Juontaja Sami Kuronen, 45, asuu Vantaalla rivitalossa vuoroviikoin itsekseen ja tyttärensä Oonan, 10, kanssa. Tämä näkyy myös keittiössä.
Kun Oona on kotona, Kuronen kokkaa perusruokaa: nakkikastiketta, kaupan valmista savulohta perunoiden ja kermaviilikastikkeen kanssa tai pastaa ja kanakastiketta. Kun Kuronen on omin nokkinensa, hän syö mitä jääkaapista sattuu löytymään tai lähtee ravintolaan syömään.
”Jos pöytään istuu ruokavieraita, kokkaan useita ruokalajeja. Pääruokana voi olla vaikkapa sitruunarisotto.”
Kesäpäivä on kuuma, ja talon isäntä häärii keittiössä rennosti sortseissa ja valkoisessa t-paidassa, joita suojaamaan hän on kietaissut nahkaisen esiliinan. Samassa essussa tuore ruokakirjailija komeilee elokuussa ilmestyvän Elämäni reseptit -kirjan kannessa.
Nimensä mukaisesti teoksessa käydään läpi Kurosen elämää ruokamuistojen kautta.
”Ei se sentään mikään elämäkerta ole, enemmänkin siinä on väläyksiä elämästäni vuosien varrelta”, Kuronen kertoo.
Ensimmäisissä takaumissa mies palaa lapsuutensa kesiin Ilomantsiin, pohjoiskarjalalaisen mummon pöytään.