Mitä ruoka sinulle merkitsee?
Se merkitsee minulle mahdollisuutta rauhoittua. Mieheni mielestä tosin syön raaka-aineita. Kalakeittoa tehdessäni säästän itselleni raa'an kalanpalan ja aamiaisekseni saatan paistaa kaksi kananmunaa ja kaksi sipulia. Töissä syön joskus maksalaatikkoa kylmänä suoraan paketista.
Millainen on tyypillinen kauppareissusi?
Ruokaostoksilla jaksan vielä vihannesosastolla puristella avokadoja. Viimeistään leipähyllyn kohdalla intoni laantuu ja otan jälkiuunileipää niin kuin aina.
Ketä kutsut ruokapöytääsi?
Ruokapöytääni kutsun nuoremman lapseni kummin aina, kun hän vierailee Suomessa Yhdysvalloista. Teen joka kerta nakkikastiketta, perunamuusia ja porkkanaraastetta.
Miten herkuttelet?
Nautin siitä, että kun syödään, syödään eikä puuhata muuta. Nuorempana harrastin voimistelua ja kilpa-aerobiciä, minkä vuoksi olin aina dieetillä. Aikuisena en ole noudattanut mitään kuureja, mutta olen huomannut olevani luontainen karppaaja. Karkista tykkään, mutta Tanssii tähtien kanssa -kisan takia tein karkkilakon, jotta tanssiparini Marko Keränen jaksaa nostella minua.
Mitä olet oivaltanut ruoasta?
Suurin ruokaan liittyväni oivallukseni on se, että kannattaa käyttää keittokirjoja. Tein monta vuotta kaiken äidin ohjeita muistellen enkä saanut kanasta koskaan hyvää. Mieheni taas onnistuu aina, koska seuraa tarkkaan reseptiä. Useiden sitkeiden kanojen jälkeen aloin itsekin uskoa reseptejä.