Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Perhehuvilan poreallas on sijoitettu terassille niin, että lasten polskimista voi seurata sisältä olohuoneesta.

Vau, mikä uutuuskohde! Tykkimäki Resortissa pääsee perhehuviloista poreisiin ja savusaunasta järveen

Teksti:
Riina-Maria Metso
Kuvat:
Tommi Mattila
Julkaistu: 14.6.2022
|
Muokattu: 4.7.2022
Kesän alussa avattu Tykkimäki Resort tarjoaa arjen luksusta mökkilomalle. Samasta kohteesta löytyvät huvipuisto, vesipuisto ja tasokas majoitus. S-Etukortilla saa majoituksesta alennusta sekä Bonusta monista alueen palveluista.

Heppakaruselli, kummitusjuna ja maailmanpyörä. Luulitko, että Tykkimäki on pelkkä huvipuisto? Ehei. Tänä kesänä huvipuiston vieressä sijaitsevan vesipuisto Aquaparkin läheisyyteen avautui täysin uusi resort-kokonaisuus, jollaisiin suomalaiset ovat aiemmin päässeet tutustumaan vain etelänlomilla.

Tykkimäki Resort on noussut Kouvolan Käyrälammen rantaan vuodessa. Järvimaiseman äärelle on rakennettu majoitusta monenlaisten matkailijoiden tarpeisiin. Villoja, perhehuviloita, pienempiä mökkejä ja karavaanialuetta yhdistää yksi asia: jokaiselle majoittujalle on tarjolla tasokkuutta.

”Kohde on Suomessa uniikki. Missään muualla ei ole kokonaisuutta, jossa yhdistyvät vesipuisto, huvipuisto sekä tasokas resort-majoitus. Halusimme arjen luksusta mökkilomailuun”, sanoo Tykkimäki Resortin resortpäällikkö Topias Sundqvist.

Savusaunasta suoraan järveen

Arjen luksukseen pääsee kiinni monen kokoisella budjetilla ja porukalla, sillä resortilta löytyy majoitusta telttapaikoista jättivilloihin. Hintahaarukka on 24-1 052 euroa yöltä. Kaikkiaan eri majoituksiin mahtuu 500 henkeä.

Edukkaampia vaihtoehtoja ovat camping-alue ja minimökit. Karavaanialueen jokaisella sähköistetyllä paikalla on oma kivetty patioalue sekä yhteinen ulkogrillausalue. Telttapaikat on sijoitettu niin, että niiltäkin aukeaa järvimaisema. Uudenlainen majoitusidea ovat viiden ryhmiin sijoitetut minimökit, joiden keskellä on mökkeilijöiden yhteinen suuri terassialue.

Telttapaikat on sijoitettu niin, että niiltäkin aukeaa järvimaisema.

”Vaihtoehto on hyvä esimerkiksi kaveriporukoille ja ystäväperheille, jotka haluavat varata omat mökit ja viettää yhdessä iltaa terassilla grillaillen”, Sundqvist sanoo.

Camping-alueen ja minimökkeilijöiden käytössä ovat myös täysin uudistetut palvelurakennukset. Tyylikkäästi laatoitetut ja modernisti sisustetut tilat ovat tasoa, jollaista ei leirintäalueilla ole totuttu näkemään. Majoittujille on tarjolla myös aamusauna, jonka tavallisesta saunasta ja savusaunasta pääsee pulahtamaan laituria pitkin aamu-uinnille.

Yhden ja kahden makuuhuoneen lomamökeissä puolestaan on kaikissa omat saunat.

Perhehuviloissa pääsee poreisiin

Astetta tasokkaampaa majoitusta edustavat perhehuvilat, joista jokaisen terassilta aukeaa järvimaisema. Terassin herkkuihin kuuluu myös lämmitetty poreallas sekä grilli ja ulkokeittiövarustus. Jokaisessa huvilassa on oma sauna, takka ja kolme makuuhuonetta, joista kaksi sijaitsee yläkerrassa.

Sisustus on yhdistelmä tyylikästä mustaa ja puun sävyä. Harmoninen värimaailma on ulotettu jokaiseen yksityiskohtaan huvilassa. Jopa pistorasiat ovat hienostuneen mustat.

”Halusimme, että arjen luksus näkyy pienissä yksityiskohdissa kaikissa materiaaleissa ja tuotteissa. Perhelomailijoita puolestaan on ajateltu siinä, että olohuoneesta on helppo tarkkailla terassin porealtaassa viihtyviä lapsia”, Sundqvist kuvaa.

Huviloiden edessä levittäytyy yksityinen uimaranta. Omilta laitureilta pääsee vilvoittelemaan kesällä järveen, ja talvella jäälle pääsee hiihtämään ja ajamaan fatbikeilla.

Jättilaituri kutsuu juhliin

Resortin helmiä ovat niinikään rannassa sijaitsevat kaksi villaa, joiden yhteispinta-ala on 500 neliötä. Villojen välissä on kokoustila, jonka ovet avaamalla villat yhdistyvät. Villat ovat omiaan yritysten tilaisuuksiin, mutta myös esimerkiksi isompiin perhejuhliin.

Molempiin villoihin majoittuu kahteen kerrokseen 13 henkeä. Makuuhuoneet on varusteltu yksityisyyttä tarjoavilla lukittavilla ovilla ja osa omilla wc-tiloilla. Keittiöiden varustetaso on korkeatasoista.

Villat ovat omiaan yritysten tilaisuuksiin, mutta myös esimerkiksi isompiin perhejuhliin.

Myös villojen terasseilla on lämmitettävät porealtaat ja sisällä saunat. Lisäksi vierestä löytyvät kaikkien vuokrattavissa olevat panoraamasaunat, joista avautuu suora näkymä Käyrälammelle. Saunojen yhteyteen tulee myös jättikokoinen ja kalustettu kelluva laituri, johon mahtuu jopa grillauspaikka.

”Laituria voi vuokrata vaikka rapujuhliin. Järvimaisema on mahtava huviloiden ja villojen isoista ikkunoista myös syksyllä ruska-aikaan ja talvella”, Sundqvist vinkkaa.

Paikalliset mansikat Lammenrannan terassilla

Resortin yhteyteen on juuri avattu Ravintola Lammenranta Kitchen&Bar. Ravintola on auki ympäri vuoden kaikille asiakkaille. Sen isolta terassilta avautuu järvimaisema. Ruokalistalla näkyvät mahdollisimman paljon paikalliset raaka-aineet: esimerkiksi ravintolan valikoimista voi tilata kuohuvan kaveriksi lähitilan mansikat.

Myös huvipuiston ravintola Raveliini ja Karkkimaa on kokonaan uusittu. Laiteuudistuksia ei tänä vuonna huvipuiston puolella ole, mutta lähivuosina sekin kehittyy. Huvipuistoon pääsee resortilta kävellen alueet yhdistävän kulkusillan kautta.

”Nykyään kokonaan Kymen Seudun osuuskaupan omistuksessa oleva Tykkimäki on ainut huvipuisto, joka on luonnon keskellä. Haluamme tehdä siitä Suomen sympaattisimman huvipuiston, jossa pientenkin lasten on turvallista viihtyä”, Sundqvist sanoo.

Resort tarjoaa tekemistä

Perheille:

  • Vesipuisto Aquapark tarjoaa kuumiin kesäpäiviin erilaisia vesiliukumäkiä, altaita ja saunoja
  • Tykkimäen huvipuistosta löytyy liki 30 huvipuistolaitteen lisäksi minimaatila sekä kiipeilyseikkailurata jylhässä mäntymetsässä
  • Actionpark on aktiviteettipuisto, jossa on paljon liikunnallista tekemistä: muun muassa erilaisia trampoliineja, pomppuparkour, sählyareena, köysirata ja ninjarata
  • Resortilta löytyy myös muun muassa minigolf, kiipeilytelineitä ja koripallokenttä

Pariskunnille:

  • Tykkimäki Resortilta pääsee helposti Kouvolan laajoille pyöräilyreiteille. Vuokrattavana on perinteisten maastopyörien lisäksi fatbikeja ja sähköpyöriä. Talvisin Käyrälampi tarjoaa kauniit puitteet hiihtoon
  • Patikoinnista ja luonnosta pitävien kannattaa harkita retkeä noin 50 kilometrin päässä sijaitsevaan Repoveden kansallispuistoon, jonka huikeat maisemat vakuuttavat kokeneemmankin eräretkeilijän. Myös Kotkan merelliset puistot ovat saman matkan päässä.
  • Huvipuiston puolella järjestetään kesätorstaisin suosittuja konsertteja. Tämän kesän esiintyjiä ovat muun muassa Sanni, Anssi Kela, Suvi Teräsniska ja Elastinen. Konserttiin pääsee resortilta helposti kävelysiltaa pitkin

Kaveri- ja työporukoille:

  • Isommille ryhmille on tarjolla muun muassa melontaa, elämyskelluntaa ja lumikenkäilyä
  • Resortilta järjestetään ryhmille myös Metsämieli-retkiä, joilla tehdään luonnon syleilyssä läsnäoloon, virkistymiseen ja mielentaitoihin liittyviä harjoituksia