Memphisin terassille tilataan usein jotain hiiligrillistä, esimerkiksi mehevät burgerit. Snacksilistalta maistuvat sipulirenkaat, dumpligsit tai wingsit.

Lisää aiheesta