Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

”Kolme poikittaiskenttää ovat yksinäänkin isompia kuin mikään aiemmista liikuntasaleista”, kehuvat Teija Karppinen ja Arto Sihvonen.

Liikuntahalli houkuttelee Lieksaan

Teksti:
Riitta Ryynänen
Kuvat:
Akseli Muraja
Julkaistu: 29.1.2020
|
Muokattu: 28.1.2021
Liikunnanopettaja Teija Karppinen ja Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen iloitsevat Lieksan uudesta liikuntahallista.

Lieksan liikuntahallissa sählypallo saa kyytiä, kun keskuskoulun seiskaluokkalaiset pistävät opettajansa Teija Karppisen johdolla pelin pystyyn. Kauan kaivattua hallia käyttävät koululaisten ohella urheiluseurat ja liikuntaporukat. Uimahallin kyljessä olevassa rakennuksessa toimivat myös yksityinen terveysasema ja kuntosali.

Syksyllä 2018 valmistunut liikuntahalli on Pohjois-Karjalan Osuuskaupalle uusi aluevaltaus. Osuuskauppa rakennutti tilat ja toimii nyt vuokranantajana. On sovittu, että 20 vuoden kuluttua se myy hallin kaupungille jäännösarvolla eli 200 000 eurolla.

Lieksan hyvinvointijohtaja Arto Sihvonen luonnehtii sopimusta selkeäksi ja kaupungille käteväksi ratkaisuksi.

”Tutkimme kaikki investoinnin toteuttamisen mallit tarkkaan. Päädyimme ottamaan paikallisen osuuskaupan kumppaniksi, koska tiesimme, että sillä on leveät hartiat ja se on luotettava.”

Lliikuntahalli on yksi tekijä, jolla luodaan houkuttelevuutta ja uskoa tulevaisuuteen.

Lieksa on saanut isoja investointeja viime vuosina. Green Fuelin bioöljyjalostamon ja Binderholzin sahalinjaston ohella myös liikuntahalli on yksi tekijä, jolla luodaan houkuttelevuutta ja uskoa tulevaisuuteen.

Lieksa luottaa myös matkailun vetovoimaan. Ruunaan kosket, Patvinsuo ja Koli tarjoavat unohtumattomia luontoelämyksiä.

Lue lisää tarinoita Pohjois-Karjalasta

Lisää aiheesta