Välimeren perunanyytit

arvosana4/5

(4)arviota
8 Annosta

45 min (josta 15 min aktiivista)

Kun uudet perunat saavat seuraansa sipulia, tomaattia ja basilikaa, välimerellinen kesäruoka on kypsentämistä vaille valmis. Lisää nyyttiin myös fetaa tai salaattijuustoa, niin grillissä kypsyy kreikkalainen perunasalaatti.

Ainekset (8 annosta)

MääräAinesosa
1200 gvarhaisperunoita
200 g(1 pkt) fetajuustoa
200 g(1 rs) helmitomaatteja
1 kplsipulinippu
2 rklvoita
1 kplruukku basilikaa

LISÄKSI

alumiinifoliota
leivinpaperia

Valmistus

  1. 1

    Pese perunat huolellisesti ja keitä kypsiksi (kevyesti suolatussa) vedessä. Puolita.

    MääräAinesosa
    1200 gvarhaisperunoita
  2. 2

    Valuta juusto. Huuhtele tomaatit ja sipulit. Hienonna sipulit.

    MääräAinesosa
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    1 kplsipulinippu
    200 g(1 rs) helmitomaatteja
  3. 3

    Leikkaa foliosta ja leivinpaperista 4 arkkia (40 x 40 cm). Aseta leivinpaperiarkit folioiden päälle. Jaa perunat, sipulit, tomaatit ja juustokuutiot arkkien keskelle. Jaa voi nokareiksi päälle. Sulje paperi ja folio tiiviiksi nyyteiksi. Yhdestä nyytistä riittää lisukkeeksi kahdelle ruokailijalle.

    MääräAinesosa
    leivinpaperia
    alumiinifoliota
    1200 gvarhaisperunoita
    1 kplsipulinippu
    200 g(1 pkt) fetajuustoa
    2 rklvoita
  4. 4

    Grillaa nyyttejä 15–20 minuuttia. Avaa nyytit varovasti ja viimeistele annokset tuoreilla basilikanlehdillä.

    MääräAinesosa
    1 kplruukku basilikaa

Vinkki: Vaihda basilika tuoreeseen oreganoon. Myös lehtipersilja ja tilli sopivat välimerellisten kasvisnyyttien maustamiseen.

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Kun valmistat ruokaa tai leivot erityisruokavaliota noudattavalle, tarkistathan tuotteiden sopivuuden pakkausmerkinnöistä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli

Resepti:
Hanne, S-kokeilukeittiö
Kuvausjärjestelyt:
Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Reetta Pasanen
24.5.2021
|
Päivitetty: 26.9.2025

Samankaltaisia reseptejä