Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mutkattomasti maukasta

Teksti:
Yhteishyvän toimitus
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 7.11.2024
|
Muokattu: 7.11.2024
Kaupallinen yhteistyö / Knorr. Saat ruokaan helposti hyvän ja syvän maun Knorr Fond ”du Chef” -annosfondeilla. Nämä kolme bolognesea tekevät arjestasi parempaa.

Jauhelihabolognesen maku on herkullisen tuhti

Täyteläinen jauhelihabolognese ei vaadi onnistuakseen kuin muutaman aineksen ja hetken aikaa. Tomaattinen kastike saa makunsa basilikasta, valkosipulista ja umamisesta lihafondista – muita mausteita ei tarvita! Kastike hautuu ihanan tuhdiksi samalla, kun keität spagetin. Raastettu parmesaani ja tuore basilika antavat perinteiselle pastaruoalle viimeisen silauksen.

Helppo jauhelihabolognese

30 min, 4 annosta

  • 400 g naudanjauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 2 dl vettä
  • 1 Knorr Fond ”du Chef” naudanliha -annosfondi
  • 1 tl kuivattua basilikaa

Lisäksi:

  • 300 g spagettia
  • parmesaania raasteena
  • tuoretta basilikaa

    1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
    2. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää sipulit ja kuullota.
    3. Lisää tomaattimurska, vesi, Knorr Fond ”du Chef” naudanliha -annosfondi ja kuivattu basilika. Sekoita ja hauduta miedolla lämmöllä 10 minuuttia.
    4. Kastikkeen hautuessa keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Raasta parmesaani.
    5. Tarjoa kastike spagetin, parmesaanin ja tuoreen basilikan kanssa.

Katkarapubolognese valmistuu vartissa

Helppoa tomaattista pastakastiketta maustavat valkoviini, tilli ja chilihiutaleet, joiden määrää voi säädellä itse. Kastike valmistuu pastan keittämisen aikana. Mausteeksi voit valita oman maun mukaisen valkoviinin, ja pullosta jää kivasti vielä ruoan kanssa neljälle, jos tarjoat pastaa illanistujaisissa. Myös avatun viinipullon jämät voi hujauttaa kastikkeeseen. Tämän helpommaksi ruoanvalmistus ei muutu, varsinaista tehtävää on tillin hienontaminen ja juuston raastaminen. Kaikki on valmista vartissa. Ruoka ei kaipaa lisukkeita.

Katkarapubolognese

15 min, 4 annosta

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl sipulikuutioita (pakaste)
  • 70 g (1 pkt) tomaattipyreetä
  • 390 g (1 pkt) tomaattimurskaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 180 g (1 ps) katkarapuja
  • 1 Knorr Fond "du Chef" kasvis -annosfondi
  • ½–1 tl chilihiutaleita
  • 1 ruukku tilliä

Lisäksi:

  • 350 g pastaa (esim. tagliatelle)
  • parmesaania raasteena

    1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna tilli.
    2. Kuumenna öljy pannulla. Kuullota siinä sipulikuutiot. Lisää tomaattipyree ja sekoita hetki.
    3. Kaada tomaattimurska ja viini pannulle. Lisää katkaravut, Knorr Fond "du Chef" kasvis -annosfondi ja chilihiutaleita maun mukaan. Kuumenna kastike, lisää tilli.
    4. Tarjoa pastan ja parmesaanijuustoraasteen kanssa.

Sienibolognese käy myös vegaaneille

Vegaanillekin sopiva bolognese valmistuu sienistä. Tämän kastikkeen salaisuus on soffritto eli italialainen sipulin, varsisellerin ja porkkanan muodostama herkullinen makupohja. Soffritto-kasvisten sekä valkosipulin ja herkkusienten pilkkominen pieniksi kuutioiksi voi tuntua työläältä, mutta maku palkitsee: tuloksena on mahtavan täyteläinen ja vahvasti sieniltä maistuva pastakastike. Reseptissä kastike pyöristetään loppuvaiheessa vegaanisella tuorejuustolla ja pasta-annos viimeistellään vegaanisella juustoraasteella, mutta jos ruokapöydässä ei ole vegaaneja, voit käyttää reseptiin myös maitopohjaisia juustoja.

Sienibolognese

(vegaaninen)

45 min, 3–4 annosta

  • 200 g (1 rs) tuoreita herkkusieniä
  • 1 sellerivarsi
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 ½ dl vettä
  • 1 Knorr Fond ”du Chef” sieni -annosfondi
  • 1 tl sokeria
  • ½ tl mustapippuria rouhittuna
  • 1 laakerinlehti
  • 100 g (1/2 rasiaa) vegaanista tuorejuustoa

Lisäksi:

  • 300–350 g pastaa (esim. penne)
  • vegaanista juustoraastetta

    1. Huuhtele tuoreet herkkusienet ja sellerinvarsi. Kuori porkkana, sipuli ja valkosipulinkynnet. Pilko pieniksi kuutioiksi sienet, sellerinvarsi, porkkana ja sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet.
    2. Kuumenna öljy kasarissa. Laita kuutioidut kasvikset ja valkosipuli kasariin. Paistele aineksia ensin keskilämmöllä, jotta neste lähtee sienistä eli noin 5–10 minuuttia.
    3. Nosta sitten lämpöä ja paistele aineksia sekoitellen, jotta sienet saavat kunnolla ruskeaa väriä eli noin 7–10 minuuttia.
    4. Lisää punaviinietikka, anna kiehahtaa. Mittaa joukkoon tomaattipyree, sekoittele noin minuutin ajan. Lisää joukkoon vesi, Knorr Fond ”du Chef” sieni -annosfondi, sokeri, mustapippuri ja laakerinlehti. Anna seoksen kiehua kasaan noin 8–10 minuuttia.
    5. Keitä sillä välin pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
    6. Lusikoi kastikkeen joukkoon vegaaninen tuorejuusto ja kuumenna kastike.
    7. Tarjoa sienibolognese pastan ja vegaanisen juustoraasteen kanssa.