Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Älä tingi joulun mauista - tässä ovat parhaat gluteenittomat jouluruoat ja -herkut!

Gluteenittomassa joulupöydässä riittää monenlaista herkuteltavaa. Moni perinteinen jouluherkku on luontaisesti gluteeniton. Lisäksi leivät, leivonnaiset ja kinkun kuorrutus onnistuvat myös gluteenittomina. Katso herkulliset gluteenittomat joulureseptit!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Pia Arnould
Julkaistu: 8.12.2017
|
Muokattu: 7.12.2023

Näin kokoat gluteenittoman joulupöydän

Monet jouluruoat on helppo valmistaa gluteenittomana, sillä useiden joulupöydän pääruokien ainoa gluteenia sisältävä ainesosa on korppujauho. Vaihda laatikoiden ja joulukinkun kuorrutteen tavallinen korppujauho gluteenittomaan korppujauhoon.

Alkupalapöytä notkuu gluteenittomassakin taloudessa runsaana, sillä graavikalat, sillit ja mätiherkut eivät sisällä gluteenia.

Myös jälkiruokavaihtoehtoja riittää: esimerkiksi taatelikakku onnistuu mainiosti gluteenittomana. Myös muut perinteiset joulujälkkärit kuten pavlova ja jäädykkeet ovat luontaisesti gluteenittomia.

Joulun gluteenittomat pääruoat

Joulukinkku on monelle juhlapöydän kunkku. Vaihda joulukinkkureseptin korppujauho gluteenittomaan tai tee kinkun kuorrute pistaaseista ja maapähkinävoista. Kinkun kylkeen kuuluu tietysti myös sinappi. Kokeile joulupöydän kruununa myös helposti valmistuvaa joululohta!

Gluteeniton saaristolaisleipä ja jouluhummus

Gluteeniton saaristolaisleipä maistuu joulun kalapöydässä, juustojen kanssa ja herkkuna sellaisenaankin.

Testaa gluteenitonta saaristolaisleipää vaikkapa joulunpunaisen hummuksen kanssa.

Joulukalat

Silliä, silakkaa, mätiä... joulun ihanat kalaherkut ovat kaikki gluteenittomia!

Juureskukkia vai porkkana-fetalaatikkoa?

Tutustu perinteisiin laatikkoresepteihin ja korvaa niiden korppujauhot gluteenittomilla. Vai korvaisitko joululaatikot kokonaan tänä vuonna suloisilla juureskukilla? Voit tehdä juureskukkia perunasta, bataatista, palsternakasta tai puna- ja keltajuuresta - oman maun mukaan! Punajuuret maistuvat myös paahdettuina piparjuurikastikkeen kanssa.

Gluteeniton jouluhalko tai kepeä kranssi

Gluteeniton jouluhalko kuorrutetaan valkosuklaalla ja unelmatorttu vihreillä kuulilla. Kaunis pavlovakranssi on ihanan kepeä. Kranssia maustavat appelsiini ja karpalo. Kokeile myös muita puolukkaleivonnaisia sekä juhlavaa persimonpavlovaa.

Katso kaikki gluteenittomat jouluruokareseptit