Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Robin Packalen on suunnitellut HelsinkiMission kanssa Prismoissa myytävän Kaverisukan.

Robin Packalen: ”Kaverit pitävät minut maan pinnalla”

Teksti:
Kaisa Hako
Kuvat:
Vesa Tyni
Julkaistu: 30.5.2022
|
Muokattu: 30.5.2022
Koko kansan tuntema Robin Packalen nauttii vauhdista ja vaarallisista tilanteista. Uutena harrastuksena hän on aloittanut varjoliidon. Kavereilleen Robin on tärkeä omana itsenään, ei musatyyppinä. Minun päiväni -sarjassa Robin kertoo, miten hänen tyypillinen päivänsä etenee.

Poptähti Robin Packalen puhuu mielellään ystävien merkityksestä. Se on yksi syy myös siihen, että hän on lähtenyt mukaan Kaverisukkakampanjaan, jolla kampanjoidaan yksinäisyyttä vastaan.

”Kaverisukkakampanjassa mukana oleminen tuntuu minusta kunniatehtävältä, sillä sen myötä voin osaltani olla edistämässä positiivista kierrettä, yhdistää ihmisiä toisiinsa. Itselläni on ollut onni saada ympärilleni ystäviä, mutta olen myös nähnyt, millaista on, jos elämässä ei ole lähipiiriä, joka tukee. Jokainen meistä tarvitsee tukea ja rohkaisua, jotta voi löytää omat vahvuutensa.

Koen, että toisten ihmisten ohella myös musa voi antaa lievitystä yksinäisyyteen. Sen kautta voi samastua toisen tunteisiin ja tehdä havaintoja omasta elämästä.”

Näin Robin kertoo tyypillisestä päivästään:

7.00: Kahvia ja laskuvarjohyppyvideoita

Yleensä herään seitsemän, kahdeksan aikaan. Juon kahvia, syön leipää tai puuroa ja laitan YouTube-videot pyörimään. Aamulla voin aivot tyhjänä katsoa videoita vaikka laskuvarjohypyistä.

Aamuisin käyn usein treenaamassa. Kahdesti viikossa tapaan valmentajaa, joka auttaa sekä fyysisessä että henkisessä puolessa. Välillä juostaan metsässä, välillä harjoitellaan koordinaatiota trampoliiniparkissa. Valmentajalta tulee noottia, jos silmäpussit paljastavat liian valvomisen. Etenkin keikkaa edeltävänä iltana olisi mentävä ajoissa nukkumaan, muuten ääni rasittuu herkemmin. Sen on kestettävä laulamisen ohella myös kaikki lavalla hosuminen voltteineen ja temppuineen.

Vauhti ja vaaran tuntu sopivat minulle. Alkuvuodesta huomasin, että tarvitsen jonkin harrastuksen työn vastapainoksi. Ilmoittauduin moottoroidun varjoliidon kurssille. Se on ihan Katto-Kassisen hommaa.

11.00: Biisintekoon Helsinkiin

Luojan kiitos en ole rutiini-ihminen, sillä aikatauluni ovat epäsäännölliset. Tyypillistä kuitenkin on, että ajan useana päivänä viikossa Turusta studiolle Helsinkiin tekemään musiikkia tiimimme kanssa. Päivä loppuu sitten, kun energiat hiipuvat. Käytännössä työpäivä voi kestää helposti yhdeksään asti. Etäkirjoitussessio amerikkalaisen biisintekijän kanssa voi olla vaikka yhdeltä yöllä.

Biisinteossa olen ”all-arounder”, mukana prosessissa alusta loppuun asti. Tuon ideoita, kirjoitan, sävellän ja joskus myös tuotan. Meillä on pieni työyhteisö, jossa hyödynnetään kunkin vahvuuksia.

Ideat syntyvät usein yksinäisyydessä, vaikka lenkillä. Myös Turku–Helsinki-moottoritie on hyvä siihen tarkoitukseen. Ajaminen toimii myös henkisenä rituaalisiirtymänä kotoa töihin.

15.00: Sushia buffetissa

Lounasaika liukuu usein myöhäiseksi. Studiopäivinä toimii parhaiten lounas sushibuffassa tai nepalilaisessa ravintolassa lähellä studiota. Tykkään myös kokata itse silloin, kun olen kotona Turussa. Sen taidon opin jo lapsuudenkodissa, ja sitä hyödynnetään myös uudessa televisio-ohjelmassani, jossa teen ruokaa vieraiden kanssa.

Safkan tekeminen on siitä kivaa, että siinä unohtaa kaiken muun. Pelkästään itselle kokkaaminen on kuitenkin tylsää. Parasta on, kun voi laittaa ruokaa yhdessä kavereiden kanssa. Tänä vuonna meillä on ollut ”neljän tähden illallisia”, joissa jokainen vuorollaan laittaa kolme ruokalajia ja toiset antavat pisteitä. Omalla vuorollani tein lohitartaria, lohipataa ja liekitettyä banana split -jälkkäriä. En tiedä vielä pisteitäni, mutta ainakin kaikki ruoka meni!

Kavereilla on minulle iso merkitys. He pitävät minut maan pinnalla, koska heille en ole mikään musatyyppi. He ovat välillä ihan pihalla uusista singleistäni, ja se on mahtavaa. On tärkeää, että elämässä on ihmisiä, joita ei kiinnosta se, kuka olet ja mitä teet, vaan se, millainen tyyppi olet.

Myös äitiä, isää ja siskoja pyrin tapaamaan niin usein kuin mahdollista. Isovanhemmat asuvat ihan naapurissa, joten on kätevää poiketa usein heille vaikka kahville.

23.30: Yöllinen kauppareissu

24/7-kaupat ovat parhaita, sillä rakastan käydä öisin kaupassa. Yhden tai kahden aikaan yöllä saa tutkia tuoteselosteita kaikessa rauhassa. Päiväsaikaan saattaa käydä niin, että ympärille kertyy vähitellen ihmisiä ja pyydetään saada ottaa kuvia. Siinä vierähtää helposti puoli tuntia, ja kauppalista katoaa mielestä.

Rahankäyttäjänä olen tosi outo. Olen ärsyttävä pihtari arkisissa asioissa, mutta toisaalta harrastuksiin hankitaan parhaat vehkeet. Viimeksi tuhlailin uuteen harrastukseeni, varjoliitovarusteisiin.

Kaverit välillä kuittailevat, että hei, me tässä eletään opintotuella, mutta sä nuukailet raejuustossa.

”Olen ärsyttävä pihtari arkisissa asioissa.”

1.00: Siivousta ja äänikirjoja

Minua ärsyttää herätä aamulla sekamelskaan, joten noin tuntia ennen nukkumaanmenoa siivoan päivän sotkut ja kuuntelen samalla äänikirjaa tai podcastia. Yleensäkin minulla on tapana laittaa tavarat saman tien takaisin paikalleen. Silloin ei oikeastaan ikinä tarvitse tehdä rasittavaa suursiivousta.

Siivous saattaa tapahtua kello 24, 1 tai 2. En ole tyyppi, jolla on kiire nukkumaan. Toisaalta minua on siunattu hyvillä unenlahjoilla. Bändin tyypit kadehtivat sitä, että voin vaivatta nukahtaa keikkabussissakin.

Kaupan kautta

  • Yleensä koriini päätyy kahvia, avokadoja, tomaatteja, banaaneja, ruisleipää, kanaa ja jauhelihaa. Ja vitamiiniporetabletteja, joiden suurkuluttaja olen.
  • En osta koskaan oliiveja enkä varsinkaan mitään, missä on kookosta.
  • Vihannesosastolta poimin usein mukaan perunaa, porkkanaa ja bataatteja, jotka säilyvät hyvin vihanneslokerossa. Niistä saa nopeasti sosekeiton, varsinkin jos jääkaapissa sattuu olemaan myös Koskenlaskija-juustoa.
  • Viipyilen usein pitkään irtokarkkihyllyn äärellä. Minun on vaikea vastustaa myös suklaata. Sitä päätyy koriin melkein aina.
  • Kun haluan hemmotella itseäni, ostan vastapaistetun herkkuleivän, jossa on karpaloita.

Robin Packalen, 23

  • Poplaulaja, joka nousi suosikiksi 13-vuotiaana. Useasti Emma-palkittu kymmenien miljoonien striimausten artisti tähtää nyt määrätietoisesti kansainväliseen uraan.

  • Asuu Turussa.

  • Ajankohtaista: Packalenin isännöimä uusi kokkausta ja musiikkivieraita yhdistelevä televisiosarja Robin – Täydellinen ilta nähdään syksyllä Fox-kanavalla. Myös uusi albumi on valmisteilla.

  • Kaverisukka. Robin Packalen on suunnitellut Helsinki Mission kanssa Prismoissa myytävän Kaverisukan. Se on yksittäin myytävä sukka, jolla voi osoittaa paitsi tukevansa yksinäisiä myös olevansa valmis juttelemaan yksinäisyydestä.

Lisää aiheesta