Välimeren perunanyytit
45 min (josta 15 min aktiivista)

Nappaa talteen!
Kun uudet perunat saavat seuraansa sipulia, tomaattia ja basilikaa, välimerellinen kesäruoka on kypsentämistä vaille valmis. Lisää nyyttiin myös fetaa tai salaattijuustoa, niin grillissä kypsyy kreikkalainen perunasalaatti.
| 1200 g | varhaisperunoita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | sipulinippu |
| 2 rkl | voita |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
| LISÄKSI | |
|---|---|
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
- 1.
Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi (kevyesti suolatussa) vedessä. Puolita.
- 2.
Valuta juusto. Huuhtele tomaatit ja sipulit. Hienonna sipulit.
- 3.
Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 arkkia (40 x 40 cm). Aseta leivinpaperiarkit folioiden päälle. Jaa perunat, sipulit, tomaatit ja juustokuutiot arkkien keskelle. Jaa voi nokareiksi päälle. Sulje paperi ja folio tiiviiksi nyyteiksi. Yhdestä nyytistä riittää lisukkeeksi kahdelle ruokailijalle.
- 4.
Grillaa nyyttejä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit varovasti ja viimeistele annokset tuoreilla basilikanlehdillä.
Kun uudet perunat saavat seuraansa sipulia, tomaattia ja basilikaa, välimerellinen kesäruoka on kypsentämistä vaille valmis. Lisää nyyttiin myös fetaa tai salaattijuustoa, niin grillissä kypsyy kreikkalainen perunasalaatti.
Ainekset (8 annosta)
| Määrä | Ainesosa |
|---|---|
| 1200 g | varhaisperunoita |
| 200 g | (1 pkt) fetajuustoa |
| 200 g | (1 rs) helmitomaatteja |
| 1 kpl | sipulinippu |
| 2 rkl | voita |
| 1 kpl | ruukku basilikaa |
LISÄKSI | |
| alumiinifoliota | |
| leivinpaperia | |
Valmistus
- 1
Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi (kevyesti suolatussa) vedessä. Puolita.
Määrä Ainesosa 1200 g varhaisperunoita - 2
Valuta juusto. Huuhtele tomaatit ja sipulit. Hienonna sipulit.
Määrä Ainesosa 200 g (1 pkt) fetajuustoa 1 kpl sipulinippu 200 g (1 rs) helmitomaatteja - 3
Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 arkkia (40 x 40 cm). Aseta leivinpaperiarkit folioiden päälle. Jaa perunat, sipulit, tomaatit ja juustokuutiot arkkien keskelle. Jaa voi nokareiksi päälle. Sulje paperi ja folio tiiviiksi nyyteiksi. Yhdestä nyytistä riittää lisukkeeksi kahdelle ruokailijalle.
Määrä Ainesosa leivinpaperia alumiinifoliota 1200 g varhaisperunoita 1 kpl sipulinippu 200 g (1 pkt) fetajuustoa 2 rkl voita - 4
Grillaa nyyttejä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit varovasti ja viimeistele annokset tuoreilla basilikanlehdillä.
Määrä Ainesosa 1 kpl ruukku basilikaa
Vinkki: Vaihda basilika tuoreeseen oreganoon. Myös lehtipersilja ja tilli sopivat välimerellisten kasvisnyyttien maustamiseen.
Ravintosisältö
225
Energiaa kcal
942
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
225
Energiaa kcal
942
Energiaa kj
9,5 g
Rasvaa
5,6 g
Tyydyttynyttä rasvaa
25,6 g
Hiilihydraatteja
2,3 g
Sokereita
2,0 g
Kuituja
7,3 g
Proteiinia
1,0 g
Suolaa
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli





























